TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Во Јапонија тестиран робот со кој управуваат луѓе

Кајгана - 16.09.2020

Во продавница во Јапонија е тестиран робот со кој управуваат луѓе, а чија задача е да го надомести недостатокот на работна сила. Станува збор за роботот Model-T на компанијата Telexistence, а со кој се управува со далечинско управување и хедсет.

Во јапонска продавница тестиран робот со кој управуваат луѓе (ВИДЕО)

USB - 16.09.2020

Во продавница во Јапонија е тестиран робот со кој управуваат луѓе, а чија задача е да го надомести недостатокот на работна сила. Станува збор за роботот Model-T на компанијата Telexistence, а со кој се управува со далечинско управување и хедсет.