TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Се спојуваат повеќе инспекторати и агенции, Министерството за економија доби задолженија од Владата

360 степени - 24.01.2023

Министерството за економија ќе добие единствена институција Државен пазарен и технички инспекторат, во која всушност се спојуваат Државниот пазарен инспекторат со Државниот инспекторат за техничка инспекција.

Влада: Ќе се воспостави Национален електронски идентитет за секој граѓанин

Канал5 - 24.01.2023

Владата на Македонија ја одржа 121-та седница. Владата ја разгледа и усвои Информацијата од Министерството за внатрешни работи, за потребата од изработување План за воспоставување Национален електронски идентитет за секој граѓанин и го разгледа и ...

121-ва седница на Владата – ова се новите одлуки!

ТВ21 - 24.01.2023

Владата на Република Северна Македонија ја одржа 121-та седница. Владата ја разгледа и усвои Информацијата од Министерството за внатрешни работи, за потребата од изработување План за воспоставување Национален електронски идентитет за секој граѓанин ...

121-ва седница на Владата – ова се новите одлуки!

4NEWS - 24.01.2023

Владата ја разгледа и усвои Информацијата од Министерството за внатрешни работи, за потребата од изработување План за воспоставување Национален електронски идентитет за секој граѓанин и го разгледа и прифати Планот, заедно со План за реализација.

Министерството за економија ќе го спроведе предложениот План за реорганизација

Локално - 24.01.2023

Владата, на денешната седница, ја разгледа и усвои и Информацијата во врска со Планот за реорганизација на Министерството за економија, при што е задолжено Министерството да го спроведе Планот, според роковите утврдени во него.

Ќе се формира Државен пазарен и технички инспекторат, одлучи Владата

24Инфо - 24.01.2023

Владата, на денешната седница, ја разгледа и усвои и Информацијата во врска со Планот за реорганизација на Министерството за економија, при што е задолжено Министерството да го спроведе Планот, според роковите утврдени во него.

Ќе се формира Државен пазарен и технички инспекторат, одлучи Владата

А1 On - 24.01.2023

Владата, на денешната седница, ја разгледа и усвои и Информацијата во врска со Планот за реорганизација на Министерството за економија, при што е задолжено Министерството да го спроведе Планот, според роковите утврдени во него.

Ќе се формира Државен пазарен и технички инспекторат, одлучи Владата

Бриф - 24.01.2023

Владата на денешната седница го задолжи Министерството за економија да го спроведе Планот за негова реорганизација кој, меѓу другото, предвидува спојување на Државниот пазарен инспекторат со Државниот инспекторат за техничка инспекција и формирање ...

Владата одлучи да се формира Државен пазарен и технички инспекторат

Н.Македонија - 24.01.2023

Владата на денешната седница го задолжи Министерството за економија да го спроведе Планот за негова реорганизација кој, меѓу другото, предвидува спојување на Државниот пазарен инспекторат со Државниот инспекторат за техничка инспекција и формирање ...

Министерство за економија се реорганизира, се формира Државен пазарен и технички инспекторат

Курир - 24.01.2023

Владата на денешната седница го задолжи Министерството за економија да го спроведе Планот за негова реорганизација кој, меѓу другото, предвидува спојување на Државниот пазарен инспекторат со Државниот инспекторат за техничка инспекција и формирање ...

Ќе се формира Државен пазарен и технички инспекторат, одлучи Владата

Бизнис Вести - 24.01.2023

Владата на денешната седница го задолжи Министерството за економија да го спроведе Планот за негова реорганизација кој, меѓу другото, предвидува спојување на Државниот пазарен инспекторат со Државниот инспекторат за техничка инспекција и формирање ...

Се спојуваат Пазарниот и Инспекторатот за техничка инспекција

Слободен Печат - 24.01.2023

Владата на денешната седница го задолжи Министерството за економија да го спроведе Планот за негова реорганизација кој, меѓу другото, предвидува спојување на Државниот пазарен инспекторат со Државниот инспекторат за техничка инспекција и формирање ...

