TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Саркози пред суд: Не направив ништо лошо

Локално - 15.06.2021

Поранешниот француски претседател Никола Саркози ја негираше денес вината на рочиштето во врска со обвинувањата за незаконско финансирање на неговата изборна кампања во 2012 година, велејќи дека трошоците не се негова одговорност.

Саркози ја негира вината за финансирање на кампањата

Точка - 15.06.2021

Поранешниот француски претседател Никола Саркози ја негирал денеска вината на рочиштето по повод обвиненијата за илегално финансирање на неговата предизборна кампања во 2012-та година, велејќи дека трошоците не биле негова одговорност.

Саркози на суд се брани пркосно – негира дека ги украл изборите во 2012 година

+инфо - 15.06.2021

Конзервативната партија на Саркози на митинзи потрошила речиси двојно повеќе од со закон дозволените 22,5 милиони евра, а потоа ангажирала пријателска агенција за односи со јавноста за да ги скрие трошоците.

Саркози на судењето негираше дека сторил нешто незаконско во претседателската кампања во 2012 година

Либертас - 15.06.2021

Поранешниот француски претседател Никола Саркози, за време на судењето за незаконско финансирање на неговата претседателска изборна кампања во 2012 година, изјави дека не сторил ништо нелегално.

Саркози пред судот изјавил дека не сторил ништо неисправно

Нетпрес - 15.06.2021

Пораншениот француски претседател Николас Саркози изјавил во текот на судењето по обвинението за нелегално финансирање на неговата неуспешна изборна кампања во 2012 година, дека не сторили ништо неисправно.

Саркози на судењето негираше дека сторил нешто незаконско во претседателската кампања во 2012 година

24Инфо - 15.06.2021

Поранешниот француски претседател Никола Саркози, за време на судењето за незаконско финансирање на неговата претседателска изборна кампања во 2012 година, изјави дека не сторил ништо нелегално.

Саркози на судењето негираше дека сторил нешто незаконско во претседателската кампања во 2012 година

Опсервер - 15.06.2021

Поранешниот француски претседател Никола Саркози, за време на судењето за незаконско финансирање на неговата претседателска изборна кампања во 2012 година, изјави дека не сторил ништо нелегално.

Саркози на судењето негираше дека сторил нешто незаконско во претседателската кампања во 2012 година

MakPress - 15.06.2021

Поранешниот француски претседател Никола Саркози, за време на судењето за незаконско финансирање на неговата претседателска изборна кампања во 2012 година, изјави дека не сторил ништо нелегално.

Саркози изјави дека не сторил ништо нелегално во претседателската кампања во 2012 година

Слободен Печат - 15.06.2021

Поранешниот француски претседател Никола Саркози, за време на судењето за незаконско финансирање на неговата претседателска изборна кампања во 2012 година, изјави дека не сторил ништо нелегално.

Саркози на судењето негираше дека сторил нешто незаконско во претседателската кампања во 2012 година

Сител - 15.06.2021

Поранешниот француски претседател Никола Саркози, за време на судењето за незаконско финансирање на неговата претседателска изборна кампања во 2012 година, изјави дека не сторил ништо нелегално.

Саркози на судењето негираше дека сторил нешто незаконско во претседателската кампања во 2012 година

Вечер Прес - 15.06.2021

Поранешниот француски претседател Никола Саркози, за време на судењето за незаконско финансирање на неговата претседателска изборна кампања во 2012 година, изјави дека не сторил ништо нелегално.

Саркози на суд негира дека е виновен за вишокот од 22 милиони евра потрошени во кампањата

Денешен - 15.06.2021

Поранешниот француски претседател Никола Саркози, за време на судењето за незаконско финансирање на неговата претседателска изборна кампања во 2012 година, изјави дека не сторил ништо нелегално.