TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

На 1 јули се укинува роамингот помеѓу шесте земји на Западен Балкан

Мета - 04.05.2021

Почнувајќи од 1 јули, граѓаните нема да плаќаат за користење на роаминг услугите во шесте земји на Западен Балкан: Србија, Македонија, Црна Гора, Албанија, Косово и Босна и Херцеговина. На 4 април 2019 година, ресорните министри задолжени за ...

Роаминг се укинува за земјите од Западен Балкан од 1 јули

Телефони.мк - 04.05.2021

Македонија , Србија, Црна Гора, Албанија, Косово и БиХ на 1 јули започнуваат со имплементација на договорот од Вториот дигитален самит од 2019 година, со кој што граѓаните добиваат поевтин роаминг за телефонските разговори, СМС пораки и користење на ...

НЕМА ВЕЌЕ РОАМИНГ со комшиите, ќе се плаќа како за по дома

Пулс24 - 04.05.2021

Надоместокот за роаминг во земјите од регионот целосно ќе исчезне од 1 јули, што ќе значи повеќе пари во буџетот за граѓаните на овие земји, но и за деловните субјекти, изјави генералниот секретар на Советот за регионална соработка (RCC) Мајлинда ...

Без роаминг во регионот од 1 јули

Пари - 03.05.2021

Надоместокот за роаминг во земјите од регионот ќе биде целосно укинат од 1 јули, најави генералниот секретар на Советот за регионална соработка, Мајлинда Брегу. „Граѓаните ќе имаат малку повеќе пари во џебот, онаа што би се потрошиле доколку ги ...

Во време на апликации за разговори, од 1 јули ќе се укине роамингот во неколку земји од Западен Балкан

MakPress - 03.05.2021

Од 1 јули ќе се укине роамингот меѓу земјите од Западен Балкан, што значи дека на граѓаните, но и деловните субјекти од регионот ќе им остануваат повеќе пари во буџетот, изјави генералната секретарка на Советот за регионална соработка Мајлинда Брегу.