TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ВИ СЕ ЧИНИ ДЕКА ВРЕМЕТО ЛЕТА? Науката штотуку ја потврди теоријата на заговор

+инфо - 05.08.2022

Полноќ доаѓа малку порано бидејќи Земјата се врти побрзо! Што се случува? Ако ви се чини дека времето лета побрзо од кога било, обвинете ја револуцијата. Имено, на 29 јуни, Земјата забележа необичен рекорд: најкраткиот ден од 1960-тите, кога ...

Забележан најкраткиот ден во историјата на Земјата

Во Центар - 04.08.2022

Во последните децении, Земјата е поверојатно да забави, што дава малку подолги денови. Меѓутоа, во последните неколку години таа тенденција е обратна, а деновите се сè пократки и пократки. Земјата го имаше најкраткиот ден во историјата ова лето.

Нешто алармантно и се случува на Земјата во последните неколку дена, а никој не знае зошто

4NEWS - 04.08.2022

На крајот на јуни, планетата Земја ја заврши најбрзата ротација околу својата оска во историјата – 24 часа без 1,59 милисекунди. Причините за тоа се апсолутно неразбирливи за научниците, а последиците можат сериозно да влијаат врз нашите животи ...

Зошто неодамна го имавме најкраткиот ден во историјата на Земјата?

Кајгана - 04.08.2022

Пред нешто повеќе од еден месец е забележан најкраткиот ден во историјата на Земјата. Зошто? Поради нишањето на нејзината оска, што значи дека заврши една ротација за дел од секунда помалку од 24 часа.

Земјата се врти побрзо: Минатиот петок бил најкраткиот ден од почетокот на мерењата

Еспресо - 04.08.2022

Земјата неодамна завршила целосна ротација побрзо од кога било откако се вршат такви мерења. Бидејќи полноќта пристигнала 1,59 милисекунди порано од вообичаеното, би можело да се случи за прв пат досега, часовниците ширум светот да бидат поместени ...

Нешто алармантно и се случува на Земјата во последните неколку дена, а никој не знае зошто

Курир - 04.08.2022

На крајот на јуни, планетата Земја ја заврши најбрзата ротација околу својата оска во историјата – 24 часа без 1,59 милисекунди. Причините за тоа се апсолутно неразбирливи за научниците, а последиците можат сериозно да влијаат врз нашите животи ...

ВИ СЕ ЧИНИ ДЕКА ВРЕМЕТО ЛЕТА? Науката штотуку ја потврди теоријата на заговор

Курир - 05.08.2022

Ако ви се чини дека времето лета побрзо од кога било, обвинете ја револуцијата. Имено, на 29 јуни, Земјата забележа необичен рекорд: најкраткиот ден од 1960-тите, кога научниците почнаа да ја мерат ротацијата на планетата со високопрецизни атомски ...

Науката ја потврди теоријата на заговор дека „времето лета“

Press24 - 05.08.2022

Ако ви се чини дека времето лета побрзо од кога било, обвинете ја револуцијата. Имено, на 29 јуни, Земјата забележа необичен рекорд: најкраткиот ден од 1960-тите, кога научниците почнаа да ја мерат ротацијата на планетата со високопрецизни атомски ...