TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Изгубени во двојазичноста: Билетот да се избричи?

365 - 18.02.2020

Неконсултацијата со експерти при превод на текстови доведува до cкандaлозни и трагикомични грешки во користењето на албанскиот јазик од страна на институциите, пишува „Алсат“, посочувајќи го како последен пример „појаснувањето“ на ЈСП за користење ...

Траги – комични грешки во преводот на албански јазик од страна на институциите

Алсат-М - 18.02.2020

Скандалозни грешки во користењето на албанскиот јазик од страна на институциите. Не консултирајќи се со експерти при превод на текстови, грешките што ги прават институциите се трагични но и комични.

Пат до Берлин со дваесетина билети за едно возење на ЈСП

еМагазин - 18.02.2020

Нема крај за нелогичните чекори на локалната власт и на јавните претпријатија како што е ЈСП-Скопје е незибежен заклучок по најавата дека во употреба е пуштен билетот за едно возење во градскиот јавен превоз и дека ќе чини ни помалку, ни повеќе 50 ...

ХАРТИЕНИОТ БИЛЕТ ЗА ЕДНО ВОЗЕЊЕ СЕ ВРАТИ ВО ИГРА: Еве колку ќе ве чини

Фактор - 18.02.2020

Сите оние кои немаат „СКОПСКА„ картичка за возење во автобусите на ЈСП , од денес ќе може си купат билет за едно возење. За 50 денари билет, ЈСП го врати хартиениот билет за едно возење во скопските автобуси, а истиот ќе може да се купи и во автобус ...

Пуштен во употреба билетот за едно возење

Скопје1 - 18.02.2020

ЈСП го пушти во употреба билетот за едно возење. Билетот може да се купи во сите возила на ЈСП и во билетарниците на ЈСП Скопје. Билетот чини 50 денари, согласно одлуката на Советот на Град Скопје за изменување и дополнување на Одлуката за ...

Стаса билетот за едно возење во ЈСП – чини 50 денари и може да се купи и во автобус

+инфо - 17.02.2020

После долги најави, ЈСП конечно го пуши во употреба билетот за едно возење. Може да се купи во автобусите, но и во билетарниците, по цена од 50 денари за еднократко возење. Новиот билет е хартиен и има вграден безконтактен чип, па ќе може да се ...

ЈСП Скопје го пушти во употреба билетот за едно возење

Независен - 17.02.2020

ЈСП Скопје го пушти во употреба билетот за едно возење, кој може да се купи во автобусите и во билетарниците. Ќе 50 денарии е наменет за еднократна употреба. Новиот билет е хартиен и со вграден безконтактен чип и ќе може да се валидира безконтактно ...

ЈСП билет за едно возење – „само“ 50 денари

Expres - 17.02.2020

Билетот за едно возење во автобусите на ЈСП, на што долго се очекуваше, конечно може да се купи во автобус или во билетарниците. Хартиениот билет чини 50 денари, и има вграден бесконтактен чип.

ЈСП пушти во употреба билет за едно возење, еве каде може да се купи

Курир - 17.02.2020

Јавното сообраќајно претпријатие информира дека во употреба е пуштен билетот за едно возење. Билетот може да се купи во сите возила на ЈСП Скопје и во билетарниците на ЈСП Скопје. Билетот чини 50 денари, согласно одлуката на Советот на Град Скопје ...

Пуштен билетот за едно возење во ЈСП

Макфакс - 17.02.2020

ЈСП информира дека во употреба е пуштен билетот за едно возење и може да се купи директно во автобус и во билетарниците на ЈСП. Билетот чини 50 денари, хартиен и со вграден бесконтактен чип, односно се валидира бесконтактно на постојните валидатори.

ЈСП Скопје го пушти во употреба билетот за едно возење

Република - 17.02.2020

ЈСП информира дека во употреба е пуштен билетот за едно возење и може да се купи директно во автобус и во билетарниците на ЈСП. Билетот чини 50 денари, хартиен е со вграден безконтактен чип, односно се валидира безконтактно на постоечките валидатори.

ЈСП Скопје го пушти во употреба билетот за едно возење

Скопје инфо - 17.02.2020

ЈСП информира дека во употреба е пуштен билетот за едно возење и може да се купи директно во автобус и во билетарниците на ЈСП. Билетот чини 50 денари, хартиен е со вграден безконтактен чип, односно се валидира безконтактно на постоечките валидатори.

Пуштен е билетот за едно возење во ЈСП

24Инфо - 17.02.2020

ЈСП информира дека во употреба е пуштен билетот за едно возење и може да се купи директно во автобус и во билетарниците на ЈСП. Билетот чини 50 денари, хартиен е со вграден безконтактен чип, односно се валидира безконтактно на постоечките валидатори.

