TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Медведев предложи план за зголемување на возраста за пензионирање

Р.С.Европа - 14.06.2018

Рускиот премиер Дмитриј Медведев предложи план за постепено зголемување на возраста за пензионирање за мажи и жени. Говорејќи на владиниот состанок, Медведев денеска рече дека според нацрт-планот, периодот на транзиција за процесот ќе биде "прилично ...

Русија ја зголемува возраста за пензионирање и ДДВ-то

Денар - 14.06.2018

Руската влада предлага зголемување на данокот на додадена вредност во земјата од 18 на 20 отсто од следната година, рече премиерот Дмитриј Медведев. Според зборовите на Медведев, „даночниот маневар“, кој предвидува постепено зголемување на данок на ...