TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Мразот на Антарктикот се топи со алармантна брзина

Кајгана - 13.06.2018

Вашингтон, 13 јуни 2018 (МИА) - Топењето на мразот на Антарктикот алармантно се забрзува, при што во изминативе 15 години се стопиле три илјади милијарди тони мраз, се наведува во извештај на меѓународен тим експерти објавен денеска.

Антарктикот се топи многу побрзо него што мислевме: Веќе исчезнале 3 билиони тони мраз, а оваа снимка од кршење на мраз ...

Точка - 13.06.2018

Топењето на Антарктикот алармантно забрзува, при што околу три билиони тони мраз исчезнале од 1992. година, предупредува меѓународниот тим од експерти за мраз во најновото истражување. Во последните 25 години, најјужниот леден дел од овој континент ...

Тајна криена 100 милиони години: Откриено што е закопано под мразот на Антарктикот! Не е тоа што се мислело

Точка - 13.06.2018

Стотина скриени потреси биле регистрирани под Антарктичкиот мраз, се наведува во новото истражување. За тоа да го докажат, тим од научници минале еден месец летајќи околу источниот Антарктик.

Студија: Мразот на Антарктикот се топи со алармантна брзина

Локално - 13.06.2018

Топењето на мразот на Антарктикот алармантно се забрзува, при што во изминативе 15 години се стопиле три илјади милијарди тони мраз, се наведува во извештај на меѓународен тим експерти објавен денеска.

Мразот на Антарктикот се топи со алармантна брзина (ВИДЕО)

USB - 13.06.2018

Топењето на мразот на Антарктикот алармантно се забрзува, при што во изминативе 15 години се стопиле три илјади милијарди тони мраз, се наведува во извештај на меѓународен тим експерти објавен денеска.

Мразот на Антарктикот драматично се топи

Н.Македонија - 13.06.2018

Топењето на мразот на Антарктикот алармантно се забрзува, при што во изминативе 15 години се стопиле три илјади милијарди тони мраз, се наведува во извештај на меѓународен тим експерти објавен денеска.