КОНЕЧНО: Од денеска може да се купи билет за едно возење во автобус

Слободен Печат - 17.02.2020

Конечно е пуштен билетот за едно возење. ЈСП денеска објави дека истиот може да се купи директно во автобус и во билетарниците на ЈСП. Билетот чини 50 денари, хартиен е со вграден безконтактен чип, односно се валидира безконтактно на постоечките ...

ЈСП конечно го пушти во продажба хартиениот билет за едно возење

Фактор - 17.02.2020

ЈСП конечно во употреба го пушти билетот за едно возење кој може да се купи директно во секој автобус или во билетарниците на ЈСП. Одлуката беше донесена лани во септември, а продажбата требаше да започне во ноември.

ЈСП пушти билет за едно возење

Press24 - 17.02.2020

Пуштен е билет за едно возење, информира ЈСП-СКопје. Билетот може да се купи во сите возила на ЈСП Скопје и во билетарниците на ЈСП Скопје. Билетот чини 50 денари, согласно одлуката на Советот на Град Скопје за изменување и дополнување на Одлуката ...

ЈСП Скопје го пушти во употреба билетот за едно возење

Локално - 17.02.2020

ЈСП информира дека во употреба е пуштен билетот за едно возење и може да се купи директно во автобус и во билетарниците на ЈСП. Билетот чини 50 денари, хартиен е со вграден безконтактен чип, односно се валидира безконтактно на постоечките валидатори.

Пуштен билетот за едно возење во ЈСП, цената му е 50 денари

Фокус - 17.02.2020

Пуштен е билетот за едно возење, а Јавното сообраќајно претпријатие денеска објави дека истиот може да се купи директно во автобус и во билетарниците на ЈСП. -Билетот чини 50 денари, согласно одлуката на Советот на Град Скопје за изменување и ...

ЈСП го пушти во употреба билетот за едно возење

Радио МОФ - 17.02.2020

Од ЈСП Скопје известуваат дека билетот ќе може да се купи во сите возила на ЈСП Скопје и во нивните билетарници. Еднократниот билет ќе чини 50 денари согласно одлуката на Советот Град Скопје.

Пуштен е билетот за едно возење во ЈСП

Н.Македонија - 17.02.2020

ЈСП информира дека во употреба е пуштен билетот за едно возење и може да се купи директно во автобус и во билетарниците на ЈСП. Билетот чини 50 денари, хартиен е со вграден безконтактен чип, односно се валидира безконтактно на постоечките валидатори.

ЈСП пушти во употреба билет за едно возење, ќе чини 50 денари

Нетпрес - 17.02.2020

Јавното сообраќајно претпријатие (ЈСП) информира дека во употреба е пуштен билетот за едно возење. Билетот може да се купи во сите возила на ЈСП Скопје и во билетарниците на ЈСП Скопје. Билетот чини 50 денари, согласно одлуката на Советот на Град ...

Пуштен е билетот за едно возење во ЈСП

Точка - 17.02.2020

ЈСП информира дека во употреба е пуштен билетот за едно возење и може да се купи директно во автобус и во билетарниците на ЈСП. Билетот чини 50 денари, хартиен е со вграден безконтактен чип, односно се валидира безконтактно на постоечките валидатори.

Пуштен во продажба билет за едно возење во ЈСП

Frontline - 17.02.2020

Билетот чини 50 денари, хартиен е со вграден безконтактен чип, односно се валидира безконтактно на постоечките валидатори. ЈСП информира дека во употреба е пуштен билетот за едно возење и може да се купи директно во автобус и во билетарниците на ЈСП.

ЈСП пушти во употреба билет за едно возење

Сител - 17.02.2020

Јавното сообраќајно претпријатие информира дека во употреба е пуштен билетот за едно возење. Билетот може да се купи во сите возила на ЈСП Скопје и во билетарниците на ЈСП Скопје. Билетот чини 50 денари, согласно одлуката на Советот на Град Скопје ...

Од денес во автобусите на ЈСП Скопје може да се купи билет за едно возење

Сакам да кажам - 17.02.2020

Од денес во автобусите на ЈСП „Скопје“ патниците можат да купат билет за едно возење. Освен во автобусите билетот може да се купи и во сите билетарниците на претпријатието. Цената на билетот за едно возење е 50 денари.

Пуштен во употреба билетот за едно возење – еве како изгледа

ТВ21 - 17.02.2020

Од ЈСП информираат дека билетот за едно возење е веќе пуштен во употреба. Истиот може да се купи во сите автобуси, како и билетарниците, по цена од 50 денари. Од таму велат дека цената на билетот е согласно одлуката на Советот на Град Скопје за ...

Пуштен билетот за едно возење во ЈСП

Скопје инфо - 17.02.2020

ЈСП информира дека во употреба е пуштен билетот за едно возење и може да се купи директно во автобус и во билетарниците на ЈСП. Билетот чини 50 денари, хартиен и со вграден бесконтактен чип, односно се валидира бесконтактно на постојните валидатори.

