TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Пресадувањето дрвја оди многу тешко, најчесто пречат подземните инсталации

Слободен Печат - 30.06.2022

Дополнителни тешкотии кога станува збор за пресадувањето на дрвја во градска средина може да предизвика и големината на самата машина која е прегломазна за урбана средина. Секое дрво во Скопје, градот што со години наназад, особено во зимскиот ...

Демант од ЈП Паркови и зеленило

24Инфо - 29.06.2022

Во врска со денешните објави дека ЈП Паркови и зеленило по налог на општина Центар ќе отстрани четири дрвја заради изградба на детска градинка во населба Пролет ги демантираме наводите и ја информираме јавноста дека ЈП Паркови и зеленило по издадено ...

Општина Центар најави сеча на дрвја, од ЈП „Паркови и зеленило“ велат дека нема да го сторат тоа

Скопје инфо - 30.06.2022

Откако вчера од општина Центар информираа дека поради стартот на изградбата на првата детска градинка во населба Пролет ќе се отстранат 4 дрвја од видот 2 копривки, липа и софора, со цел да се ослободи простор, од ЈП „Паркови и зеленило“ ја ...