TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Младите писателки имаат значајна улога во „Новата македонска книжевна пролет“, трибина за (женскиот) прозен книжевен ...

Вечер Прес - 24.11.2022

„Сметам дека темата на трибината е исклучително важна за повторно да ги предизвикаме сите дилеми околу тоа дали каноните се (сè уште) доминантно машки, колку се присутни жените во канонот на македонската литература (истории, антологии, книжевни ...

Центарот за култура и културолошки студии организира трибина посветена на новиот прозен женски книжевен бран

Република - 23.11.2022

Центарот за култура и културолошки студии ја организира трибината „Новиот прозен (женски) книжевен бран: жената и градот“ што ќе се одржи денеска, 23 ноември во Големата сала на Институтот за македонска литература со почеток од 11:00 часот .

Научен собир за македонските писатели кои создаваат во странство

Независен - 23.11.2022

Во организација на Институтот за наука, алтернатива, култура и уметност од Скопје се одржа научен собир на тема Книжевното творештво на македонските автори во дијаспората – компарации, насоки и препораки.

Трибина „Новиот прозен женски книжевен бран: Жената и градот“

Опсервер - 23.11.2022

Центарот за култура и културолошки студии денеска во Институтот за македонска литература организира трибина со наслов „Новиот прозен (женски) книжевен бран: жената и градот“ на која ќе учествуваат книжевни теоретичари и критичари и авторки.

Трибина „Новиот прозен женски книжевен бран: Жената и градот“

Независен - 23.11.2022

Центарот за култура и културолошки студии денеска во Институтот за македонска литература организира трибина со наслов „Новиот прозен (женски) книжевен бран: жената и градот“ на која ќе учествуваат книжевни теоретичари и критичари и авторки.

Трибина „Новиот прозен женски книжевен бран: Жената и градот“

MakPress - 23.11.2022

Центарот за култура и културолошки студии денеска во Институтот за македонска литература организира трибина со наслов „Новиот прозен (женски) книжевен бран: жената и градот“ на која ќе учествуваат книжевни теоретичари и критичари и авторки.

Научен собир за македонските писатели кои создаваат во странство

Опсервер - 23.11.2022

Во организација на Институтот за наука, алтернатива, култура и уметност од Скопје се одржа научен собир на тема Книжевното творештво на македонските автори во дијаспората – компарации, насоки и препораки.

Научен собир за македонските писатели кои создаваат во странство

Курир - 23.11.2022

Во организација на Институтот за наука, алтернатива, култура и уметност од Скопје се одржа научен собир на тема Книжевното творештво на македонските автори во дијаспората – компарации, насоки и препораки.

Научен собир за македонските писатели кои создаваат во странство

MakPress - 23.11.2022

Во организација на Институтот за наука, алтернатива, култура и уметност од Скопје се одржа научен собир на тема Книжевното творештво на македонските автори во дијаспората – компарации, насоки и препораки.

Научен собир за македонските писатели кои создаваат во странство

Нетпрес - 23.11.2022

Во организација на Институтот за наука, алтернатива, култура и уметност од Скопје се одржа научен собир на тема Книжевното творештво на македонските автори во дијаспората – компарации, насоки и препораки.

Поделбата на писатели од татковината и во странство е вештачка и непотребна, сметаат македонските автори

Република - 23.11.2022

Во организација на Институтот за наука, алтернатива, култура и уметност од Скопје се одржа научен собир на тема Книжевното творештво на македонските автори во дијаспората – компарации, насоки и препораки.

Научен собир за македонските писатели кои создаваат во странство

Вечер Прес - 23.11.2022

Во организација на Институтот за наука, алтернатива, култура и уметност од Скопје се одржа научен собир на тема Книжевното творештво на македонските автори во дијаспората – компарации, насоки и препораки.

Научен собир за македонските писатели кои создаваат во странство

Макфакс - 23.11.2022

Во организација на Институтот за наука, алтернатива, култура и уметност од Скопје, се одржа научен собир на тема Книжевното творештво на македонските автори во дијаспората – компарации, насоки и препораки.

Научен собир за македонските писатели кои создаваат во странство

Centar - 23.11.2022

Во организација на Институтот за наука, алтернатива, култура и уметност од Скопје, се одржа научен собир на тема Книжевното творештво на македонските автори во дијаспората – компарации, насоки и препораки.