TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ВО МЕТА ПОВТОРНО МАСОВНИ ОТПУШТАЊА: На „мета“ 10 илјади работни места

Пари - 26.05.2023

Мета започна да ја спроведува последната серија од триделни отпуштања во средата, според извор запознаен со ова прашање, како дел од планот објавен во март за елиминирање на 10.000 работни места.

„Мета“ би можела да отпушти речиси 20 отсто од својата работна сила во Ирска

Независен - 24.05.2023

Компанијата „Мета платформи“ на „Фејсбук“ очекува да отпушти околу 490 работници во своето меѓународно седиште во Даблин, што е еднакво на речиси една петтина од нејзината работна сила во Ирска.

Мета отпушта уште 10.000 луѓе

Локално - 24.05.2023

Компанијата „Mета платформс“, мајката фирма на Фејсбук, денеска започнаа со нова рунда отпуштања, јавува Ројтерс. Ова е дел од планот објавен во март за намалување на бројот на вработени во компанијата за 10.000.