TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Sony осмисли систем кој секој предмет го претвора во контролер за играчка конзола

Иновативност - 06.03.2021

Гејмерите добро знаат дека една од потрошните компоненти на секоја играчка конзола е контролерот. Во зависност од тоа колку некој ќе се внесе во играта и ќе го „малтретира“ контролерот, некои контролери може да траат со месеци, додека други само ...

„Nintendo“ наскоро ќе започне со производство на моделот „Switch“ со поголем екран

Денар - 06.03.2021

За новиот модел на конзолата „Nintendo Switch“ се зборува веќе подолго време, иако сè уште нема официјални соопштенија. Сега има гласини кои се појавија на порталот „Bloomberg“ и обезбедуваат нешто поконкретни планови за јапонската компанија за ...

PlayStation и Xbox добиваат конкуренција

Локално - 05.03.2021

За новиот модел на конзолата Nintendo Switch се зборува веќе подолго време, иако сè уште нема официјални соопштенија. Сепак, денес имаме малку подетален увид во плановите на јапонската компанија.