TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

МИОА ги чешла институциите, бројката од 115.729 вработени не е реална

Макфакс - 13.08.2017

Министерството за внатрешни работи почна со поединечна проверка на бројот на вработени во сите институции откако било утврдено дека дека Регистарот на вработените во јавниот сектор не ја дава реалната бројка, соопшти министерот Дамјан Манчевски.

Нема реална слика колку администрација имаме, регистарот не работи

Мета - 13.08.2017

Министерството за информатичко општество и администрација (МИОА) нема официјална и веродостојна бројка на вработени во јавната администрација бидејќи регистарот за вработените не функционира, односно во него нема податоци од сите државни институции, ...

Министерството за информатичко општество го проверува бројот на вработени во сите институции

Фокус - 13.08.2017

Министерството за информатичко општество и администрација почна со поединечна проверка на бројот на вработени во сите институции откако било утврдено дека дека Регистарот на вработените во јавниот сектор не ја дава реалната бројка, соопшти ...

Од каде ќе почнат реформите во администрацијата?

Окно - 12.08.2017

Вработените во администрацијата кои седат дома, а земаат плата наскоро ќе добијат работни задачи, но каква е состојбата со вработувањата во јавниот сектор треба да покаже функционалната анализа што ја изработува Министерството за информатичко ...

МИОА ги чешла институциите, бројката од 115.729 вработени не е реална

Тера - 13.08.2017

Министерството за внатрешни работи почна со поединечна проверка на бројот на вработени во сите институции откако било утврдено дека дека Регистарот на вработените во јавниот сектор не ја дава реалната бројка, соопшти министерот Дамјан Манчевски.

Манчевски: Пред локалните избори до ДИК испративме неофицијални бројки за вработените во јавниот сектор

МКД - 13.08.2017

Поради неажурирани податоци и други недостатоци Министерството за информатичко општество и администрација (МИОА) до Државната изборна комисија вчера достави податоци за вработените во јавниот сектор што не се внесени во Регистарот на начин и ...

МИОА прави поединечна проверка на бројот на вработени по институции

Фактор - 13.08.2017

Министерството за информатичко општество и администрација почна со поединечна проверка на бројот на вработени во сите институции откако e утврдено дека Регистарот на вработените во јавниот сектор не ја дава реалната бројка.

МИОА: Регистарот за вработените во јавниот сектор не ја рефлектира реалната слика

Алсат-М - 13.08.2017

Неактивни систематизации, невнесени договори за вработување, недостиг и неажурирани податоци за вработените во јавниот сектор утврдило Министерството за информатичко општество и адиминистрација (МИОА) при поединечна проверка на сите 1302 институции ...

Манчевски: Неофицијално има 115.729 вработени во јавниот сектор, но оваа бројка не ја претставува реалната слика

А1 On - 13.08.2017

Министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски денеска одржа прес-конференција на која што кажа дека согласно Законот за вработените во јавниот сектор, Министерството преку Информационен систем за управување со човечки ...

МИОА: Регистарот за вработените во јавниот сектор не ја рефлектира реалната слика

Стандард - 13.08.2017

Неактивни систематизации, невнесени договори за вработување, недостиг и неажурирани податоци за вработените во јавниот сектор утврдило Министерството за информатичко општество и адиминистрација (МИОА) при поединечна проверка на сите 1302 институции ...

МИОА ја пребројува администрацијата, има повеќе од 115.729 вработени

Стандард - 13.08.2017

Министерството за информатичко општество и администрација (МИОА) почна со проверка на бројот на вработени во сите институции откако било утврдено дека Регистарот на вработените во јавниот сектор не ја дава реалната бројка, соопшти министерот Дамјан ...

Манчевски: Неофицијално има 115.729 вработени во јавниот сектор, но оваа бројка не ја претставува реалната слика

Локално - 13.08.2017

Министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски денеска одржа прес-конференција на која што кажа дека согласно Законот за вработените во јавниот сектор, Министерството преку Информационен систем за управување со човечки ...

Манчевски: Наследивме нефункционален регистар на вработени, ги проверуваме базите на институциите

Слободен Печат - 13.08.2017

Министерот за информатичко општество и администрација, Дамјан Манчевски, денеска одржа прес конференција. Министерот Манчевски се осврна на Регистарот на вработените во јавниот сектор, што не ја рефлектира реалната состојба со бројот на вработени.

Во јавниот сектор работат повеќе од 115.729 вработени

еМагазин - 13.08.2017

Неактивни систематизации, невнесени договори за вработување, недостиг и неажурирани податоци за вработените во јавниот сектор утврдило Министерството за информатичко општество и адиминистрација (МИОА) при поединечна проверка на сите 1.302 институции ...

МИОА: Регистарот за вработените во јавниот сектор не ја рефлектира реалната слика

Нетпрес - 13.08.2017

Неактивни систематизации, невнесени договори за вработување, недостиг и неажурирани податоци за вработените во јавниот сектор утврдило Министерството за информатичко општество и адиминистрација (МИОА) при поединечна проверка на сите 1302 институции ...

МИОА: Регистарот за вработените во јавниот сектор не ја рефлектира реалната слика

Сител - 13.08.2017

Неактивни систематизации, невнесени договори за вработување, недостиг и неажурирани податоци за вработените во јавниот сектор утврдило Министерството за информатичко општество и адиминистрација (МИОА) при поединечна проверка на сите 1302 институции ...