TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Утрехт ги претвори своите автобуски постојки во рај за пчели

Сакам да кажам - 12.07.2019

Холандскиот град Утрехт постави 316 „зелени“ автобуски постојки, кои имаат покрив од цветни растенија, седишта од бамбус и ЛЕД-осветлување. Властите на Утрехт, кој има 1,2 милиона жители, велат дека со зелените покриви сакаат да го зачуваат ...

Автобуските постојки во Утрехт станаа рај за пчелите

Вечер - 12.07.2019

Во холандскиот град Утрехт 316 автобуски станици сега имаат зелен кров. Зазеленувањето доаѓа со цел да се сочува биолошката разновидност, но и да се подобри квалитетот на воздухот. Покрај тоа што сега изгледаат пошарени и повесели, ваквите кровови ...

Подарок за пчелите оставен на покривите на автобуските постојки

Факултети - 12.07.2019

Во холандскиот град Утрехт покривите на 316 автобуски постојки се покриени со растенија како подарок за пчелите. Оваа зелена површина не само што ја поддржува биолошката разновидност на градот, како пчелите и бумбарите, туку и помага во фаќањето на ...

Подарок за пчелите оставен на покривите на автобуските постојки

Либертас - 12.07.2019

Во холандскиот град Утрехт покривите на 316 автобуски постојки се покриени со растенија како подарок за пчелите. Градот има цел да воведе 55 нови електрични автобуси до крајот на годината и да има целосно чист јавен превоз до 2028 година.