НАМЕСТО ДВА СЕГА ЌЕ ИМА ЕДЕН ИНСПЕКТОРАТ - почна реорганизацијата на државните институции

Фактор - 24.01.2023

Почнуваат првите постапки од најавите на Владата за спојување на институции. На денешната седница на Владата била усвоена информацијата за реорганизација на Министерството за економија, поточно во инситуциите под него, при што Министерството е ...

Реорганизација на Министерство за економија, ќе се спојат во една институција Државниот пазарен и техничкиот ...

Нетпрес - 24.01.2023

Министерството за економија да го спроведе Планот за негова реорганизација кој, меѓу другото, предвидува спојување на Државниот пазарен инспекторат со Државниот инспекторат за техничка инспекција и формирање единствена институција од типот на ...

Владата одлучи – Ќе се формира Државен пазарен и технички инспекторат

Вечер Прес - 24.01.2023

Владата на денешната седница го задолжи Министерството за економија да го спроведе Планот за негова реорганизација кој, меѓу другото, предвидува спојување на Државниот пазарен инспекторат со Државниот инспекторат за техничка инспекција и формирање ...

Ќе се формира Државен пазарен и технички инспекторат, одлучи Владата

Независен - 24.01.2023

Владата на денешната седница го задолжи Министерството за економија да го спроведе Планот за негова реорганизација кој, меѓу другото, предвидува спојување на Државниот пазарен инспекторат со Државниот инспекторат за техничка инспекција и формирање ...

Ќе се реорганизира Министерството за економија

Кумановски м. - 24.01.2023

Владата, на денешната седница, ја разгледа и усвои и Информацијата во врска со Планот за реорганизација на Министерството за економија, при што е задолжено Министерството да го спроведе Планот, според роковите утврдени во него.

Ќе се формира Државен пазарен и технички инспекторат, одлучи Владата

Опсервер - 24.01.2023

Владата на денешната седница го задолжи Министерството за економија да го спроведе Планот за негова реорганизација кој, меѓу другото, предвидува спојување на Државниот пазарен инспекторат со Државниот инспекторат за техничка инспекција и формирање ...

Ќе се формира Државен пазарен и технички инспекторат

Република - 26.01.2023

Владата на седница го задолжи Министерството за економија да го спроведе Планот за негова реорганизација кој, меѓу другото, предвидува спојување на Државниот пазарен инспекторат со Државниот инспекторат за техничка инспекција и формирање единствена ...

Се спојуваат Државниот пазарен инспекторат со Државниот инспекторат за техничка инспекција

MakPress - 24.01.2023

Владата на денешната седница го задолжи Министерството за економија да го спроведе Планот за негова реорганизација кој, меѓу другото, предвидува спојување на Државниот пазарен инспекторат со Државниот инспекторат за техничка инспекција и формирање ...

Ќе се формира Државен пазарен и технички инспекторат, одлучи Владата

ТВ21 - 24.01.2023

Владата на денешната седница го задолжи Министерството за економија да го спроведе Планот за негова реорганизација кој, меѓу другото, предвидува спојување на Државниот пазарен инспекторат со Државниот инспекторат за техничка инспекција и формирање ...

Ќе се формира Државен пазарен и технички инспекторат, одлучи Владата

4NEWS - 24.01.2023

Владата на денешната седница го задолжи Министерството за економија да го спроведе Планот за негова реорганизација кој, меѓу другото, предвидува спојување на Државниот пазарен инспекторат со Државниот инспекторат за техничка инспекција и формирање ...

Ќе се формира Државен пазарен и технички инспекторат, одлучи Владата

OhridNews - 24.01.2023

Владата на денешната седница го задолжи Министерството за економија да го спроведе Планот за негова реорганизација кој, меѓу другото, предвидува спојување на Државниот пазарен инспекторат со Државниот инспекторат за техничка инспекција и формирање ...