TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Извештај на Хелсиншки комитет за 2023 година: Криминал, дискриминација, корупција, антиродови и анти-ЛГБТИ трендови

Слободен Печат - 11.06.2024

Нема значаен напредок во законскиот и во институционалниот систем за заштитата и унапредувањето на човековите права, констатира Хелсишкиот комитет за човекови права во Годишниот извештај за состојбата со човековите права во 2023 година.

Нема значаен напредок во законскиот систем за заштита на човековите права, констатираше Хелсиншкиот комитет во ...

Радио МОФ - 11.06.2024

Хелсиншкиот комитет констатираше дека во 2023 година не е направен значаен напредок во законскиот и во институционалниот систем за заштита и унапредувањето на човековите права, објавувајќи го денес годишниот извештај.

Хелсиншки: Во Идризово за 1.000 осуденици се грижи само една докторка

Мета - 11.06.2024

Осудените лица немаат соодветен пристап до здравствена заштита, лоши се материјалните услови за живеење, а програмите за ресоцијализација, условите за нивно имплементирање и постпеналната помош сè уште се недоволни и неприменливи, велат во Хелсиншки ...

Хелсиншки комитет: Во Идризово само една докторка и две медицински сестри се грижат за над 1.000 затвореници

Локално - 11.06.2024

Хелсиншкиот комитет за човекови права ги објави клучните наоди од областите во кои дејствува: правосудство, следење и застапување во затворите и психијатриските установи, говор на омраза, криминал од омраза, родова еднаквост, проблеми и права на ...