TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Косово: Ратификацијата на спогодбата за демаркација повторно изостана

Макфакс - 13.03.2018

И покрај официјалните најави дека Собранието на Косово денеска ќе распарава и одлучува за демаркацијата на границата со Црна Гора, сепак тоа не се случи. Претседателот на Собранието, Кадри Весели, изјави дека за демарјкацијата ќе се одлучува во ...

Косово, се уште не е закажана седница за демаркацијата

Алсат-М - 13.03.2018

Во Косово, иако ден претходно медиумите објавија дека е постигнат договор за гласање на демаркацијата на границата со Црна Гора, седница се уште не е закажана. Премиерот Рамуш Харадинај вели дека нем a веќе што ново да се каже, а од Демократската ...

Косово: Ратификацијата на спогодбата за демаркација повторно изостана

Вечер - 13.03.2018

И покрај официјалните најави дека Собранието на Косово денеска ќе расправа и одлучува за демаркацијата на границата со Црна Гора, сепак, тоа не се случи. Претседателот на Собранието, Кадри Весели, изјави дека за демаркацијата ќе се одлучува во ...

Обезбеден потребниот број гласови, демаркацијата ќе се гласа в среда

Алсат-М - 12.03.2018

По три неуспешн обиди на косовскиот Парламент, владната коалиција конечно успеа да го обезеди потребнот број гласови за да го изгласа Договорот за демаркација на границата со Црна Гора, објави денеска приштинскиот весник „Зери“.

Утре седница на косовското собрание за демаркацијата

Макфакс - 12.03.2018

Собранието на Косово утре ќе оддржи седница на која ќе расправа и ќе одлучува за демаркацијата на границата на Косово со Црна Гора. Приштинскиот весник „Зери“ кој се повикува на извори на парламентарните партиите на Косово пишува дека по неколкуте ...

Обезбеден потребниот број гласови, демаркацијата на границата Косово-Црна Гора ќе се гласа в среда

А1 On - 12.03.2018

По три неуспешн обиди на косовскиот Парламент, владната коалиција конечно успеа да го обезеди потребнот број гласови за да го изгласа Договорот за демаркација на границата со Црна Гора, објави денеска приштинскиот весник „Зери“.

Утре седница на косовското собрание за демаркацијата

Вечер - 12.03.2018

Собранието на Косово утре ќе оддржи седница на која ќе расправа и ќе одлучува за демаркацијата на границата на Косово со Црна Гора. Приштинскиот весник „Зери“ кој се повикува на извори на парламентарните партиите на Косово пишува дека по неколкуте ...

Обезбеден потребниот број гласови, демаркацијата ќе се гласа в среда

Сител - 12.03.2018

По три неуспешн обиди на косовскиот Парламент, владната коалиција конечно успеа да го обезеди потребнот број гласови за да го изгласа Договорот за демаркација на границата со Црна Гора, објави денеска приштинскиот весник „Зери“.

Обезбеден потребниот број гласови, демаркацијата ќе се гласа в среда

Стандард - 12.03.2018

По три неуспешн обиди на косовскиот Парламент, владната коалиција конечно успеа да го обезеди потребнот број гласови за да го изгласа Договорот за демаркација на границата со Црна Гора, објави денеска приштинскиот весник „Зери“.

Обезбеден потребниот број гласови, демаркацијата ќе се гласа в среда...

Н.Македонија - 12.03.2018

Обезбеден потребниот број гласови, демаркацијата ќе се гласа в среда По три неуспешни обиди на косовскиот Парламент, владината коалиција конечно успеа да го обезеди потребниот број гласови за да го изгласа Договорот за демаркација на границата со ...