TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Мостови и тунели под Кале, во 2022 од Центар до Чаир за 5 минути

ТВ21 - 12.06.2019

Во 2022 година од Центар до Чаир граѓаните ќе можат да стигнат за 5 минути. Град Скопје потпиша проект за инфраструктура со компанијата Мега Инженеринг Консалтинг и претставник на Институтот за тестирање материјали и развој на нови технологии во ...

„Тунел под Кале“, потпишан договор за основен проект

Алсат-М - 12.06.2019

Од позади владината зграда на Илинденска, преку тунели во Калето да се стаса до пластичарската улица. За овој проект денеска е потпишан договор за изработка основен проект и инфраструктурен проект за сообраќајно решение кое со мост во центарот на ...

Мостот и тунелите под Кале ќе бидат симбол на Скопје, вели проектантот Борис Танески

Сакам да кажам - 12.06.2019

За 6 месеци ќе биде готов проектот за тунели под Кале. Градоначалникот Петре Шилегов денеска потпиша договор со турската фирма „Мега инженеринг консалтинг АД“ и Завод за испитување на материјали и развој на нови технологии од Скопје за проектирање ...

Град Скопје ќе ги гради долго најавуваните тунели под Кале

Канал5 - 12.06.2019

Со потпишувањето на договорот за основниот проект започнуваат активностите на град Скопје околу изградбата на булеварот кој покрај влада преку мост на Вардар и тунели под Кале ќе излегува на Пластичарска.

Потпишан договорот за проект за изградба на нов мост на Вардар и тунели под Кале

Макфакс - 12.06.2019

Градоначалникот на Град Скопје, Петре Шилегов, претседателот на одборот на директори на компанијата „Мега инженеринг консалтинг АД“, Ајкут Јилдирим, и претставникот на Групата на понудувачи – Завод за испитување на материјали и развој на нови ...

Од Влада до „пластичарска“ преку тунел под Кале

Expres - 12.06.2019

Од позади Зградата на Владата на улица Илинденска, преку мост над вардар и тунел под скопското Кале ќе се стигнува до пластичарската улица, предвидува проектот кој ќе ги поврзува булевар Свети Климент Охридски со булеварите Никола Карев и ...

Потпишан договорот за изработка на инфраструктурен проект за изградба на тунелите под скопското Кале

Бизнис Вести - 12.06.2019

Градоначалникот Шилегов, Претседателот на одборот на директори на компанијата „Мега инженеринг консалтинг АД“ (MEGA ENGINEERING CONSULTING INC), Ајкут Јилдирим и претставникот на Групата на понудувачи – Завод за испитување на материјали и развој на ...

Градоначалникот Шилегов го потпишаа договорот за изработка на тунел под Кале

24Инфо - 12.06.2019

Градоначалникот Шилегов, Претседателот на одборот на директори на компанијата „Мега инженеринг консалтинг АД“ (MEGA ENGINEERING CONSULTING INC), Ајкут Јилдирим и претставникот на Групата на понудувачи – Завод за испитување на материјали и развој на ...

Потпишан договорот за проектот за изградба на тунелите под Кале

Нетпрес - 12.06.2019

Градоначалникот Шилегов, Претседателот на одборот на директори на компанијата „Мега инженеринг консалтинг АД“ (MEGA ENGINEERING CONSULTING INC), Ајкут Јилдирим и претставникот на Групата на понудувачи – Завод за испитување на материјали и развој на ...

Нов мост преку Вардар и тунели под Кале – еве што ќе гради Шилегов (ВИДЕО)

+инфо - 12.06.2019

Мост во центарот на градот, тунели под скопското Кале и кружен тек за да се поврзат булеварот Свети Климент Охридски со булеварите Никола Карев и Македонско-Косовска бригада, ќе бидат предвидени со договорот за изработка основен проект и ...

(ВИДЕО) Град Скопје ќе гради тунели под скопското Кале и кружен тек за да се поврзат бул. Климент Охридски со бул. ...

Либертас - 12.06.2019

Со инфраструктурниот проект се опфатени трите фази за изведба на сообраќајницата во фази, и тоа: Прва фаза – изградба на булевар Свети Климент Охридски од пред раскрсницата со булеварот Илинден со изградба на мост и вијадукт до тунелот; Втора фаза – ...

Потпишан договорот за проект за изградба на нов мост на Вардар и тунели под Кале

Скопје инфо - 12.06.2019

Градоначалникот на Град Скопје, Петре Шилегов, претседателот на одборот на директори на компанијата „Мега инженеринг консалтинг АД“, Ајкут Јилдирим, и претставникот на Групата на понудувачи – Завод за испитување на материјали и развој на нови ...

Градот конечно потпиша договор за изградба на нов мост на Вардар и тунели под Кале

Н.Македонија - 12.06.2019

Градоначалникот на Град Скопје, Петре Шилегов, претседателот на одборот на директори на компанијата „Мега инженеринг консалтинг АД“, Ајкут Јилдирим и претставникот на Групата на понудувачи – Завод за испитување на материјали и развој на нови ...

