TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Јоксимовиќ: Вратата на ЕУ не е затворена, Србија продолжува со реформите и со европскиот пат

А1 On - 09.11.2019

Српската министерка за евроинтеграции Јадранка Јоксимовиќ изјави денеска дека не очекува одлуката на Европскиот совет за Северна Македонија и Албанија, да го попречи европскиот пат на Србија.

Јоксимовиќ: Вратата на ЕУ не е затворена

Локално - 09.11.2019

Српската министерка за евроинтеграции Јадранка Јоксимовиќ изјави денеска дека не очекува одлуката на Европскиот совет за Северна Македонија и Албанија, да го попречи европскиот пат на Србија.

Јоксимовиќ: Вратата на ЕУ не е затворена, Србија продолжува со реформите и европски пат

24Инфо - 09.11.2019

Српската министерка за евроинтеграции Јадранка Јоксимовиќ изјави денеска дека не очекува одлуката на Европскиот совет за Северна Македонија и Албанија, да го попречи европскиот пат на Србија.

Јоксимовиќ за ветото на Франција за С.Македонија: Ништо драматично

iPortal - 09.11.2019

Српската министерка за евроинтеграции Јадранка Јоксимовиќ изјави денеска дека не очекува одлуката на Европскиот совет за Северна Македонија и Албанија, да го попречи европскиот пат на Србија.

Јоксимовиќ: Одлуката за Северна Македонија и Албанија нема да го попречи патот на Србија кон ЕУ

+инфо - 09.11.2019

Коментирајќи го интересот на САД и вклученоста во политиката на проширување на ЕУ, Јоксимовиќ рече дека Северна Македонија и Албанија, кои имаат евроатлантска компонента, сигурно дека ќе имаат поддршка на нивниот европски пат.

Српската министерка за евроитеграции вели дека Србија продолжува со реформите и европскиот пат

МКД - 09.11.2019

Јадранка Јоксимовиќ, српската министерка за евроинтеграции изјави денеска дека не очекува одлуката на Европскиот совет за Северна Македонија и Албанија, да го попречи европскиот пат на Србија.

Јоксимовиќ: Одлуката за Македонија и Албанија нема да го попречи патот на Србија кон ЕУ

Нетпрес - 09.11.2019

Српската министерка за евроинтеграции Јадранка Јоксимовиќ изјави денеска дека не очекува одлуката на Европскиот совет за Македонија и Албанија, да го попречи европскиот пат на Србија. Јоксимовиќ за ТВ Пинк изјави дека политиката на проширување има ...

Јоксимовиќ: Вратата на ЕУ не е затворена, Србија продолжува со реформите и европски пат

Опсервер - 09.11.2019

Српската министерка за евроинтеграции Јадранка Јоксимовиќ изјави денеска дека не очекува одлуката на Европскиот совет за Македонија и Албанија, да го попречи европскиот пат на Србија. Јоксимовиќ за ТВ Пинк изјави дека политиката на проширување има ...

Јоксимовиќ: Европското НЕ за Македонија не е СТОП за Србија

Р.С.Европа - 09.11.2019

Српската министерка за евроинтеграции Јадранка Јоксимовиќ изјави денеска дека не очекува одлуката на Европскиот совет за Северна Македонија и Албанија, да го попречи европскиот пат на Србија.

Јоксимовиќ: Вратата на ЕУ не е затворена, Србија продолжува со реформите и европски пат

MakPress - 09.11.2019

Српската министерка за евроинтеграции Јадранка Јоксимовиќ изјави денеска дека не очекува одлуката на Европскиот совет за Македонија и Албанија, да го попречи европскиот пат на Србија. Јоксимовиќ за ТВ Пинк изјави дека политиката на проширување има ...

Јоксимовиќ: Вратата на ЕУ не е затворена, Србија продолжува со реформите

Република - 09.11.2019

Српската министерка за евроинтеграции Јадранка Јоксимовиќ изјави денеска дека не очекува одлуката на Европскиот совет за Северна Македонија и Албанија, да го попречи европскиот пат на Србија.

Јоксимовиќ: Вратата на ЕУ не е затворена, Србија продолжува со реформите и европски пат

Либертас - 09.11.2019

Српската министерка за евроинтеграции Јадранка Јоксимовиќ изјави денеска дека не очекува одлуката на Европскиот совет за Македонија и Албанија, да го попречи европскиот пат на Србија. Јоксимовиќ за ТВ Пинк изјави дека политиката на проширување има ...

Јоксимовиќ: Одлуката на ЕУ за Северна Македонија и Албанија нема да го попречи патот на Србија

Слободен Печат - 09.11.2019

Јоксимовиќ за ТВ Пинк изјави дека политиката на проширување има свои подеми и падови, но дека „вратата не е затворена“, особено не за Србија, која, како што вели, е длабока во пристапниот процес.