TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Оштетени бисти на првоборци во Градскиот парк во Битола

Сител - 20.03.2019

Оштетени се неколку спомен бисти на првоборци од НОБ кои се наоѓаат во Градскиот парк во Битола. Најоштетени се спомен бистите на Коле Лачето, Томаќи Димитровски, како и на Стерјо Ѓорѓиевски чија глава беше отстранета од бистата.

Оштетени се три бисти на борци од НОБ во градскиот парк во Битола

Телма - 20.03.2019

Непознати стoрители ја обезглавиле спомен бистата на Стерјо Ѓорѓиевски, а ги оштетиле постаменитите од бистите на борците Томаќи Димитровски и Коле Лачето. Од Сојузот на борците во Битола го осудија овој вандалски чин и случајот го приjaвија во ...

Оштетени бисти на борци од НОБ во Градскиот парк во Битола

ММС - 20.03.2019

Оштетени се неколку бисти на борци од НОБ кои се наоѓаат во Градскиот парк во Битола, додека на една од нив, бистата на Стерјо Ѓорѓиевски, отстранета и е главата. Токму роднини на овој првоборец денеска го осудија овој чин.

Оштетени бисти на борци од НОБ во Битола

Сакам да кажам - 20.03.2019

Оштетени се три спомен бисти на борци од НОБ во Градскиот парк во Битола. Непознати сторители ја обезглавиле бистата на Стерјо П. Ѓорѓиевски (1922-1942) и најверојатно ја зеле со себе, бидејќи ја нема во близина на споменикот, а на постаментот се ...