TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Ширењето на Ковид-19 во штипските училиште предизвикува проблеми со воспитувачките во градинките

Телма - 20.09.2021

Новите позитивни случаи и појава на симптоми на коронавирусот кај учениците во основните и средни училишта, како бумеранг удира и врз детските градинки. Директорката на најголемата штипската градинка Астибо, Билјана Трајчевска за Телма вели дека во ...

Четири ученици од штипските средни и основни училишта се нови случаи на заразени со корона вирусот

Сител - 20.09.2021

Четири ученици од штипските средни и основни училишта се нови случаи на заразени со корона вирусот во текот на викендот. Регистриран позитивен на Ковид 19 е и еден наставник во деветолетка и воспитувач во градинка.

Во градинките се заразени 13 воспитувачи и 9 деца, Шахпаска тврди дека состојбата е стабилна

Скопје1 - 20.09.2021

Министерката за труд и социјална политика, Јагода Шахпаска тврди дека коронавирусот не се шири низ градинките. Заразениот кадар кој вработи во нив, како и децата, според неа, не се заразиле со хоризонтална трансмисија.

Четири ученици од штипските средни и основни училишта заразени со Ковид 19

Press24 - 20.09.2021

Четири ученици од штипските средни и основни училишта се нови случаи на заразени со корона вирусот во текот на викендот, објави Сител . Наставник во деветолетка и воспитувач во градинка се позитивни на Ковид 19.

Засега нема локална трансмисија на инфицирани со Ковид во штипските конфекции

Телма - 19.09.2021

Штипските епидемиолози бележат благо зголемување на заразени ученици со коронавирусот и тоа на возраст од 10 до 19 години. Но, смируваат дека состојбата е далеку од загрижувачка, бидејќи од почетокот на учебната година, па досега имаат потврдени 25 ...

Стабилна состојбата со коронавирусот во штипските училишта и градинки

Сител - 19.09.2021

Четворица ученици од штипските основни и средни случаи се потврдени како позитивни случаи на коронавирусот во текот на викендот, а има и по еден наставник и воспитувач од девотелетка и градинка.

Стабилна состојбата со коронавирусот во штипските училишта и градинки

Независен - 19.09.2021

Четворица ученици од штипските основни и средни случаи се потврдени како позитивни случаи на коронавирусот во текот на викендот, а има и по еден наставник и воспитувач од девотелетка и градинка.

Стабилна состојбата со коронавирусот во штипските училишта и градинки

Либертас - 19.09.2021

Директорката на Центарот за јавно здравје-Штип, Марија Димитрова вели дека од почетокот на учебната година па до денеска регистрирани се 25 ученици позитивни на Ковид 19. Половина од нив веќе се и вратени на настава.

Димитрова: Има заболени работнички но нема трансмисија во фабриките

Локално - 19.09.2021

Директорката на Центарот за јавно здравје-Штип, Марија Димитрова информира дека во штипските конфекции има заразени работнички, но засега нема локлана трансмисија во самите фабрили. – Ни се појавуваат изолирани случаи, а при анализите од анкетите се ...

Стабилна состојбата со коронавирусот во штипските училишта и градинки

Zoom - 19.09.2021

Четворица ученици од штипските основни и средни случаи се потврдени како позитивни случаи на коронавирусот во текот на викендот, а има и по еден наставник и воспитувач од девотелетка и градинка.

Штип: Во училиштата и градинките состојбата со коронавирусот е стабилна

Lider - 19.09.2021

Четворица ученици од штипските основни и средни случаи се потврдени како позитивни случаи на коронавирусот во текот на викендот, а има и по еден наставник и воспитувач од девотелетка и градинка.

Стабилна состојбата со коронавирусот во штипските училишта и градинки

Опсервер - 19.09.2021

Четворица ученици од штипските основни и средни случаи се потврдени како позитивни случаи на коронавирусот во текот на викендот, а има и по еден наставник и воспитувач од девотелетка и градинка.

Стабилна состојбата со коронавирусот во штипските училишта и градинки

Frontline - 19.09.2021

Четворица ученици од штипските основни и средни случаи се потврдени како позитивни случаи на коронавирусот во текот на викендот, а има и по еден наставник и воспитувач од девотелетка и градинка.

Во штипските училишта и градинки стабилна е состојата со коронавирусот

Локално - 19.09.2021

Директорката на Центарот за јавно здравје-Штип, Марија Димитрова ја информира јавноста дека од почетокот на учебната година па до денеска регистрирани се 25 ученици позитивни на Ковид 19. Половина од нив веќе се и вратени на настава.

Во Штип од почетокот на учебната година се пријавени 25 позитивни ученици

Денешен - 19.09.2021

Четворица ученици од штипските основни и средни случаи се потврдени како позитивни случаи на коронавирусот во текот на викендот, а има и по еден наставник и воспитувач од девотелетка и градинка.

Стабилна состојбата со коронавирусот во штипските училишта и градинки

MakPress - 19.09.2021

Четворица ученици од штипските основни и средни случаи се потврдени како позитивни случаи на коронавирусот во текот на викендот, а има и по еден наставник и воспитувач од девотелетка и градинка.