TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Владата објави План за економски раст и за подобар животен стандард

Нова ТВ - 14.09.2017

Премиерот Зоран Заев заедно со вицепремиерот за економски прашања, Кочо Анѓушев на денешната прес конференција го презентираа планот за економски раст кој според нив ќе овозможи зголемување на конкурентноста во стопанството и подобар животен ...

Субвенции на компаниите што ќе даваат за 50 отсто поголеми плати

24 Вести - 14.09.2017

Остварените резултати ќе бидат услов за користење државна помош. Македонските и странските инвеститори ќе бидат субвенционирани под еднакви и со точно утврдени критериуми. Ќе се субвенционираат само плати нововработените кои ќе добијат сума поголема ...

Владата со план за економскиот раст – Од висината на платите, ќе зависат субвенциите за фирмите

ТВ21 - 14.09.2017

Еднаков третман од државата за домашните и странските компании, подобрување на конкурентноста и ослободување на стопанството од политички притисоци, ова се клучните принципи по кои, според замислата на Владата ќе се развива македонската економија.

Владата објави мерки за економски раст

Телма - 14.09.2017

На директна државна помош од следната година ќе можат да сметаат сите домашни и странски компании кои ќе остварат позитивни резултати во работењето, раст во приходот,повисок извоз и инвестиции и ќе отворат добро платени работни места.

Субвенции за компаниите кои ќе испорачаат резултати

Р.С.Европа - 14.09.2017

Премиерот Зоран Заев и вицепремиерот Кочо Анѓушев преставија план за раст на економијата во Македонија. Ослободување на приватниот сектор од политичките стеги, транспаретност на политиките во нивното спроведување, еднаков третман на домашните и ...

Нема субвенции за плати под 18.000 денари ВИДЕО

+инфо - 14.09.2017

Посебен третман ќе имаат компаниите кои купиле и вратиле во живот компанија која била во стечај и ликвидација. Резултати во работењето, не привилегии и дискреција, повисок извоз, инвестиции, повисоки плати, нови вработувања се главните критериуми ...

Владата со пакет мерки за економски раст

Алсат-М - 14.09.2017

Премиерот Зоран Заев и вицепремиерот за економски прашања Кочо Анѓушев денеска го презентираа владиниот План за економски раст чија цел, како што посочија, е зголемување на конкуретноста на приватниот сектор за да се забрза економскиот раст и да се ...

Државата ќе ги помага приватниците само ако даваат плата над 300 евра

Сакам да кажам - 14.09.2017

Компаниите што отвораат нови работни места ќе добиваат државна помош само ако работниците добиваат плата над 18.000 денари, и тоа 10 отсто од вредноста на платата. Колку расте платата, и субвенциите може да пораснат до 16 отсто.

Пакет- мерки за економски раст

МРТ - 14.09.2017

Владата презентира пакет- мерки за поддршка на економијата кој делумно ќе почне да се применува од октомври годинава, а целосно од 2018-та. Ќе се стимулира отворањето нови, како и високоплатени работни места, преселувањето развојни центри, ...

Премиерот Заев и вицепремиерот Анѓушев ги најавија мерките од новата сеопфатна економска програма

Сител - 14.09.2017

Државна помош само за компании кои ќе даваат поголеми плати, кои инвестираат и растат. Владата го обвледони планот за економски развој кој има за цел зголемување на конкуретноста на приватниот сектор и подобрување на стандардот на граѓаните.

Отворете го срцето и дајте малку повисоки плати, им порача Заев на инвеститорите

Фокус - 14.09.2017

Со просечна плата од 265 евра во Технолошко индустриските развојни зони и со голем број вработени кои земаат и помалку,премиерот Зоран Заев денеска им порача на инвеститорите да ги отворат срцата и да им даваат на работниците малку повисоки плати.

Државата со ист аршин и за домашните и за странските инвеститори!

Вечер Прес - 14.09.2017

По поминувањето на фискалната година и по предавањето на завршната сметка кај даночните авторитети, компаниите ќе можат да аплицираат за оваа програма само доколку покажат раст во приходите и доколку покажат ненамалување на бројот на вработени Добри ...

