TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Ќе се зголемува прагот од еден милион денари за плаќање ДДВ

Република - 10.10.2019

Ќе се зголемува прагот од еден милион денари за плаќање ДДВ. Министерството за финансии работи на предлогот и наскоро треба да излезе во јавноста. Ова го најави премиерот Зоран Заев на прес-конференција одговорајќи на новинарско прашање.

Заев најави кревање на паричнот лимит за станување ДДВ обврзник

IRL - 09.10.2019

Секоја фирма и граѓанин што остварува повеќе од еден милион денари годишен обрт е ДДВ обврзник. Законот за ДДВ, со кој секое лице што врши стопанска дејност е ДДВ обврзник, предвидува паричен праг од само еден милион денари.

Владата најавува зголемување на прагот за ДДВ обврзници

Либертас - 09.10.2019

– Ќе се зголемува прагот од еден милион денари за плаќање ДДВ. Министерството за финансии работи на предлогот и наскоро треба да излезе во јавноста. Ова го најави премиерот Зоран Заев денеска на прес-конференција одговорајќи на новинарско прашање.

Владата најавува зголемување на прагот за ДДВ обврзници

Опсервер - 09.10.2019

– Ќе се зголемува прагот од еден милион денари за плаќање ДДВ. Министерството за финансии работи на предлогот и наскоро треба да излезе во јавноста. Ова го најави премиерот Зоран Заев денеска на прес-конференција одговорајќи на новинарско прашање.

Владата најавува зголемување на прагот за ДДВ обврзници

Press24 - 09.10.2019

Ќе се зголемува прагот од еден милион денари за плаќање ДДВ. Министерството за финансии работи на предлогот и наскоро треба да излезе во јавноста. Ова го најави премиерот Зоран Заев денеска на прес-конференција одговорајќи на новинарско прашање.

Владата најавува зголемување на прагот за ДДВ обврзници

Вечер - 09.10.2019

Ќе се зголемува прагот од еден милион денари за плаќање ДДВ. Министерството за финансии работи на предлогот и наскоро треба да излезе во јавноста. Ова го најави премиерот Зоран Заев денеска на прес-конференција одговорајќи на новинарско прашање.

Заев: Ќе има зголемување на прагот за ДДВ обврзници

еМагазин - 09.10.2019

Ќе се зголемува прагот од еден милион денари за плаќање ДДВ. Министерството за финансии работи на предлогот и наскоро треба да излезе во јавноста, најави денеска премиерот Зоран Заев. „Прогресивниот данок е воведен, ние го викаме правичен.

Владата најавува зголемување на прагот за ДДВ обврзници

24Инфо - 09.10.2019

Ќе се зголемува прагот од еден милион денари за плаќање ДДВ. Министерството за финансии работи на предлогот и наскоро треба да излезе во јавноста. Ова го најави премиерот Зоран Заев денеска на прес-конференција одговорајќи на новинарско прашање.

Владата најавува зголемување на прагот за ДДВ обврзници

+инфо - 09.10.2019

Ќе се зголемува прагот од еден милион денари за плаќање ДДВ. Министерството за финансии работи на предлогот и наскоро треба да излезе во јавноста. Ова го најави премиерот Зоран Заев денеска на прес-конференција одговорајќи на новинарско прашање.

Ќе се зголемува прагот за ДДВ обврзници

PressingTV - 09.10.2019

Премиерот Зоран Заев најави дека ќе се зголемува прагот од еден милион денари за плаќање ДДВ. Како што појасни Заев, министерството за финансии веќе работи на предлогот и наскоро треба да излезе во јавноста со детали.

Ќе се зголемува прагот за ДДВ обврзници

MakPress - 09.10.2019

Ќе се зголемува прагот од еден милион денари за плаќање ДДВ. Министерството за финансии работи на предлогот и наскоро треба да излезе во јавноста. Ова го најави премиерот Зоран Заев денеска на прес-конференција одговорајќи на новинарско прашање.

Владата најавува зголемување на прагот за ДДВ обврзници

Иновативност - 10.10.2019

–Ќе се зголемува прагот од еден милион денари за плаќање ДДВ. Министерството за финансии работи на предлогот и наскоро треба да излезе во јавноста. Ова го најави премиерот Зоран Заев денеска на прес-конференција одговорајќи на новинарско прашањ – ...

Заев најави зголемување на прагот за станување ДДВ обврзник

Centar - 10.10.2019

Ќе се зголеми ли прагот од еден милион денари за плаќање ДДВ? Министерството за финансии работи на предлогот и наскоро треба да излезе во јавноста. Ова го најави премиерот Зоран Заев на прес-конференција одговорајќи на новинарско прашање.

Заев: Ќе се зголемува прагот од еден милион денари за плаќање ДДВ

iPortal - 10.10.2019

Ќе се зголемува прагот од еден милион денари за плаќање ДДВ. Министерството за финансии работи на предлогот и наскоро треба да излезе во јавноста. Ова го најави премиерот Зоран Заев на прес-конференција одговорајќи на новинарско прашање.

Заев: Ќе се зголемува прагот од еден милион денари за плаќање ДДВ

Локално - 10.10.2019

Ќе се зголемува прагот од еден милион денари за плаќање ДДВ. Министерството за финансии работи на предлогот и наскоро треба да излезе во јавноста. Ова го најави премиерот Зоран Заев на прес-конференција одговорајќи на новинарско прашање.