TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Коѕијас: По спорот за името, ќе го отвориме и кипарското прашање

Макфакс - 14.06.2018

Кипарското прашање треба да се реши, заклучија министрите за надворешни работи на Грција и Русија, Никос Коѕијас и Сергеј Лавров, за време на средбата во Москва, пренесе „Грик рипортер“. „И Русија и Грција повикуваат на решавање на долготрајниот ...

Коѕијас: По спорот со името, ќе го отвориме и кипарското прашање

24Инфо - 14.06.2018

Кипарското прашање треба да се реши, заклучија министрите за надворешни работи на Грција и Русија, Никос Коѕијас и Сергеј Лавров, за време на средбата во ...

Коѕијас: Го решивме 25 годишниот спор за името со Северна Македонија

Фокус - 13.06.2018

На прес конференцијата за медиумите во Москва, по средбата со министерот за надворешни работи на Русија Сергеј Лавров, шефот на грчката дипломатија Никос Коѕијас одговарајќи на новинарско прашање за името го искористи новото договорено име „Северна ...

Коѕијас: По спорот со името, ќе го отвориме и кипарското прашање

Sky - 14.06.2018

Кипарското прашање треба да се реши, заклучија министрите за надворешни работи на Грција и Русија, Никос Коѕијас и Сергеј Лавров, за време на средбата во Москва, пренесе „Грик Рипортер“. „И Русија и Грција повикуваат на решавање на долготрајниот ...

Коѕијас: Го решивме спорот со името со Северна Македонија

Локално - 13.06.2018

На прес конференцијата за медиумите во Москва, по средбата со министерот за надворешни работи на Русија Сергеј Лавров, шефот на грчката дипломатија Никос Коѕијас одговарајќи на новинарско прашање за името го искористи новото договорено име „Северна ...

Коѕијас: По спорот со името, ќе го отвориме и кипарското прашање

Точка - 14.06.2018

Кипарското прашање треба да се реши, заклучија министрите за надворешни работи на Грција и Русија, Никос Коѕијас и Сергеј Лавров, за време на средбата во Москва, пренесе „Грик Рипортер“. „И Русија и Грција повикуваат на решавање на долготрајниот ...

Коѕиас: Го решивме спорот со името со Северна Македонија

Стандард - 13.06.2018

На прес конференцијата за медиумите во Москва, по средбата со министерот за надворешни работи на Русија Сергеј Лавров, шефот на грчката дипломатија Никос Коѕиас одговарајќи на новинарско прашање за името го искористи новото договорено име „Северна ...

Коѕијас најави дека ќе отвори уште едно важно прашање

Фактор - 14.06.2018

Министрите за надворешни работи на Грција и Русија, Никос Коѕијас и Сергеј Лавров, за време на средбата во Москва рекоа дека кипарското прашање треба да се реши. „И Русија и Грција повикуваат на решавање на долготрајниот кипарски проблем, врз основа ...

Коѕијас: Го решивме спорот со името со Северна Македонија

+инфо - 13.06.2018

На прес конференцијата за медиумите во Москва, по средбата со министерот за надворешни работи на Русија Сергеј Лавров, шефот на грчката дипломатија Никос Коѕијас одговарајќи на новинарско прашање за името го искористи новото договорено име „Северна ...

Коѕијас: Го решивме спорот со името со Северна Македонија

А1 On - 13.06.2018

На прес конференцијата за медиумите во Москва, по средбата со министерот за надворешни работи на Русија Сергеј Лавров, шефот на грчката дипломатија Никос Коѕијас одговарајќи на новинарско прашање за името го искористи новото договорено име „Северна ...

Коѕијас: Го решивме спорот со името со Северна Македонија

Слободен Печат - 13.06.2018

На прес конференцијата за медиумите во Москва, по средбата со министерот за надворешни работи на Русија Сергеј Лавров, шефот на грчката дипломатија Никос Коѕијас одговарајќи на новинарско прашање за името го искористи новото договорено име „Северна ...

Коѕијас: Го решивме спорот со името со Северна Македонија

Независен - 13.06.2018

На прес конференцијата за медиумите во Москва, по средбата со министерот за надворешни работи на Русија Сергеј Лавров, шефот на грчката дипломатија Никос Коѕијас одговарајќи на новинарско прашање за името го искористи новото договорено име „Северна ...