(ВИДЕО) Владата ќе дава субвенции на компаниите што ќе даваат големи плати

Макфакс - 14.09.2017

Премиерот Зоран Заев и вицепремиерот Кочо Анѓушев денеска ги најавија мерките од новата сеопфатна економска програма со кои ќе се стимулирааат нови инвестиции и ќе се изедначат странските и домашните компании.

Владата со програма за пораст преку поддршка и на домашните и на странските компании

Мета - 14.09.2017

„Новиот план за економски пораст во земјава што го подготви Владата има цел транспаретно да ги стимулира фирмите што бележат пораст и го зголемуваат извозот, но и да ги стимулира компаниите да отвораат добро платени работни места и да отвораат ...

Анѓушев: Имаме план за подобра деловна клима и за повеќе и подобро платени работни места

iPortal - 14.09.2017

Вицепремиерот за економски прашања Анѓушев истакна дека станува збор за драфт верзија на програмата за којашто во периодот што следи ќе биде отворена јавна дебата и расправа, за сите институции и заинтересирани економски субјекти во државата да ...

Владата со пакет мерки за економски раст...

Н.Македонија - 14.09.2017

Владата со пакет мерки за економски раст Премиерот Зоран Заев и вицепремиерот за економски прашања Кочо Анѓушев денеска го презентираа владиниот План за економски раст чија цел, како што посочија, е зголемување на конкуретноста на приватниот сектор ...

Ќе се објави сет мерки за поддршка на економијата

Вечер Прес - 14.09.2017

Владата денеска треба да го објави сетот мерки наменети за економијата. Мерките, како што вчера најави вицепремиерот за економски прашања Кочо Анѓушев, содржи три главни столба и ќе бидат подеднакво наменети за домашните и странските инвестиции.

Заев до инвеститорите: Дајте малку повисоки плати

iPortal - 14.09.2017

Со просечна плата од 265 евра во Технолошко индустриските развојни зони и со голем број вработени кои земаат и помалку,премиерот Зоран Заев денеска им порача на инвеститорите да ги отворат срцата и да им даваат на работниците малку повисоки плати.

Владата утре ќе објави сет економски мерки

24 Вести - 13.09.2017

Владата утре ќе ги објави сетот мерки наменети за економијата. Вицепремиерот за економски прашања Кочо Анѓушев најави дека мерките содржат три главни столба, ќе бидат подеднакво наменети и за домашните и странските инвестиции, а главен критериум ќе ...

(ВИДЕО) Владата на РМ промовира програми за нови инвестиции и за раст на компаниите

А1 On - 13.09.2017

Претседателот на Владата на Република Македонија, Зоран Заев заедно со заменик претседателот на владата задолжен за економски прашања и координација со економските ресори, Кочо Анѓушев, денеска се обратија пред 150 домашни и германски компании, ...

Владата утре ќе објави сет економски мерки

А1 On - 13.09.2017

Владата утре ќе ги објави сетот мерки наменети за економијата. Вицепремиерот за економски прашања Кочо Анѓушев денеска најави дека мерките содржат три главни столба, ќе бидат подеднакво наменети и за домашните и странските инвестиции, а главен ...

Рамноправна поддршка за компаниите

МРТ - 13.09.2017

Реципроцитет во мерките со соседните земји, особено за процедурите, средствата и за времето потребно за регистрација на некој производ- бараат бизнисмените. На крајот на месецот ќе почне проект на дуално средно образование инициран од странските ...

Анѓушев: Имаме план за подобра деловна клима и за повеќе и подобро платени работни места

Фактор - 14.09.2017

Вицепремиерот за економски прашања Анѓушев истакна дека станува збор за драфт верзија на програмата за којашто во периодот што следи ќе биде отворена јавна дебата и расправа, за сите институции и заинтересирани економски субјекти во државата да ...

Владата со мерки за гринфилд инвестиции, зголемување на конкурентноста, извозот и помош за МСП

ТВ21 - 14.09.2017

Премиерот Зоран Заев и вицепремиерот за економски прашања Кочо Анѓушев денеска го презентираа владиниот План за економски раст чија цел, како што посочија, е зголемување на конкуретноста на приватниот сектор за да се забрза економскиот раст и да се ...

