TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Реформите во Македонија ја подобруваат вработеноста

Вечер Прес - 27.01.2014

ИЗВЕШТАЈ НА СВЕТСКА БАНКА ЗА РАБОТНИТЕ МЕСТА ВО ЕВРОПА И ЦЕНТРАЛНА АЗИЈА Еден од наодите во извештајот е дека типот на реформите што се спроведуваат во Македонија во изминатите неколку години би ...

Светска банка задоволна од реформите во Македонија

Deutsche Welle - 27.01.2014

Македонија спроведува реформи кои ќе ја намалат невработеноста, тврдат претставници на Светска банка во земјата. Приватниот сектор создава работни места, велат оттаму.

Светска банка: Во Македонија започнуваат да се создаваат работни места

Фактор - 27.01.2014

Приватниот сектор во Македонија започнува да создава работни места, а резултати треба да дадат и владините мерки за намалување на невработеноста, очекуваат од Светска банка.

Светска банка оптимист за новите работни места во Македонија

Алсат-М - 27.01.2014

Реформите што Македонија ги презема би требало да покажат резултати во однос на отворање на нови работни места. Сепак за тоа е потребно е време, но добро е што невработеноста за првпат е намалена под ...

Светска банка задоволна од реформите во Македонија

МКД - 27.01.2014

Македонија спроведува реформи кои ќе ја намалат невработеноста, приватниот сектор создава работни места, државата вложи многу за реформи, за подобрување на институциите и регулативата...

Реформите помагаат во отворањето нови работни места

Сител - 27.01.2014

Реформите помагаат во отворањето нови работни места. Според последниот извештај на Светската банка „Назад на работа – раст со работни места во Европа и Централна Азија“, Македонија покажала резултати ...

СБ: Македонија спроведува реформи кои ќе ја намалат невработеноста

Канал5 - 27.01.2014

Македонија спроведува реформи кои ќе значат отворање на нови работни места во иднина. Ваква е оценката на Светската банка во извештајот насловен како „Назад на работа, раст со работни места во Европа ...

СБ: Преземените реформи даваат резултати, отвораат работни места и ја зголемуваат продуктивноста

Точка - 27.01.2014

Реформите што ги презема Македонија покажуваат резултати во отворање на нови работни места и зголемување на продуктувноста, беше истакнато денеска пред промоцијата на новиот извештај на Светска банка ...

СБ: Македонија вложува напори за намалување на невработеноста

МРТ - 27.01.2014

Светска банка (СБ) го презентираше новиот Регионален извештај. Во фокусот прашањето – како до нови работни места во Европа и вo Централна Азија. Генералната оценка за Македонија е дека земјава ...

Македонија спроведува реформи кои ќе ја намалат невработеноста

Lider - 27.01.2014

Светска банка е оптимист во однос на состојбата со невработеноста во Македонија. Во изминатите години преземени се доста реформи во делот на политиките за вработување и очекуваме да видиме резултати.

СБ: Преземените реформи даваат резултати, отвораат работни места и ја зголемуваат продуктивноста

Нетпрес - 27.01.2014

Реформите што ги презема Македонија покажуваат резултати во отворање на нови работни места и зголемување на продуктувноста, беше истакнато денеска пред промоцијата на новиот извештај на Светска банка ...

Македонија спроведува реформи кои ќе ја намалат невработеноста

Курир - 27.01.2014

Светска банка е оптимист во однос на состојбата со невработеноста во Македонија. Во изминатите години преземени се доста реформи во делот на политиките за вработување и очекуваме да видиме резултати.

Македонија спроведува реформи кои ќе ја намалат невработеноста

Сител - 27.01.2014

Светска банка е оптимист во однос на состојбата со невработеноста во Македонија. Во изминатите години преземени се доста реформи во делот на политиките за вработување и очекуваме да видиме резултати.

Македонија спроведува реформи кои ќе ја намалат невработеноста

Денешен - 27.01.2014

Светска банка е оптимист во однос на состојбата со невработеноста во Македонија. Во изминатите години преземени се доста реформи во делот на политиките за вработување и очекуваме да видиме резултати.

Македонија спроведува реформи кои ќе ја намалат невработеноста

Денар - 27.01.2014

Светска банка е оптимист во однос на состојбата со невработеноста во Македонија. Во изминатите години преземени се доста реформи во делот на политиките за вработување и очекуваме да видиме резултати.

Светска банка: Македонија спроведува реформи за намалување на невработеноста

Press24 - 27.01.2014

Светска банка е оптимист во однос на состојбата со невработеноста во Македонија. Во изминатите години преземени се доста реформи во делот на политиките за вработување и очекуваме да видиме резултати.

Светска банка оптимист за состојбата со невработеноста во Македонија

Бизнис Инфо - 28.01.2014

Светска банка е оптимист во однос на состојбата со невработеноста во Македонија. Во изминатите години преземени се многу реформи во делот на политиките за вработување и очекуваме да видиме резултати.

Презентација на Регионален извештај на Светска банка

Lider - 27.01.2014

Денеска ќе се резентира Регионалиот извештај на Светска банка насловен: „Назад на работа: Раст со работни места во Европа и Централна Азија“. Презентацијата и отворената дисусија ќе се одржат со ...