TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Жителите на општината Ѓорче Петров со барања за ревидирање на новиот ДУП Јурија- Дексион

Телма - 16.09.2020

Во саботата протестираа, а денеска жителите на „ Ѓорче Петров“ , доставија барање до градоначалникот Наумоски и до Советот, за ревидирање на усвоениот нов ДУП „Северозапад-24“, за месноста Јурија – Дексион.

Иницијативата против урбаното дивеење во Ѓорче Петров поднесе барање за ревидирање на дуп-от Дексион Јурија

24 Вести - 16.09.2020

Иницијативата против како што велат, урбаното дивеење во Ѓорче Петров поднесе барање до градоначалникот Александар Наумоски и советот на општината за ревидирање на деталниот урбанистички план с3 24 – Дексион Јурија.

Иницијативата против урбаното дивеење во Ѓорче Петров поднесе барање за ревидирање на ДУП-от Дексион Јурија

Независен - 16.09.2020

Иницијативата против урбаното дивеење во Ѓорче Петров денеска поднесе барање до градоначалникот Александар Наумоски и Советот на општината за ревидирање на Деталниот урбанистички план С3 24 – Дексион Јурија.

Нов чекор кон стопирање на висококатницата во Ѓорче Петров

Сител - 16.09.2020

Стоп за изградбата на 17-катницата во Ѓорче Петров и ревидирање на Деталниот урбанистички план кој предвидува градење на 58-метарската зграда. Од Иницијативата за урбано дивеење денеска до општината поднесоа барање за ревидирање на спорниот ДУП кој ...

Иницијаторите кои се противат на изградба на висококатници во Ѓорче Петров денеска ќе излезат со прес конференција

Република - 16.09.2020

Иницијативата против урбаното дивеење денеска ќе одржи прес конференција пред општина Ѓорче Петров за ДУП во Дексион Јурија. Ова следува откако беше најавено дека во Ѓорче Петров ќе се градат висококатници на што жителите остро се спротиставија ...

Нов чекор кон стопирање на висококатницата во Ѓорче Петров

4NEWS - 16.09.2020

Стоп за изградбата на 17-катницата во Ѓорче Петров и ревидирање на Деталниот урбанистички план кој предвидува градење на 58-метарската зграда. Од Иницијативата за урбано дивеење денеска до општината поднесоа барање за ревидирање на спорниот ДУП кој ...

Иницијативата против урбаното дивеење во Ѓорче Петров поднесе барање за ревидирање на ДУП-от Дексион Јурија

Опсервер - 16.09.2020

Скопје, 16 септември 2020 () – Иницијативата против урбаното дивеење во Ѓорче Петров денеска поднесе барање до градоначалникот Александар Наумоски и Советот на општината за ревидирање на Деталниот урбанистички план С3 24 – Дексион Јурија.

Иницијативата против урбаното дивеење во Ѓорче Петров поднесе барање за ревидирање на ДУП-от Дексион Јурија

Курир - 16.09.2020

Иницијативата против урбаното дивеење во Ѓорче Петров денеска поднесе барање до градоначалникот Александар Наумоски и Советот на општината за ревидирање на Деталниот урбанистички план С3 24 – Дексион Јурија.

Иницијативата против урбаното дивеење во Ѓорче Петров поднесе барање за ревидирање на ДУП-от Дексион Јурија

Локално - 16.09.2020

Иницијативата против урбаното дивеење во Ѓорче Петров денеска поднесе барање до градоначалникот Александар Наумоски и Советот на општината за ревидирање на Деталниот урбанистички план С3 24 – Дексион Јурија.

ИНИЦИЈАТИВА ВО ЃОРЧЕ ПЕТРОВ: Дексион Јурија не е за урбано дивеење, Наумовски и општината да го ревидираат ДУП-от

Денешен - 16.09.2020

Иницијативата против урбаното дивеење во Ѓорче Петров денеска поднесе барање до градоначалникот Александар Наумоски и Советот на општината за ревидирање на Деталниот урбанистички план С3 24 – Дексион Јурија.

Иницијативата против урбаното дивеење во Ѓорче Петров поднесе барање за ревидирање на ДУП-от Дексион Јурија

А1 On - 16.09.2020

Иницијативата против урбаното дивеење во Ѓорче Петров денеска поднесе барање до градоначалникот Александар Наумоски и Советот на општината за ревидирање на Деталниот урбанистички план С3 24 – Дексион Јурија.

Иницијативата против урбаното дивеење во Ѓорче Петров поднесе барање за ревидирање на ДУП-от Дексион Јурија

Либертас - 16.09.2020

Иницијативата против урбаното дивеење во Ѓорче Петров денеска поднесе барање до градоначалникот Александар Наумоски и Советот на општината за ревидирање на Деталниот урбанистички план С3 24 – Дексион Јурија.

Поднесено барање до градоначалникот на Ѓорче Петров за ревидирање на ДУП-от Јурија

Слободен Печат - 16.09.2020

Иницијативата против урбаното дивеење во Ѓорче Петров денеска поднесе барање до градоначалникот Александар Наумоски и Советот на општината за ревидирање на Деталниот урбанистички план С3 24 – Дексион Јурија.

Да се ревидира ДУП-от Дексион Јурија

Вечер Прес - 16.09.2020

Иницијативата против урбаното дивеење во Ѓорче Петров денеска поднесе барање до градоначалникот Александар Наумоски и Советот на општината за ревидирање на Деталниот урбанистички план С3 24 – Дексион Јурија.

ДУП за Јурија е донесен, одобрение за градба уште не е издадено

Слободен Печат - 15.09.2020

Во информацијата за планот објавена на веб-страницата на Општина Ѓорче Петров, покрај некои попрецизни дообјаснувања, нема ниту збор за она што го бараат граѓаните организирани како Иницијативата против урбаното дивеење – дали постои можност планот ...