TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Сиромашните земји обвинуваат дека донираните вакцини ги добиваат „на лажичка“

Телма - 23.09.2021

Лидерите на земјите во развој предупредија дека богатите земји ги трупаат вакцините против ковид. Во овие речиси две години од пандемијата, вакцините не се поделени рамномерно во светот, и со тоа е овозможен развој на нови соеви и ширење на ...

Дутерте: Богатите складираат вакцини, додека сиромашните земји добиваат по една лажица

Фактор - 23.09.2021

Земјите во развој предупредуваат на акумулација на вакцини. Лидерите на земјите во развој предупредија на Генералното собрание на ОН дека акумулацијата на вакцини во богатите земји овозможува развој на нови соеви на вирусот, како и дека заразата ...

Трупањето вакцини во богатите земји овозможува развој на нови соеви

МКД - 23.09.2021

Лидерите на земјите во развој предупредија на Генералното собрание на ОН дека трупањето вакцини против ковид-19 во богатите земји овозможува развој на нови соеви на коронавирусот, како и дека заразата повторно зема замав.

Сиромашните земји ги обвинија богатите зошто не им даваат вакцини

Република - 23.09.2021

Лидерите на земјите во развој на Генералното собрание на ОН предупредија дека трупањето вакцини против Ковид-19 во богатите земји овозможува развој на нови варијанти на коронавирус и дека инфекцијата повторно зема замав.

За генералниот секретар на ОН нерамномерната распределба на вакцината е „бесрамна“

Либертас - 23.09.2021

Лидерите на земјите во развој на Генералното собрание на ОН предупредија дека трупањето вакцини против Ковид-19 во богатите земји овозможува развој на нови варијанти на коронавирус и дека инфекцијата повторно зема ...

Земјите во развој предупредуваат на акумулација на вакцини

Вечер Прес - 23.09.2021

Лидерите на земјите во развој предупредија на Генералното собрание на ОН дека акумулацијата на вакцини против Ковид -19 во богатите земји овозможува развој на нови варијанти на вирусот корона, како и дека инфекцијата повторно зема замав.

Сиромашните земји ги обвинија богатите за нерамномерна распределба на вакцините

Опсервер - 23.09.2021

– Лидерите на земјите во развој на Генералното собрание на ОН предупредија дека трупањето вакцини против Ковид-19 во богатите земји овозможува развој на нови варијанти на коронавирус и дека инфекцијата повторно зема замав.

Сиромашните земји ги обвинија богатите за нерамномерна распределба на вакцините

24Инфо - 23.09.2021

Лидерите на земјите во развој на Генералното собрание на ОН предупредија дека трупањето вакцини против Ковид-19 во богатите земји овозможува развој на нови варијанти на коронавирус и дека инфекцијата повторно зема замав.

Сиромашните земји ги обвинија богатите за нерамномерна распределба на вакцините

Независен - 23.09.2021

Лидерите на земјите во развој на Генералното собрание на ОН предупредија дека трупањето вакцини против Ковид-19 во богатите земји овозможува развој на нови варијанти на коронавирус и дека инфекцијата повторно зема замав.

Сиромашните земји ги обвинија богатите за нерамномерна распределба на вакцините

Бизнис Вести - 23.09.2021

Лидерите на земјите во развој на Генералното собрание на ОН предупредија дека трупањето вакцини против Ковид-19 во богатите земји овозможува развој на нови варијанти на коронавирус и дека инфекцијата повторно зема замав.

Сиромашните земји ги обвинија богатите за нерамномерна распределба на вакцините

Сител - 23.09.2021

Лидерите на земјите во развој на Генералното собрание на ОН предупредија дека трупањето вакцини против Ковид-19 во богатите земји овозможува развој на нови варијанти на коронавирус и дека инфекцијата повторно зема замав.

Нерамномерната распределба на вакцините помага развој на нови варијанти на вирусот

Денешен - 23.09.2021

Лидерите на земјите во развој на Генералното собрание на ОН предупредија дека трупањето вакцини против Ковид-19 во богатите земји овозможува развој на нови варијанти на коронавирус и дека инфекцијата повторно зема замав.

Нерамномерната распределба на вакцините е бесрамна и себична, порачаа сиромашните земји на ГС на ОН

Фокус - 23.09.2021

Лидерите на земјите во развој на Генералното собрание на ОН предупредија дека трупањето вакцини против Ковид-19 во богатите земји овозможува развој на нови варијанти на коронавирус и дека инфекцијата повторно зема замав.

Сиромашните земји ги обвинија богатите за нерамномерна распределба на вакцините

Канал5 - 23.09.2021

Лидерите на земјите во развој на Генералното собрание на ОН предупредија дека трупањето вакцини против Ковид-19 во богатите земји овозможува развој на нови варијанти на коронавирус и дека инфекцијата повторно зема замав.

Сиромашните земји ги обвинија богатите за нерамномерна распределба на вакцините

MakPress - 23.09.2021

Лидерите на земјите во развој на Генералното собрание на ОН предупредија дека трупањето вакцини против Ковид-19 во богатите земји овозможува развој на нови варијанти на коронавирус и дека инфекцијата повторно зема замав.

Сиромашните земји се побунија: Распределбата на вакцини низ светот е бесрамна

Република - 23.09.2021

Лидерите на земјите во развој, за време на Генералното собрание на ОН, предупредија дека трупањето вакцини против Ковид-19 во богатите земји овозможува развој на нови варијанти на корона вирусот, со пандемијата повторно зема замав.