TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Не треба да ги игнорирате ОВИЕ ОДНЕСУВАЊА на вашите миленици

Локално - 26.09.2023

Кога кучето или мачката се среќни, тоа е лесно да се каже. Мавтањето со опашката кај кучињата или предењето кај мачките се очигледни знаци на задоволство. Интересна студија спроведена во Америка покажа дека кучињата мавтаат со опашката надесно кога ...

Дали мачката го препознава своето име?

ТВ21 - 26.09.2023

Мачките се многу посебни и многу различни суштества од кучињата. Додека кучето реагира на неговото име, некои мачки го игнорираат повикот. Дали мачката воопшто знае дека ја викаме? Дали мачката воопшто и го знае името – е прашање кое всушност е ...

Важни совети за сопствениците на кучиња: МАЛКУ треба да направите за ГОЛЕМА среќа на вашето милениче

Курир - 25.09.2023

Секој сопственик на куче разбира колку може да биде предизвик да се справи со непослушното однесување на својот четириножен пријател. Скокање, лаење, копање – сето тоа се активности кои можат да го исцрпат сопственикот.

Како да препознаете дека кучето е опасно

Н.Македонија - 25.09.2023

Кучето често е како член на семејството и верен пријател на луѓето, но, за жал, повремено има сериозни инциденти во кои кучињата ги напаѓаат луѓето. Роб Бејс, експерт за однесување на кучињата, за „Мирор“ дава инструкции како да ги препознаете ...

Дали мачката го препознава своето име?

Zoom - 26.09.2023

реклама Мачките се многу посебни и многу различни суштества од кучињата. Додека кучето реагира на неговото име, некои мачки го игнорираат повикот. Дали мачката воопшто знае дека ја викаме? Дали мачката воопшто и го знае името – е прашање кое ...

Важни совети за сопствениците на кучиња: малку треба да направите за голема среќа на вашето милениче

Вистина.мк - 26.09.2023

Секој сопственик на куче разбира колку може да биде предизвик да се справи со непослушното однесување на својот четириножен пријател. Скокање, лаење, копање – сето тоа се активности кои можат да го исцрпат сопственикот.