TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Дали се ближи крајот на малите автомобили?

Friday.mk - 12.02.2019

Трендот на намалување на побарувачката кај малите автомобили е особено забележителен во Европа, каде што во 2017 година учествувал со осум проценти од вкупниот удел на пазарот. Меѓутоа, производителите се потешко профитираат од продажбата на мали ...

СУПЕРМИНИ СЕГМЕНТ: Дали малите градски автомобили изумираат?

Високи Октани - 12.02.2019

Заработката во сегментот мали автомобили продолжува да се намалува, па произведувачите размислуваат за гаснење на многу модели Трендот на опаѓање на побарувачката во „супермини“ сегментот е посебно присутен во Европа, каде во 2017 година овие возила ...

Дали ќе „изумрат“ малите автомобили ?

Додај Гас - 12.02.2019

Приходите во сегментот на мали автомобили продолжуваат да опаѓаат, така што производителите размислуваат за гаснење на некои модели Трендот на намалување на побарувачката во сегментот супермини е особено забележлив во Европа, каде што во 2017 година ...

Малите автомобили пред изумирање

Авто Магазин - 12.02.2019

Двата најголеми европски производители на возила истовремено се огласија со црни прогнози за иднината на малите автомобили. Според Volkswagen и PSA групата, заработувачката во овој сегмент која веќе е на минимално ниво не дозволува тие и понатаму да ...

Дали малите автомобили ќе „изумрат“?

Кумановски м. - 12.02.2019

Заработката во сегментот на мали автомобили продолжува да се намалува па произведувачите го разгледуваат гаснењето на некои модели. Трендот опаѓа во побарувачката на „супермини“ сегментот и тоа е особено забележано во Европа каде во 2017 година ...

Малите автомобили се во опасност од „изумирање“

Кајгана - 11.02.2019

Трендот на опаѓање на побарувачката на автомобили од супермини сегментот посебно е забележителен во Европа, каде луѓето сѐ помалку се интересираат за најмалите модели на пазарот. Компаниите секоја изминатата година забележуваат помала заработка од ...

VW и PSA ги стопираат своите најмали модели во Европа

Авто Плус - 11.02.2019

Приходите од продажба на мали урбани автомобили продолжуваат да паѓаат како главна причина за новите еколошки барања Во 2017 година, овој тип возила зазема само 8% од пазарот во Европа, а тоа ги стави нивните производители во многу тешка ситуација.