Пуштен во употреба билетот за едно возење

Алсат-М - 17.02.2020

ЈСП Скопје денеска соопшти дека е пуштен во употреба билетот за едно возење што може да се набави во сите возила и во билетарниците на ЈСП Скопје. – Билетот чини 50 денари, согласно одлуката на Советот на Град Скопје за изменување и дополнување на ...

Пуштен во употреба билетот за едно возење

Канал5 - 17.02.2020

ЈСП Скопје денеска соопшти дека е пуштен во употреба билетот за едно возење што може да се набави во сите возила и во билетарниците на ЈСП Скопје. – Билетот чини 50 денари, согласно одлуката на Советот на Град Скопје за изменување и дополнување на ...

Пуштен билетот за едно возење во ЈСП

Centar - 17.02.2020

ЈСП информира дека во употреба е пуштен билетот за едно возење и може да се купи директно во автобус и во билетарниците на ЈСП. Билетот чини 50 денари, хартиен и со вграден бесконтактен чип, односно се валидира бесконтактно на постојните валидатори.

Пуштен во употреба билетот за едно возење

ММС - 17.02.2020

ЈСП Скопје денеска соопшти дека е пуштен во употреба билетот за едно возење што може да се набави во сите возила и во билетарниците на ЈСП Скопје. – Билетот чини 50 денари, согласно одлуката на Советот на Град Скопје за изменување и дополнување на ...

Билетот за едно возење од денеска може да се користи на сите линии на ЈСП

Мета - 17.02.2020

Откако беше пуштен во пробна употреба на дел од линиите од скопскиот јавен превоз, билетот за едно возење од денес може да се користи на сите градско-приградски линии во Скопје, информираат од ЈСП.

ЈСП пушти билет за едно возење

Скопје24 - 17.02.2020

Пуштен е билет за едно возење, информира ЈСП-СКопје. Билетот може да се купи во сите возила на ЈСП Скопје и во билетарниците на ЈСП Скопје. Билетот чини 50 денари. -Билетот е наменет за еднократна употреба, хартиен е со вграден безконтактен чип, ...

Пуштен е билетот за едно возење во ЈСП

MTM - 17.02.2020

ЈСП информира дека во употреба е пуштен билетот за едно возење и може да се купи директно во автобус и во билетарниците на ЈСП. Билетот чини 50 денари, хартиен е со вграден безконтактен чип, односно се валидира безконтактно на постоечките валидатори.

Пуштен во употреба билетот за едно возење

MakPress - 17.02.2020

ЈСП Скопје денеска соопшти дека е пуштен во употреба билетот за едно возење што може да се набави во сите возила и во билетарниците на ЈСП Скопје. – Билетот чини 50 денари, согласно одлуката на Советот на Град Скопје за изменување и дополнување на ...

Во сите автобуси ќе има билет за едно возење

Вечер - 17.02.2020

Билетот за едно возење е пуштен во употреба, информираат од јавното сообраќајно претпријатие „Скопје“ (ЈСП. Тој може да се купи во сите возила на ЈСП Скопје и во билетарниците на ЈСП. Неговата цена е 50 денари и е наменет за еднократна употреба.

Чини 50 денари: Пуштен во употреба билетот за едно возење во автобусите на ЈСП

еМагазин - 17.02.2020

ЈСП Скопје денеска соопшти дека е пуштен во употреба билетот за едно возење што може да се набави во сите возила и во билетарниците на ЈСП Скопје. – Билетот чини 50 денари, согласно одлуката на Советот на Град Скопје за изменување и дополнување на ...

Пуштен билетот за едно возење во ЈСП

Додај Гас - 17.02.2020

ЈСП информира дека во употреба е пуштен билетот за едно возење и може да се купи директно во автобус и во билетарниците на ЈСП Билетот чини 50 денари, хартиен и со вграден бесконтактен чип, односно се валидира бесконтактно на постојните валидатори.

Еве колку ќе чини хартиениот билет за едно возење во ЈСП!

iPortal - 18.02.2020

Сите оние кои немаат „Скопска„ картичка за возење во автобусите на ЈСП , веќе ќе може да си купат билет за едно возење. За 50 денари билет, ЈСП го врати хартиениот билет за едно возење во скопските автобуси, а истиот ќе може да се купи и во автобус ...

Пуштен е во употреба билетот за едно возење, чини 50 денари

Канал5 - 18.02.2020

Пуштен е во употреба билетот за едно возење,може да се купи во сите возила на ЈСП Скопје и во билетарниците на јавното претпријатие. Билетот чини 50 денари, согласно одлуката на Советот на град Скопје за изменување и дополнување на одлуката за ...