TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Општина Бутел, нова мобилна станица за следење на квалитетот на воздухот

Алсат-М - 13.03.2018

Денеска во скопската општина Бутел беше пуштена во употреба нова мобилна станица за следење на квалитетот на воздухот. Таа е дел од националната мрежа. Нејзината изградба е обезбедена со финансиска помош од европските ИПА фондови.

Забраната за достава на стока завршува на крај на март

ТВ21 - 13.03.2018

До крајот на месец март ќе трае забраната за дистрибуција на стока по маркетите, но тоа не значи дека нема да биде продолжена доколку има потреба. Градоначалникот на Град Скопје Петре Шилегов вели дека дел од дистрибутерите не ја почитувале ...

ЕУ донираше мерна станица за загаденоста на воздухот во скопски Бутел

Алфа - 13.03.2018

Мобилна станица за мерење на квалитет на воздухот на територијата на општина Бутел веќе е пуштена во употреба. Стационирана е во дворот на О.У „Живко Брајковски“, а преку неа граѓаните во секој час ќе знаат колкаво е загадувањето во општина.

Општина Бутел ја доби првата мобилна станица за мерење на квалитетот на воздухот

Макфакс - 13.03.2018

Во Општина Бутел е пуштена во употреба новата мобилна мерна станица за мерење на квалитетот на воздухот која е дел од националната мрежа за автоматски мониторинг на квалитетот на воздухот во РМ.

Мерна станица за воздух во Бутел

ТВ21 - 13.03.2018

Денеска, со донација од ЕУ беше поставена мерна станица за воздух во Бутел. Министерот за животна средина, Садула Дураки изјави дека се планира поставување на мерни станици и во други општини, но не прецизираше каде и кога.

Во општина Бутел ќе се мери квалитетот на воздухот

Слободен Печат - 13.03.2018

Нова мобилна мерна станица за квалитет на воздухот на територијата на општина Бутел денеска е пуштена во употреба во рамки на проектот „ЕУ за ТЕБЕ!“. На промоцијата присуствуваа министерот за животна средина и просторно планирање Садула Дураки, ...

Бутел добива мерна станица за квалитетот на воздухот

Радио МОФ - 13.03.2018

Општина Бутел денеска ќе добие нова мобилна мерна станица што ќе го мери квалитет на воздухот на нејзината територија. Таа ќе биде пуштена во употреба во рамки на проектот „ЕУ за ТЕБЕ!”. Мерната станица е дел од националната мрежа за автоматски ...

Мерна станица за квалитет на воздух во општина Бутел

А1 On - 13.03.2018

Нова мобилна мерна станица за квалитет на воздухот на територијата на општина Бутел ќе биде пуштена во употреба денеска во рамки на проектот „ЕУ за ТЕБЕ!”. Мерната станица е дел од националната мрежа за автоматски мониторинг на квалитетот на ...

Граѓаните на Бутел ќе може да го следат квалитетот на воздухот што го дишат

Макфакс - 13.03.2018

Амбасадорот Самуел Жбогар, шеф на Делегацијата на Европската Унија, заедно со министерот за животна средина и физичко планирање, Садула Дураку, градоначалникот на Скопје, Петре Шилегов, и градоначалникот на општина Бутел, Велимир Смилевски, ќе ја ...

Општина Бутел ја доби првата мобилна станица за мерење на квалитетот на воздухот

Вечер - 13.03.2018

Во Општина Бутел е пуштена во употреба новата мобилна мерна станица за мерење на квалитетот на воздухот која е дел од националната мрежа за автоматски мониторинг на квалитетот на воздухот во РМ.

Во општина Бутел ќе се мери квалитетот на воздухот

А1 On - 13.03.2018

Нова мобилна мерна станица за квалитет на воздухот на територијата на општина Бутел денеска е пуштена во употреба во рамки на проектот „ЕУ за ТЕБЕ!“. На промоцијата присуствуваа министерот за животна средина и просторно планирање Садула Дураки, ...

Мерна станица за квалитетот на воздухот во Бутел

Press24 - 13.03.2018

Нова мобилна мерна станица за квалитет на воздухот на територијата на општина Бутел ќе биде пуштена во употреба денеска во рамки на проектот „ЕУ за ТЕБЕ!". Мерната станица е дел од националната мрежа за автоматски мониторинг на квалитетот на ...

Граѓаните на Бутел ќе може да го следат квалитетот на воздухот што го дишат

Вечер - 13.03.2018

Амбасадорот Самуел Жбогар, шеф на Делегацијата на Европската Унија, заедно со министерот за животна средина и физичко планирање, Садула Дураку, градоначалникот на Скопје, Петре Шилегов, и градоначалникот на општина Бутел, Велимир Смилевски, ќе ја ...

