TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Затворени растенија кои ја отстрануваат прашината и алергените од просторијата

ТВ21 - 20.02.2024

Растенијата во затворен простор можат да ни помогнат да го направиме воздухот почист. Тие не само што го прочистуваат воздухот и ја отстрануваат прашината, туку ги отстрануваат и токсините Освен што испуштаат кислород во воздухот, тие се и ...

Затворени растенија кои ја отстрануваат прашината и алергените од просторијата

Zoom - 20.02.2024

рекламаОва растение испушта кислород во воздухот и го подобрува неговиот квалитет за дури 60 проценти. Растението апсорбира прашина и габични спори и ги користи како храна. Апсорбира и други загадувачи во воздухот, вклучувајќи алкохол, ацетон, ...