TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Ученици се дружеа со писатели за деца и млади на традиционалното Литературно матине

Опсервер - 15.05.2019

Во рамките на јубилејната 20-та Литературна манифестација „Илинден 2019“ во Домот на култура „Илинден“ во Општина Илинден се одржа традиционалното Литературно матине за деца. Учениците од оваа општина имаа ретка можност да се дружат со ...

Литературно матине за деца во рамки на Литературната манифестација Илинден

MTM - 15.05.2019

Во рамки на културната манифестација Илинден, која оваа година се одржува по 20-ти, јубилен пат, денеска беше одржано и литературно матине за деца, на кое најдобрите творби на учениците од основните училишта во општина Илинден, и нивните ментори беа ...

Со стиховите од Рацин отворена јубилејната 20-та Литературна манифестација „Илинден“

Курир - 15.05.2019

Во присуство на голем број писатели, поети, литературни критичари и вљубеници во пишаниот збор и уметноста, во Домот на култура „Илинден“, во Општина Илинден на свечен начин беше отворена јубилејната 20-та Литературна манифестација „Илинден 2019“.

Христијан Мицкоски присустуваше на отворањето на литературната манифестација „Илинден“

Република - 14.05.2019

Христијан Мицкоски, лидерот на ВМРО ДПМНЕ вечерва присустуваше на отворањето на литератураната манифестација „Илинден“ која се одржува во скопската општина Илинден. рече Мицкоски. ...

Мицкоски: Илинден станува привлечно и атрактивно место за живеење, со многу работа, до заеднички успеси

Курир - 14.05.2019

Со задоволство присуствував на отворањето литературната манифестација Илинден, што во наредните неколку дена ќе се одвива во Општината Илинден. Оваа општина е пример кој покажува дека и без поддршка од централната власт, самостојно може да се избори ...

Почнува јубилејната 20-та литературна манифестација „Илинден 2019“

Опсервер - 14.05.2019

Во Домот на култура „Илинден“ во Општина Илинден вечер ќе биде отворена 20-та јубилејна литературна манифестација „Илинден 2019“ која ќе трае до 18 мај. Манифестацијата ќе ја отвори нејзиниот покровител, градоначалникот на Општина Илинден, Жика ...

Отворена јубилејната 20-та Литературна манифестација „Илинден“

Нетпрес - 15.05.2019

Во присуство на голем број писатели, поети, литературни критичари и вљубеници во пишаниот збор и уметноста, во Домот на култура „Илинден“, во Општина Илинден на свечен начин беше отворена јубилејната 20-та Литературна манифестација „Илинден 2019“.

Мицкоски: Илинден станува привлечно и атрактивно место за живеење

Нетпрес - 14.05.2019

Со задоволство присуствував на отворањето литературната манифестација Илинден, што во наредните неколку дена ќе се одвива во Општината Илинден. Оваа општина е пример кој покажува дека и без поддршка од централната власт, самостојно може да се избори ...

Почнува јубилејната 20-та литературна манифестација „Илинден 2019″

ММС - 14.05.2019

Во Домот на култура „Илинден” во Општина Илинден вечер ќе биде отворена 20-та јубилејна литературна манифестација „Илинден 2019″ која ќе трае до 18 мај. Манифестацијата ќе ја отвори нејзиниот покровител, градоначалникот на Општина Илинден, Жика ...

Со стиховите од Рацин отворена јубилејната 20-та Литературна манифестација „Илинден“

MTM - 15.05.2019

Со свечено отворање во Домот на култура ,,Илинден,, синоќа по 20-ти пат почна Литературна манифестација ,,Илинден 2019,,. Манифестацијата ќе трае до 18-ти мај, а граѓаните секојдневно ќе имаат можност да ги проследат културните настани кои се на ...

Почнува јубилејната 20-та литературна манифестација „Илинден 2019“

Скопје инфо - 14.05.2019

Во Домот на култура „Илинден“ во Општина Илинден вечер ќе биде отворена 20-та јубилејна литературна манифестација „Илинден 2019“ која ќе трае до 18 мај. Манифестацијата ќе ја отвори нејзиниот покровител, градоначалникот на Општина Илинден, Жика ...

Со стихови од Рацин отворена литературната манифестација „Илинден“

Опсервер - 15.05.2019

Во присуство на писатели, поети и литературни критичари во Домот на култура „Илинден“, во Општина Илинден беше отворена јубилејната 20-та литературна манифестација „Илинден 2019“. Манифестацијата ја отвори градоначалникот на Општина Илинден, Жика ...

Јубилејна 20. литературна манифестација „Илинден 2019“

Слободен Печат - 14.05.2019

Манифестацијата ќе ја отвори нејзиниот покровител, градоначалникот на Општина Илинден, Жика Стојановски. Во Домот на култура „Илинден” во Општина Илинден вечер ќе биде отворена 20. јубилејна литературна манифестација „Илинден 2019″ која ќе трае до ...

Со стихови од Рацин отворена литературната манифестација „Илинден“

А1 On - 15.05.2019

Во присуство на писатели, поети и литературни критичари во Домот на култура „Илинден“, во Општина Илинден беше отворена јубилејната 20-та литературна манифестација „Илинден 2019“. Манифестацијата ја отвори градоначалникот на Општина Илинден, Жика ...

Почнува јубилејната 20-та литературна манифестација „Илинден 2019“

А1 On - 14.05.2019

Во Домот на култура „Илинден“ во Општина Илинден вечер ќе биде отворена 20-та јубилејна литературна манифестација „Илинден 2019“ која ќе трае до 18 мај. Манифестацијата ќе ја отвори нејзиниот покровител, градоначалникот на Општина Илинден, Жика ...

Со стихови од Рацин отворена литературната манифестација „Илинден“

Скопје инфо - 15.05.2019

Во присуство на писатели, поети и литературни критичари во Домот на култура „Илинден“, во Општина Илинден беше отворена јубилејната 20-та литературна манифестација „Илинден 2019“. Манифестацијата ја отвори градоначалникот на Општина Илинден, Жика ...

Почнува јубилејната 20-та литературна манифестација „Илинден 2019"

MTM - 14.05.2019

Во Домот на култура „Илинден" во Општина Илинден вечер ќе биде отворена 20-та јубилејна литературна манифестација „Илинден 2019" која ќе трае до 18 мај. Манифестацијата ќе ја отвори нејзиниот покровител, градоначалникот на Општина Илинден, Жика ...

Со стиховите од Рацин отворена јубилејната 20-та Литературна манифестација „Илинден“

Република - 15.05.2019

Во присуство на голем број писатели, поети, литературни критичари и вљубеници во пишаниот збор и уметноста, во Домот на култура „Илинден“, во Општина Илинден на свечен начин беше отворена јубилејната 20-та Литературна манифестација „Илинден 2019“.

Почнува јубилејната 20-та литературна манифестација „Илинден 2019“

MakPress - 14.05.2019

Во Домот на култура „Илинден“ во Општина Илинден вечер ќе биде отворена 20-та јубилејна литературна манифестација „Илинден 2019“ која ќе трае до 18 мај. Манифестацијата ќе ја отвори нејзиниот покровител, градоначалникот на Општина Илинден, Жика ...

Со стихови од Рацин отворена литературната манифестација „Илинден“

MakPress - 15.05.2019

Во присуство на писатели, поети и литературни критичари во Домот на култура „Илинден“, во Општина Илинден беше отворена јубилејната 20-та литературна манифестација „Илинден 2019“. Манифестацијата ја отвори градоначалникот на Општина Илинден, Жика ...