TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Казни за неколку фирми – загадувачи во Струмица

24 Вести - 13.01.2018

Пробните резултати за аерозагаденоста во Струмица ги мобилизираше општинските инспекциски служби. Изминативе денови тие ги зачестија контролите и кај повеќе фирми откриле прекршувања на законската регулатива за заштита на животната средина.

Општинските инспектори во потрага по потенцијалните загадувачи на воздухот во Струмица

Телма - 13.01.2018

Општинските инспектори ги бараат потенцијалните загадувачи на воздухот во Струмица. Четврти ден се контролираат стопанските субјекти но и домаќинствата и кај некои од нив веќе се забележани неправилности.

Во Струмица казнети фирми загадувачи на воздухот, контрола следи и во домаќинствата

Сакам да кажам - 13.01.2018

Општинските инспектори од Струмица откриле фирми кои користеле недозволиви енергенси за огрев кои го загадувале воздухот. Како што соопшти секретарот на Општината Александар Оџаков, против неколку субјекти биле поведени управни-инспекциски постапки ...

Тетово се гуши,властите сеуште без мерки и решенија за аерозагадувањето

Алфа - 13.01.2018

Тетовци секојдневно се трујат од загадениот воздух, а локалните власти и натаму се без конкретни мерки и решенија за намалување на аерозагадувањето. Тетовци секојдневно се трујат од загадениот воздух, а локалните власти и натаму се без конкретни ...

Македонија и аерозагадувањето: Има ли излез?

Deutsche Welle - 13.01.2018

Освен огромното страдање предизвикано од предвремените умирања и заболувањата, аерозагадувањето предизвикува и огромен негативен импакт врз националната економија. Историски гледано, кај младите земји во развој, постои добро утврден редослед на ...

Загадувањето на животната средина и природата како кривично дело

Академик - 12.01.2018

Кривичното дело „Загадување на животната средина и природата“ во Кривичниот законик е пропишано во членот 218 и спаѓа во редот на пропишаните кривични дела против животната средина и природата.

Сѐ уште во потрага по конкретни решенија за спас од загадувањето...

Н.Македонија - 12.01.2018

Сѐ уште во потрага по конкретни решенија за спас од загадувањето И вчера продолжи сагата наречена загаден воздух во главниот град на државава. Кон неа сериозно се приближуваат по вредностите на загаденоста и другите градови за што јавуваат и нашите ...

Казни за фирмите загадувачи во Струмица

Макфакс - 13.01.2018

Инспекциските служби во Струмица кај повеќе фирми откриле прекршувања на законската регулатива за заштита на животната средина. Дел од струмичките стопанските субејекти користеле недозволени енергенси за огрев кои придонесувале за зголемување на ...

Македонија и аерозагадувањето: Има ли излез?

Локално - 13.01.2018

Освен огромното страдање предизвикано од предвремените умирања и заболувањата, аерозагадувањето предизвикува и огромен негативен импакт врз националната економија. Историски гледано, кај младите земји во развој, постои добро утврден редослед на ...

Казни за фирмите – загадувачи во Струмица

Точка - 13.01.2018

Инспекциските служби во Струмица кај повеќе фирми откриле прекршувања на законската регулатива за заштита на животната средина. Дел од струмичките стопанските субејекти користеле недозволени енергенси за огрев кои придонесувале за зголемување на ...

Македонија и аерозагадувањето: Има ли излез?

Либертас - 13.01.2018

Освен огромното страдање предизвикано од предвремените умирања и заболувањата, аерозагадувањето предизвикува и огромен негативен импакт врз националната економија Историски гледано, кај младите земји во развој, постои добро утврден редослед на ...

Фрчат казни за фирми во Струмица – ова е нивниот грев за кој ќе платат високи суми

Sky - 13.01.2018

Инспекциските служби во Струмица кај повеќе фирми откриле прекршувања на законската регулатива за заштита на животната средина. Дел од струмичките стопанските субејекти користеле недозволени енергенси за огрев кои придонесувале за зголемување на ...

Казни за фирмите-загадувачи во Струмица

А1 On - 13.01.2018

Инспекциските служби во Струмица кај повеќе фирми откриле прекршувања на законската регулатива за заштита на животната средина. Дел од струмичките стопанските субејекти користеле недозволени енергенси за огрев кои придонесувале за зголемување на ...

Ќе се казнуваат загадувачите на воздухот во Струмица

Фактор - 13.01.2018

Општинските инспектори на Струмица ги засилија контролите над фирмите кои се осомничени дека го загадуваат воздухот во градо со користење на недозволени енергенси за огрев кои придонесувале за зголемување на аерозагадувањето и против нив се поведени ...