Шилегов: Преку тунелите под Кале, од Водњанска до Чаир за 5 минути

Слободен Печат - 12.06.2019

Шилегов додаде дека очекува за реализацијата на овој проект Градот Скопје да добие и финансиска поддршка од централната власт со цел изградбата на мостот, тунелите и кружниот тек да завршат во најкраток можен рок.

ВИДЕО: Потпишан договорот за проект за изградба на нов мост на Вардар и тунели под Кале

А1 On - 12.06.2019

Градоначалникот на Град Скопје, Петре Шилегов, претседателот на одборот на директори на компанијата „Мега инженеринг консалтинг АД“, Ајкут Јилдирим, и претставникот на Групата на понудувачи – Завод за испитување на материјали и развој на нови ...

Шилегов го потпиша договорот за проект за тунелот под Кале

Фактор - 12.06.2019

Градоначалникот на Скопје, Петре Шилегов, го потпиша договорот за проектирање на тунелите под Кале за поврзување на булевар Свети Климент Охридски со булеварите Никола Карев и Македонско-Косовска бригада.

Тргна проектот за Кале, од „Водњанска“ до Чаир за 5 минути

Република - 12.06.2019

Градоначалникот на Скопје Петре Шилегов, Претседателот на одборот на директори на компанијата „Мега инженеринг консалтинг АД“ Ајкут Јилдирим и претставникот на Групата на понудувачи – Завод за испитување на материјали и развој на нови технологии ...

Потпишан договор за изработка на инфраструктурен проект за изградба на тунелите под Скопско кале

1tv - 12.06.2019

Градоначалникот на Скопје Петре Шилегов, претседателот на Одборот на директори на компанијата „Мега инженеринг консалтинг АД“ Ајкут Јилдирим и претставникот на Групата на понудувачи – Завод за испитување на материјали и развој на нови технологии ...

Потпишан договор за изградба на тунелите под Скопско кале

Press24 - 12.06.2019

Градоначалникот на Скопје Петре Шилегов, претседателот на Одборот на директори на компанијата „Мега инженеринг консалтинг АД“ Ајкут Јилдирим и претставникот на Групата на понудувачи – Завод за испитување на материјали и развој на нови технологии ...

Потпишан договор за проектирање на тунелите под Кале

MTM - 12.06.2019

Денеска во Град Скопје се потпиша договорот за изработка на основен и инфраструктурен проект за измена и дополнување на инфраструктура за сообраќајно решение кое со мост во центарот на градот, тунели под скопското Кале и кружен тек ќе ги поврзува ...

(ВИДЕО) Потпишан договор за изработка на инфраструктурен проект за изградба на тунелите под скопско Кале

Скопје1 - 12.06.2019

Градоначалникот Шилегов, Претседателот на одборот на директори на компанијата „Мега инженеринг консалтинг АД“ (MEGA ENGINEERING CONSULTING INC), Ајкут Јилдирим и претставникот на Групата на понудувачи – Завод за испитување на материјали и развој на ...

(Видео) Од „Водњанска“ до Чаир за пет минути

Независен - 12.06.2019

Градоначалникот на Скопје Петре Шилегов, претседателот на Одборот на директори на компанијата „Мега инженеринг консалтинг АД“ Ајкут Јилдирим и претставникот на Групата на понудувачи – Завод за испитување на материјали и развој на нови технологии ...

Ќе почне исцртувањето на мостот и тунелите под Кале

Вечер Прес - 12.06.2019

Проектот за тунелите под Кале заедно ќе го исцртаат една од најпознатите турски компании за архитектура и проектирање „Мега инженеринг консалтинг“ од Анкара и Групата на понудувачи – Завод за испитување на материјали и развој на нови технологии – ...

Потпишан договор за изработка на инфраструктурен проект за изградба на тунелите под Скопско кале

ММС - 12.06.2019

Градоначалникот на Скопје Петре Шилегов, претседателот на Одборот на директори на компанијата „Мега инженеринг консалтинг АД” Ајкут Јилдирим и претставникот на Групата на понудувачи – Завод за испитување на материјали и развој на нови технологии ...

Потпишан договорот за проект за изградба на нов мост на Вардар и тунели под Кале

Точка - 12.06.2019

Градоначалникот на Град Скопје, Петре Шилегов, претседателот на одборот на директори на компанијата „Мега инженеринг консалтинг АД“, Ајкут Јилдирим, и претставникот на Групата на понудувачи – Завод за испитување на материјали и развој на нови ...

Потпишан договорот за изработка на инфраструктурен проект за изградба на тунелите под скопско Кале

Локално - 12.06.2019

Градоначалникот на Град Скопје, Петре Шилегов, Претседателот на одборот на директори на компанијата „Мега инженеринг консалтинг АД“ (MEGA ENGINEERING CONSULTING INC), Ајкут Јилдирим и претставникот на Групата на понудувачи – Завод за испитување на ...

Потпишан договорот за проект за изградба на нов мост на Вардар и тунели под Кале

Centar - 12.06.2019

Градоначалникот на Град Скопје, Петре Шилегов, претседателот на одборот на директори на компанијата „Мега инженеринг консалтинг АД“, Ајкут Јилдирим, и претставникот на Групата на понудувачи – Завод за испитување на материјали и развој на нови ...