TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Ројтерс: Русија призна дека има нови ракети, но вели дека не го прекршуваат договорот

МКД - 22.01.2019

Русија призна дека поседува систем на крстосувачки ракети поради кој Вашингтон се закани дека ќе излезе од договорот за нуклеарно разоружување (ИНФ) од 1987 година, но негираше дека претставува кршење на пактот, тврдат американски и НАТО функционери ...

САД бараат Русија да го уништи новиот ракетен систем

Р.С.Европа - 21.01.2019

САД денеска ја повикаа Русија да го уништи новиот ракетен систем, кој, според нив, претставува континуирано кршење на Договорот за уништување и забрана на производство на проектили со кус и среден дострел (ИНФ).

САД ја повика Русија да го уништи новиот ракетен систем

Канал5 - 21.01.2019

САД денеска ја повикаа Русија да го уништи новиот ракетен систем, кој што претставува ,,директно и контимуирано” кршење на Договорот за уништување на нуклеарните ракети со краток и среден дострел.

САД ја повикаа Русија да го уништат новиот систем за лансирање на ракети

ТВ21 - 21.01.2019

Соединетите Американски Држави ја повикаа Русија да го уништат новиот систем за лансирање на ракети, кој според значи директно прекршување на правилата на меѓународниот пакт за користење на нуклеарна сила со среден домет.

Москва: Неприфатливо е САД да бараат да го уништиме новиот ракетен систем

1tv - 21.01.2019

Русија денеска соопшти дека смета оти е неприфатливо Вашингтон да бара од Москва да го уништи нејзиниот нов систем со крстосувачки ракети. САД сметаат дека со овој ракетен систем Русија „директно и континуирано“ го крши Договорот за ликвидација на ...

САД ја повикаа Русија да го уништи системот за лансирање на ракети

Н.Македонија - 21.01.2019

Соединетите Американски Држави ја повикаа Русија да го уништат новиот систем за лансирање на ракети, кој според нив директно ги прекршува правилата на меѓународниот пакт за користење на нуклеарна сила со среден домет и ја обвинија Москва за ...

САД повторно ја обвинуваат Русија за кршење на нуклеарниот договор

Макфакс - 21.01.2019

САД денеска ја повикаа Русија да го уништи новиот систем за вкрстени ракети, за кој тврдат дека директно го нарушува нуклеарнито договор за ракети од среден и краток дострел, обвинувајќи ја официјална Москва дека ја дестабилизира глобалната ...

САД ја повикаа Русија да го уништат новиот систем за лансирање на ракети

4NEWS - 21.01.2019

Соединетите Американски Држави ја повикаа Русија да го уништат новиот систем за лансирање на ракети, кој според значи директно прекршување на правилата на меѓународниот пакт за користење на нуклеарна сила со среден домет.

Москва: Неприфатливо е САД да бараат да го уништиме новиот ракетен систем

А1 On - 21.01.2019

Русија денеска соопшти дека смета оти е неприфатливо Вашингтон да бара од Москва да го уништи нејзиниот нов систем со крстосувачки ракети. САД сметаат дека со овој ракетен систем Русија „директно и континуирано“ го крши Договорот за ликвидација на ...

Москва: Неприфатливо е САД да бараат да го уништиме новиот ракетен систем

Локално - 21.01.2019

Русија денеска соопшти дека смета оти е неприфатливо Вашингтон да бара од Москва да го уништи нејзиниот нов систем со крстосувачки ракети. САД сметаат дека со овој ракетен систем Русија „директно и континуирано“ го крши Договорот за ликвидација на ...

Москва: Неприфатливо е САД да бараат да го уништиме новиот ракетен систем

Н.Македонија - 21.01.2019

Русија денеска соопшти дека смета оти е неприфатливо Вашингтон да бара од Москва да го уништи нејзиниот нов систем со крстосувачки ракети. САД сметаат дека со овој ракетен систем Русија „директно и континуирано“ го крши Договорот за ликвидација на ...

Москва: Неприфатливо е САД да бараат да го уништиме новиот ракетен систем

MTM - 21.01.2019

Русија денеска соопшти дека смета оти е неприфатливо Вашингтон да бара од Москва да го уништи нејзиниот нов систем со крстосувачки ракети. САД сметаат дека со овој ракетен систем Русија „директно и континуирано" го крши Договорот за ликвидација на ...

Москва: Неприфатливо е САД да бараат да го уништиме новиот ракетен систем

Опсервер - 21.01.2019

Русија денеска соопшти дека смета оти е неприфатливо Вашингтон да бара од Москва да го уништи нејзиниот нов систем со крстосувачки ракети. САД сметаат дека со овој ракетен систем Русија „директно и континуирано“ го крши Договорот за ликвидација на ...