TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Следното рочиште за стечајот на Фени на 7-ми февруари

Телма - 12.01.2018

Стечајната постапка за комбинатот Фени се пролонгира за уште еден месец.Причина е жалбата што Кунико ја поднесе против решението за стечај а која сеуште се наоѓа во судот во Скопје што практично значи дека нема предмет по кој денеска требаше да се ...

Заговор за „Фени“, излезе аудиоснимка од лобирањето на претседателот на Синдикатот за Бугарите

Макфакс - 12.01.2018

Неколкумесечните тврдења дека претседателот на Синдикатот на „Фени“, Ѓоре Палитов, е продолжена рака на раководството и лобира за бугарската компанија „Енекод“, вработените во фабриката ги поткрепија со аудиоснимка.

Одложено стечајното рочиште за „Фени“

Сакам да кажам - 11.01.2018

Испитното рочиште за финансиско-материјалната состојба на АД „ Фени“ во стечај и извештајното Собрание на доверители, закажани за денеска во Основен суд Велес, не се одржаа. Откако еден час присутните адвокати и застапници, повеќе од 70 лица, се ...

Заговор за „Фени“, излезе аудиоснимка од лобирањето на претседателот на Синдикатот за Бугарите

Точка - 12.01.2018

Вработените во „Фени“ ни ја испратија снимката револтирани од постојаното одложување на постапката преку која се надеваат дека ќе се најде решение за фабриката повторно да почне да работи.

Одложено стечајното рочиште за „Фени“

24 Вести - 11.01.2018

Домашни и странски доверители од „Фени“ денеска во велешкиот суд ја чекаа одлуката дали комбинатот ќе се продаде или ќе биде издаден под наем. По еден час легитимирање на доверителите судијката одлучи да го одложи ...

Одложено судското рочиште за „Фени“

+инфо - 11.01.2018

Ново рочиште е закажано за 7 февруари. Судското рочиште за „Фени“ кое денеска требаше да се одржи во Велешкиот суд е одложено за 7 февруари. Одлагањето , како што дознаваме, е поради тоа што до сега не се формирни органите, ниту пак е подготвена ...

Рочиштето за стечајот на „Фени“ одложено

Фактор - 11.01.2018

Денешното рочиште за стечајот на Фени Индустри АД - во стечај, е одложено бидејќи не се исполнети законските претпоставки за одржување на Испитно рочиште и Извештајно собрание, соопштуваат од Фени.

Одложено судското рочиште за „Фени“

Либертас - 11.01.2018

Судското рочиште за „Фени“ кое денеска требаше да се одржи во Велешкиот суд е одложено за 7 февруари. Одлагањето , како што дознаваме, е поради тоа што до сега не се формирни органите, ниту пак е подготвена документацијата потребна за почнување на ...

Одложено рочиштето за стечајот на „Фени“

Макфакс - 11.01.2018

Денешното рочиште за стечајот на Фени Индустри АД – во стечај, е одложено бидејќи не се исполнети законските претпоставки за одржување на Испитно рочиште и Извештајно собрание, соопшти стечајниот управник Мирослав Анастасиевски.

Одложено судското рочиште за „Фени“

Република - 11.01.2018

Судското рочиште за „Фени“ кое денеска требаше да се одржи во Велешкиот суд е одложено за 7 февруари. Одлагањето, како што дознаваме, е поради тоа што до сега не се формирни органите, ниту пак е подготвена документацијата потребна за почнување на ...

Одложено рочиштето за стечајот на Фени

Вечер - 11.01.2018

Денешното рочиште за стечајот на Фени Индустри АД – во стечај, е одложено бидејќи не се исполнети законските претпоставки за одржување на Испитно рочиште и Извештајно собрание, соопшти стечајниот управник Мирослав Анастасиевски.

Рочиштето за Фени одложено, поради жалба против Решението за отворање на стечајна постапка

еМагазин - 11.01.2018

Денешното рочиште за стечајот на Фени Индустри АД - во стечај, е одложено бидејќи не се исполнети законските претпоставки за одржување на Испитно рочиште и Извештајно собрание, информираше стечајниот управник Мирослав Анастасиевски.

Одложено рочиштето за стечајот на Фени

А1 On - 11.01.2018

Денешното рочиште за стечајот на Фени Индустри АД – во стечај, е одложено бидејќи не се исполнети законските претпоставки за одржување на Испитно рочиште и Извештајно собрание, соопшти стечајниот управник Мирослав Анастасиевски.

Рочиштето за „Фени“ одложено поради жалба против решението за стечај

Press24 - 11.01.2018

Одложено е за 7-ми следниот месец денешното рочиште за стечајот на Фени Индустри АД - во стечај. Според стечајниот управник на ФЕНИ Мирослав Анастасиевски, рочиштето еодложено бидејќи не се исполнети законските претпоставки за одржување на испитно ...

Рочиштето за ФЕНИ одложено поради жалба против решението за стечај...

Н.Македонија - 11.01.2018

Рочиштето за ФЕНИ одложено поради жалба против решението за стечај Рочиштето за „Фени Индустри“ АД - во стечај е одложено за 7-ми следниот месец. Според стечајниот управник на ФЕНИ Мирослав Анастасиевски, рочиштето е одложено бидејќи не се исполнети ...

Одложено рочиштето за стечајот на „Фени“

Точка - 11.01.2018

Денешното рочиште за стечајот на „Фени индустри АД“ – во стечај е одложено бидејќи не се исполнети законските претпоставки за одржување на Испитно рочиште и Извештајно собрание, соопшти стечајниот управник Мирослав Анастасиевски.

Рочиштето за ФЕНИ одложено поради жалба против решението за стечај

Сител - 11.01.2018

Одложено е за 7-ми следниот месец денешното рочиште за стечајот на Фени Индустри АД - во стечај. Според стечајниот управник на ФЕНИ Мирослав Анастасиевски, рочиштето еодложено бидејќи не се исполнети законските претпоставки за одржување на испитно ...

Одложено рочиштето за стечајот на Фени

Локално - 11.01.2018

Денешното рочиште за стечајот на Фени Индустри АД – во стечај, е одложено бидејќи не се исполнети законските претпоставки за одржување на Испитно рочиште и Извештајно собрание, соопшти стечајниот управник Мирослав Анастасиевски.