TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Пуштена во употреба „Златкова кула” во Кратово

Канал5 - 24.06.2016

Министерката за култура, Елизабета Канчевска – Милевска заедно со американскиот амбасадор Џес Бејли ја промовираа реставрираната и целосно конзервирана Златкова кула во Кратово, споменик од 14 – тиот век ...

Реставрирана Златковата кула во Кратово

Утрински - 24.06.2016

Во Кратово вчера беше промовиран целосно конзервираниот, реставриран и ентериерно уреден споменик на културата од 14 век, Златкова кула. Уредена е спомен-собата на македонскиот православен светител, свети Ѓорѓи Кратовски каде што е сместена ...

Златковата кула во Кратово во ново руво

Press24 - 24.06.2016

Во градот Кратово денеска е промовиран целосно конзервираниот, реставрираниот и ентерирно уредениот споменик на културата од 14 век Златкова кула. На промоцијата на споменикот присуствуваа министерката за култура Елизабета Канческа-Милевска, ...

Реставрирана Златковата кула во Кратово

Курир - 24.06.2016

Во Кратово денеска е промовиран целосно конзервираниот, реставрираниот и ентерирно уредениот споменик на културата од 14 век Златкова кула. На промоцијата на споменикот присуствуваа министерката за култура Елизабета Канческа-Милевска, американскиот ...

Златкова кула во Кратово подготвена за посетители

Вечер Прес - 24.06.2016

На вториот кат се отвора и културно-информативен центар во кој посетителите на градот Кратово ќе може да се запознаат со неговата историја, култура, традиција, со неговото културно наследство", истакнува министерката за култура Елизабета Канческа ...

Промовирана реставрираната Златкова кула во Кратово

Република - 24.06.2016

Во Кратово денеска беше промовиран целосно конзервираниот, реставрираниот и ентерирно уредениот споменик на културата од 14 век Златкова кула. На промоцијата на споменикот присуствуваа министерката за култура Елизабета Канческа-Милевска, ...

Со Амбасадорскиот фонд на САД реставрирана е Златковата кула во Кратово

МКД - 25.06.2016

Целосно конзервираниот, реставриран и ентериерно уреден споменик на културата од 14. век, Златкова кула во Кратово, беше промовиран со присуство на министерката за култура Елизабета Канческа-Милевска, американскиот амбасадор во Македонија, Џес ...