TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Во април просечната плата била 31.525 денари, најплатени програмерите

МКД - 23.06.2022

Во април просечната месечна исплатена нето-плата по вработен изнесува 31.525 денари, објави Државниот завод за статистика (ДЗС). Највисоката плата во април годинава била исплатена во секторот секторот компјутерско програмирање, консултантски и ...

Топ пет највисоки нето-плати во април

еМагазин

Колку изнесува највисоката бруто-плата во април

еМагазин - 23.06.2022

Просечната месечна исплатена бруто-плата по вработен, во април 2022 година, изнесува 47.092 денари, објави Државниот завод за статистика (ДЗС). Според податоци на ДЗС, највисока просечна бруто-плата во април има во секторот Компјутерско ...

Просечната нето плата во април пораснала на 31 525 денари

Пари

Просечната нето-плата се искачи на 31.525 денари, во април е зголемена за 10,9 отсто

Мета

Просечната месечна бруто-плата во април изнесува 47 092 денари

Скопје1

Просечната нето-плата во април – 31.525 денари

Точка

Инфлацијата го „изеде“ номиналниот раст на платите

Независен - 22.06.2022

Растат платите, но растат и трошоците за живот, па таа трка, очигледно е дека повеќе ќе биде на штета на примањата. Тоа го знаат економистите, а го потврдуваат и податоците што ги објави Државниот завод за статистика за износот на бруто и нето ...

Просечната нето-плата за април изнесува 31.525 денари

Факултети - 22.06.2022

Просечната месечна исплатена нето-плата по вработен, во април 2022 година, изнесува 31.525 денари, додека бруто-платата за истиот месец изнесува 47.092 денари, соопшти Државниот завод за статистика.

Просечната нето-плата во април изнесува 31.525 денари

Независен

Просечната плата во април 31.525 денари

Слободен Печат

Просечната плата во април била 31.525 денари!

Zoom