TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Дигиталните магазини повеќе нема да бидат достапни на Google News

Иновативност - 17.01.2020

Известувањето стигна по е-маил до сите претплатници на било кој од магазините чија дигитална варијанта била достапна на сервисот на Google. Претплатниците кои се претплатиле на магазините во 2020, ќе добијат поврат на парите, пренесува Marketing 365 ...

На Huawei им оди добро и без сервисите и апликациите од Google

Smartportal - 17.01.2020

Тие ја презентираа четвртата верзија од Huawei Mobile Services и ги поканија програмерите да се приклучат на нивната се поголема платформа со апликации Околу септември минатата година стана јасно дека проблемите кои ги имаат САД и Кина нема да ...

Google ја укинува поддршката за Chrome апликациите

USB - 17.01.2020

За крајот на Chrome апликациите се зборува уште од 2016. година, кога Google најави дека планира да ја укине поддршката. Речиси четири години подоцна, компанијата конечно ги приведе плановите кон крај, така што овие апликации наскоро ќе останат без ...

Повеќе нема да ви стигнуваат нотификации за надградба на апликации

Телефони.мк - 16.01.2020

Google ја укина опцијата за достава на нотификации за надградба на системските Android апликации од нивното портфолио без оглед дали го имате исклучено автоматското надградување на апликации во Play Store.

Google планира да ја тргне поддршка за „колачиња од трети страни“ во Chrome

Smartportal - 16.01.2020

Промената се планира за наредните 2 години, а има за цел да ја подобри приватноста на корисниците Колачињата, како што се нарекуваат, веќе одамна не се користат само за нивната основна намена, зачувување на сесиите кај сервисите, прилагодувањата на ...

Google се откажува од колачињата во прелистувачот Chrome

Локално - 16.01.2020

Интернет гигантот Google планира до две години да го блокира вообичаениот начин за следење на корисниците онлајн во својот прелистувач Chrome. Компанијата е насочена кон скапи промени во начинот на функционирање на мрежата, додека се обидува да ...

Намалете со колачињата, Google најавува поголема заштита на приватноста

IT.mk - 16.01.2020

Google најавува дека во иднина сурфањето со најкористениот прелистувач ќе биде со поголема приватност. Компанијата полека се подготвува за живот без колачиња кој полека ќе бидат исфлени во следните 2 години.