TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Почна реализацијата на два инфраструктурни проекта во Полошкиот Плански Регион

Макфакс - 12.09.2019

Почнаа изведбените работи на два проекти на Центарот за развој на Полошкиот плански регион кои се одобрени од Владата, а се во рамките на Програмата за рамномерен регионален развој за 2019 година.

Започна реализацијата на два инфраструктурни проекти во Полошкиот плански регион

24Инфо - 12.09.2019

Министерот за локална самоуправа Горан Милевски денеска присуствуваше на отпочнувањето на изведбените работи на два проекти на Центарот за развој на Полошкиот плански регион. Проектите се одобрени од Владата на СРМ, а се во рамките на Програмата за ...

Конференција: Се уште големи разликите во развиеноста на општините и регионите

Опсервер - 12.09.2019

Изминатите две години се обезбедени 12 милиони евра за поттикнување на рамномерениот регионален развој. Реализацијата е значително висока, над 95 проценти. Минатиот период, од 2008 до 2017 година, за оваа намена биле планирани вкупно 30 милиони ...

Почна реализацијата на два инфраструктурни проекта во тетовско

Локално - 12.09.2019

Во тетовско денеска почна реализацијата на два инфраструктурни проекти кои се важни за секојдневната сообраќајна комуникација во овој регион. Станува збор за реконструкција на локален пат во селото Јажинце до регионалниот пат Тетово-Јажинце и за ...

Почнува реализацијата на два проекти на Центарот за развој на Полошкиот плански регион

Опсервер - 12.09.2019

Министерот за локална самоуправа Горан Милевски денеска ќе присуствува на официјално почнување со изведбени работи на терен за два проекти на Центарот за развој на Полошкиот плански регион, аплицирани и одобрени во рамки на Програмата за рамномерен ...

Почна реализацијата на два инфраструктурни проекта во Полошкиот Плански Регион

Centar - 12.09.2019

Почнаа изведбените работи на два проекта на Центарот за развој на Полошкиот Плански Регион, кои се одобрени од Владата, а се во рамките на Програмата за рамномерен регионален развој за 2019 година.

Започна реализацијата на два инфраструктурни проекти во Полошкиот плански регион

iPortal - 12.09.2019

Министерот за локална самоуправа Горан Милевски денеска присуствуваше на отпочнувањето на изведбените работи на два проекти на Центарот за развој на Полошкиот плански регион. Проектите се одобрени од Владата на СРМ, а се во рамките на Програмата за ...

Конференција: Се уште големи разликите во развиеноста на општините и регионите

Слободен Печат - 12.09.2019

Интенцијата е да се зголемат средствата за рамномерен регионален развој и за наредната година, нагласи заменик-министерот. – Изминатите две години се обезбедени 12 милиони евра за поттикнување на рамномерениот регионален развој.

Почна реализацијата на два инфраструктурни проекта

Вечер - 12.09.2019

Во тетовско денеска почна реализацијата на два инфраструктурни проекти кои се важни за секојдневната сообраќајна комуникација во овој регион. Станува збор за реконструкција на локален пат во селото Јажинце до регионалниот пат Тетово-Јажинце и за ...

Конференција: Се уште големи разликите во развиеноста на општините и регионите

MakPress - 12.09.2019

Изминатите две години се обезбедени 12 милиони евра за поттикнување на рамномерениот регионален развој. Реализацијата е значително висока, над 95 проценти. Минатиот период, од 2008 до 2017 година, за оваа намена биле планирани вкупно 30 милиони ...

Почна реализацијата на два инфраструктурни проекта во тетовско

Сител - 12.09.2019

Во тетовско денеска почна реализацијата на два инфраструктурни проекти кои се важни за секојдневната сообраќајна комуникација во овој регион. Станува збор за реконструкција на локален пат во селото Јажинце до регионалниот пат Тетово-Јажинце и за ...