Со подарок од ЕУ поставена мобилна станица за аерозагадување во Бутел

Сакам да кажам - 13.03.2018

Во скопската општина Бутел денес е пуштена во употреба новата мобилна мерна станица за квалитетот на воздухот, која е дел од националната мрежа за автоматски мониторинг на квалитетот на воздухот.

Во општина Бутел ќе се мери квалитетот на воздухот

Канал5 - 13.03.2018

Нова мобилна мерна станица за квалитет на воздухот на територијата на општина Бутел денеска е пуштена во употреба во рамки на проектот „ЕУ за ТЕБЕ!“. На промоцијата присуствуваа министерот за животна средина и просторно планирање Садула Дураки, ...

Мерна станица за квалитетот на воздухот во Бутел

Скопје инфо - 13.03.2018

Нова мобилна мерна станица за квалитет на воздухот на територијата на општина Бутел ќе биде пуштена во употреба денеска во рамки на проектот „ЕУ за ТЕБЕ!". Мерната станица е дел од националната мрежа за автоматски мониторинг на квалитетот на ...

Ќе дознае ли Бутел дали дише загаден воздух?

Фактор - 13.03.2018

Општина Бутел денес ќе добие мерната станица за следење на квалитетот на воздухот. Новата мерна станица е дел од континуираната поддршка на Европската Унија во секторот за квалитет на воздухот, која се реализира во тесно партнерство со националните ...

Општина Бутел ја доби првата мобилна станица за мерење на квалитетот на воздухот

Кајгана - 13.03.2018

Во Општина Бутел е пуштена во употреба новата мобилна мерна станица за мерење на квалитетот на воздухот која е дел од националната мрежа за автоматски мониторинг на квалитетот на воздухот во РМ.

Мерна станица за квалитет на воздух во општина Бутел...

Н.Македонија - 13.03.2018

Мерна станица за квалитет на воздух во општина Бутел Нова мобилна мерна станица за квалитет на воздухот на територијата на општина Бутел денеска е пуштена во употреба во рамки на проектот „ЕУ за ТЕБЕ!“.

Мерна станица за квалитет на воздух во општина Бутел

Локално - 13.03.2018

Нова мобилна мерна станица за квалитет на воздухот на територијата на општина Бутел ќе биде пуштена во употреба денеска во рамки на проектот „ЕУ за ТЕБЕ!”. Мерната станица е дел од националната мрежа за автоматски мониторинг на квалитетот на ...

Граѓаните на Бутел ќе може да го следат квалитетот на воздухот што го дишат

24Инфо - 13.03.2018

Амбасадорот Самуел Жбогар, шеф на Делегацијата на Европската Унија, заедно со министерот за животна средина и физичко планирање, Садула Дураку, градоначалникот на Скопје, Петре Шилегов, и градоначалникот на општина Бутел, Велимир Смилевски, ќе ја ...

Мобилна станица за мерење на квалитетот на воздухот доби Општина Бутел

Денар - 13.03.2018

Во општина Бутел е пуштена во употреба новата мобилна мерна станица за мерење на квалитетот на воздухот, која е дел од националната мрежа за автоматски мониторинг на квалитетот на воздухот во РМ.

Од денес граѓаните на Бутел ќе може да го следат квалитетот на воздухот што го дишат

Денар - 13.03.2018

Амбасадорот Самуел Жбогар, шеф на Делегацијата на Европската Унија, заедно со министерот за животна средина и физичко планирање, Садула Дураку, градоначалникот на Скопје, Петре Шилегов, и градоначалникот на општина Бутел, Велимир Смилевски, ќе ја ...

Општина Бутел ја доби првата мобилна станица за мерење на квалитетот на воздухот

Скопје24 - 13.03.2018

Во општина Бутел е пуштена во употреба новата мобилна мерна станица за мерење на квалитетот на воздухот, која е дел од националната мрежа за автоматски мониторинг на квалитетот на воздухот во РМ.

Граѓаните на Бутел ќе може да го следат квалитетот на воздухот што го дишат

Точка - 13.03.2018

Амбасадорот Самуел Жбогар, шеф на Делегацијата на Европската Унија, заедно со министерот за животна средина и физичко планирање, Садула Дураку, градоначалникот на Скопје, Петре Шилегов, и градоначалникот на општина Бутел, Велимир Смилевски, ќе ја ...

Во Бутел инсталирана прва мобилна станица за мерење на квалитетот на воздухот...

Н.Македонија - 14.03.2018

Во Бутел инсталирана прва мобилна станица за мерење на квалитетот на воздухот Во општината Бутел вчера беше пуштена во употреба новата мобилна мерна станица за мерење на квалитетот на воздухот што е дел од националната мрежа за автоматски мониторинг ...