Коѕиас: Го решивме спорот со името со Северна Македонија

Мета - 13.06.2018

Надворешната политика на нашата влада е активна, демократска и повеќедимензионална. Во овие рамки, го решивме прашањето што официјално постои веќе 25 години, а вистински, најмалку 70 години, да се запре спорот за името со Северна Македонија.

Коѕијас во Москва: Го решивме спорот со името со Северна Македонија

Кајгана - 13.06.2018

Москва, 13 јуни 2018 (МИА) - На прес конференцијата за медиумите во Москва, по средбата со министерот за надворешни работи на Русија Сергеј Лавров, шефот на грчката дипломатија Никос Коѕијас одговарајќи на новинарско прашање за името го искористи ...

Коѕијас веќе не нарекува „Северна Македонија"

Press24 - 13.06.2018

На прес конференцијата за медиумите во Москва, по средбата со министерот за надворешни работи на Русија Сергеј Лавров, шефот на грчката дипломатија Никос Коѕијас одговарајќи на новинарско прашање за името го искористи новото договорено име „Северна ...

Коѕијас: Го решивме спорот со името со Северна Македонија

МКД - 13.06.2018

Грчкиот министер за надворешни работи Никос Коѕијас веќе од денеска почна да го коисти името кое е договорено меѓу двете страни. На прес конференцијата во Москва, по средбата со рускиот министер за надворешни работи Сергеј Лавров, Коѕијас, ...

Коѕијас почна да го користи името Северна Македонија

еМагазин - 13.06.2018

На прес конференцијата за медиумите во Москва, по средбата со министерот за надворешни работи на Русија Сергеј Лавров, шефот на грчката дипломатија Никос Коѕијас одговарајќи на новинарско прашање за името го искористи новото договорено име „Северна ...

Коѕијас: Го решивме спорот со името со Северна Македонија

Н.Македонија - 13.06.2018

На прес конференцијата за медиумите во Москва, по средбата со министерот за надворешни работи на Русија Сергеј Лавров, шефот на грчката дипломатија Никос Коѕијас одговарајќи на новинарско прашање за името го искористи новото договорено име „Северна ...

Коѕијас: Го решивме спорот со името со Северна Македонија

Канал5 - 13.06.2018

На прес конференцијата за медиумите во Москва, по средбата со министерот за надворешни работи на Русија Лавров, шефот на грчката дипломатија Коѕијас одговарајќи на новинарско прашање за името го искористи новото договорено име „Северна Македонија“.

Коѕијас: Го решивме спорот со името со Северна Македонија

Либертас - 13.06.2018

На прес конференцијата за медиумите во Москва, по средбата со министерот за надворешни работи на Русија Сергеј Лавров, шефот на грчката дипломатија Никос Коѕијас одговарајќи на новинарско прашање за името го искористи новото договорено име „Северна ...

Коѕијас: Го решивме спорот со името со Северна Македонија

ТВ21 - 13.06.2018

На прес конференцијата за медиумите во Москва, по средбата со министерот за надворешни работи на Русија Сергеј Лавров, шефот на грчката дипломатија Никос Коѕијас одговарајќи на новинарско прашање за името го искористи новото договорено име „Северна ...

Коѕијас: Го решивме спорот со името со Северна Македонија

Сител - 13.06.2018

На прес конференцијата за медиумите во Москва, по средбата со министерот за надворешни работи на Русија Сергеј Лавров, шефот на грчката дипломатија Никос Коѕијас одговарајќи на новинарско прашање за името го искористи новото договорено име „Северна ...

Коѕијас: Го решивме 25 годишниот спор за името со Северна Македонија

iPortal - 13.06.2018

На прес конференцијата за медиумите во Москва, по средбата со министерот за надворешни работи на Русија Сергеј Лавров, шефот на грчката дипломатија Никос Коѕијас одговарајќи на новинарско прашање за името го искористи новото договорено име „Северна ...

Коѕијас: Го решивме спорот со името со Северна Македонија

Република - 13.06.2018

На прес конференцијата за медиумите во Москва, по средбата со министерот за надворешни работи на Русија Сергеј Лавров, шефот на грчката дипломатија Никос Коѕијас одговарајќи на новинарско прашање за името го искористи новото договорено име „Северна ...

Коѕијас во Мoсква го користеше името „Северна Македонија“

24Инфо - 14.06.2018

Коѕијас во Мoсква го користеше името „Северна Македонија“ На прес конференцијата за медиумите во Москва, по средбата со министерот за надворешни работи на Русија Сергеј Лавров, шефот на грчката дипломатија Никос Коѕијас одговарајќи на новинарско ...