Владата треба да објави сет мерки за поддршка на економијата

А1 On - 14.09.2017

Владата денеска треба да го објави сетот мерки наменети за економијата. Мерките, како што вчера најави вицепремиерот за економски прашања Кочо Анѓушев, содржи три главни столба и ќе бидат подеднакво наменети за домашните и странските инвестиции.

ВИДЕО: Владата ќе дава субвенции на компаниите што ќе даваат големи плати

А1 On - 14.09.2017

Премиерот Зоран Заев и вицепремиерот Кочо Анѓушев денеска ги најавија мерките од новата сеопфатна економска програма со кои ќе се стимулирааат нови инвестиции и ќе се изедначат странските и домашните компании.

Владата промовира програми за нови инвестиции и за раст на компаниите

Макфакс - 13.09.2017

Претседателот на Владата на Република Македонија, Зоран Заев, заедно со заменик-претседателот на Владата задолжен за економски прашања и координација со економските ресори, Кочо Анѓушев, денеска се обратија пред 150 домашни и германски компании, ...

Анѓушев најави поддршка за фирмите кои ќе вработуваат

Нова ТВ - 13.09.2017

Премиерот Зоран Заев заедно со вицепремиерот за економски прашања, Кочо Анѓушев, денеска се обратија пред 150 домашни и германски компании, членки на Македонско – германското стопанско здружение, за време на деловниот ручек кој беше организиран од ...

Владата утре ќе објави сет економски мерки...

Н.Македонија - 13.09.2017

Владата утре ќе објави сет економски мерки Владата утре ќе ги објави сетот мерки наменети за економијата. Вицепремиерот за економски прашања Кочо Анѓушев денеска најави дека мерките содржат три главни столба, ќе бидат подеднакво наменети и за ...

Владата со пакет мерки за економски раст

Локално - 14.09.2017

Премиерот Зоран Заев и вицепремиерот за економски прашања Кочо Анѓушев денеска го презентираа владиниот План за економски раст чија цел, како што посочија, е зголемување на конкуретноста на приватниот сектор за да се забрза економскиот раст и да се ...

Владата ќе објави сет мерки за поддршка на економијата

Сител - 14.09.2017

Владата денеска треба да го објави сетот мерки наменети за економијата. Мерките, како што вчера најави вицепремиерот за економски прашања Кочо Анѓушев, содржи три главни столба и ќе бидат подеднакво наменети за домашните и странските инвестиции.

Владата ќе дава субвенции на компаниите што ќе даваат големи плати

Точка - 14.09.2017

Премиерот Зоран Заев и вицепремиерот Кочо Анѓушев денеска ги најавија мерките од новата сеопфатна економска програма со кои ќе се стимулирааат нови инвестиции и ќе се изедначат странските и домашните компании.

Владата промовира програми за нови инвестиции и за раст на компаниите

Точка - 13.09.2017

Претседателот на Владата на Република Македонија, Зоран Заев, заедно со заменик-претседателот на Владата задолжен за економски прашања и координација со економските ресори, Кочо Анѓушев, денеска се обратија пред 150 домашни и германски компании, ...

Владата утре ќе објави сет економски мерки

+инфо - 13.09.2017

Мерките содржат три главни столба, ќе бидат подеднакво наменети и за домашните и странските инвестиции, а главен критериум е резултатот од работата. Владата утре ќе ги објави сетот мерки наменети за економијата, најави денеска вицепремиерот за ...

Заев и Анѓушев промовираа План за економски раст (ВИДЕО)

Стандард - 14.09.2017

Премиерот Зоран Заев и вицепремиерот за економски прашања Кочо Анѓушев денеска го презентираа владиниот План за економски раст чија цел, како што посочија, е зголемување на конкуретноста на приватниот сектор за да се забрза економскиот раст и да се ...

Владата ќе објави мерки за помош на компаниите

+инфо - 14.09.2017

Главен критериум за помош од државата ќе биде резултатот од работењето. Владата денеска ќе објави мерки наменети за економијата. Мерките се потпираат на три столбови и ќе бидат подеднакво наменети за домашните и странските инвестиции.

Влада: Субвенции ќе добијат компаниите кои ќе даваат поголеми плати (видео)

Денар - 14.09.2017

Премиерот Зоран Заев и вицепремиерот Кочо Анѓушев денеска ги најавија мерките од новата сеопфатна економска програма со кои ќе се стимулирааат нови инвестиции и ќе се изедначат странските и домашните компании.

Заев и Анѓушев промовираа програма за нови инвестиции и за раст на компаниите ВИДЕО

+инфо - 13.09.2017

Свое обраќање имаше и Патрик Мартенс, директор на Германската стопанска комора во Македонија. Претседателот на Владата на Република Македонија, Зоран Заев заедно со заменик претседателот на владата задолжен за економски прашања и координација со ...

План за економски раст: Владата ќе ги субвенционира компаниите кои ќе вработуваат, извезуваат и остваруваат поголеми ...

еМагазин - 14.09.2017

Премиерот Зоран Заев и вицепремиерот за економски прашања Кочо Анѓушев денеска го презентираа владиниот План за економски раст чија цел, како што посочија, е зголемување на конкуретноста на приватниот сектор за да се забрза економскиот раст и да се ...

Владата ќе објави сет економски мерки

Нова ТВ - 14.09.2017

Владата денеска треба да објави сет мерки наменети за економијата, конкретно за странските инвестиции. Мерките, како што вчера најави вицепремиерот за економски прашања Кочо Анѓушев, содржат три главни столба и ќе бидат подеднакво наменети за ...

Заев и Анѓушев промовираа програма за нови инвестиции

Слободен Печат - 13.09.2017

Претседателот на Владата на Република Македонија, Зоран Заев заедно со заменик претседателот на владата задолжен за економски прашања и координација со економските ресори, Кочо Анѓушев, денеска се обратија пред 150 домашни и германски компании.

Владата утре ќе објави сет економски мерки

Сител - 13.09.2017

Владата утре ќе ги објави сетот мерки наменети за економијата. Вицепремиерот за економски прашања Кочо Анѓушев денеска најави дека мерките содржат три главни столба, ќе бидат подеднакво наменети и за домашните и странските инвестиции, а главен ...

Пакет мерки за Владата за економски раст

МКД - 14.09.2017

Премиерот Зоран Заев и вицепремиерот за економски прашања Кочо Анѓушев денеска го презентираа владиниот План за економски раст чија цел, како што посочија, е зголемување на конкуретноста на приватниот сектор за да се забрза економскиот раст и да се ...

Владата треба да објави сет мерки за поддршка на економијата

Локално - 14.09.2017

– Владата денеска треба да го објави сетот мерки наменети за економијата. Мерките, како што вчера најави вицепремиерот за економски прашања Кочо Анѓушев, содржи три главни столба и ќе бидат подеднакво наменети за домашните и странските инвестиции.

Промовирани програмите на Владата за нови инвестиции и за раст на компаниите

Денар - 14.09.2017

Претседателот на Владата на Република Македонија, Зоран Заев, заедно со заменик-претседателот на Владата задолжен за економски прашања и координација со економските ресори, Кочо Анѓушев, вчера се обратија пред 150 домашни и германски компании, ...

Пари ќе се даваат само на остварени резултати: Кои се новите мерки на владата за поддршка на бизнисот

еМагазин - 14.09.2017

Владата денеска ќе промовира сет на нови мерки за поддршка на домашните и странските инвеститори. Премиерот Зоран Заев вчера најави дека новините што ќе се појават во Македонија, се дополнително зголемена поддршка за компаниите.

Владата утре ќе објави сет економски мерки

Алсат-М - 13.09.2017

Владата утре ќе ги објави сетот мерки наменети за економијата. Вицепремиерот за економски прашања Кочо Анѓушев денеска најави дека мерките содржат три главни столба, ќе бидат подеднакво наменети и за домашните и странските инвестиции, а главен ...

ВИДЕО: Заев и Анѓушев го презентираа владиниот План со пакет мерки за економски раст

Либертас - 14.09.2017

Премиерот Зоран Заев и вицепремиерот за економски прашања Кочо Анѓушев денеска го презентираа владиниот План за економски раст чија цел, како што посочија, е зголемување на конкуретноста на приватниот сектор за да се забрза економскиот раст и да се ...