TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Пристигнува кинеска дигитална валута: Ќе има поддршка и од банките

Кумановски м. - 14.08.2019

Кинеската народна банка соопшти дека нивните виртуелни пари ќе може да се наречат завршени, што значи дека наскоро би можеле да се најдат во оптек. Кинеските дигитални пари „ChinaCoin“ нема да бидат класична криптовалута, затоа што го развива ...

ChinaCoin – кинеска дигитална валута, наскоро во оптек

Нетпрес - 13.08.2019

Кинеската народна банка соопшти дека нејзините виртуелни пари може да се каже дека се завршени, што значи дека наскоро би можело да се најдат во оптек. Кинеската дигитална пара ChinaCoin нема да биде класична криптовалута, бидејќи е развиена од ...

И тие имаат ”коњ за трка”: Кинезите лансираат сопствена дигитална валута

Денар - 13.08.2019

Дигиталните пари ќе бидат под контрола на државниот апарат. Кинеската народна банка соопшти дека нејзините виртуелни пари може да се каже дека се завршени, што значи дека наскоро би можело да се најдат во оптек.

ChinaCoin наскоро во оптек

+инфо - 13.08.2019

Кинеските дигитални пари нема да бидат класична криптовалута, бидејќи ги разви Народната банка на Кина заедно со комерцијалните банки и нема да функционира како биткоинот. ChinaCoin, кинеската криптовалута наскоро може да се најде во промет.

Кина лансира своја криптовалута, со специјална намена

Иновативност - 13.08.2019

Кинеската народна банка објави дека нејзините виртуелни пари наскоро би можеле да се најдата во оптек. Нивната ChinaCoin повеќе нема да биде класична криптовалута затоа што е развиена од страна на Кинеската народна банка со поддршка на ...

Кинеските дигитални пари наскоро во оптек

Макфакс - 13.08.2019

Кинеската национална банка објави дека нејзините виртуелни пари наскоро би можеле да се најдат во оптек. Кинеските дигитални пари – ChinaCoin, нема да бидат класична криптовалута, бидејќи ги разви Кинеската национална банка со поддршка на ...

Кина е близу до пуштање своја криптовалута

Слободен Печат - 12.08.2019

Доколку го стори тоа, Кина ќе биде една од првите водечки економии со своја дигитална валута. Кинеската централна банка е „близу“ до пуштање на сопствена криптовалута, изјави за „Блумберг“ висок функционер во институцијата.

Кина ја претстави својата криптовалута која има специјална намена

ММС - 13.08.2019

Кинеската народна банка објави дека нејзините виртуелни пари наскоро би можеле да се најдат во оптек. Нивната ChinaCoin повеќе нема да биде класична криптовалута затоа што е развиена од страна на Кинеската народна банка со поддршка на комерцијалните ...

Кинеските дигитални пари наскоро во оптек

24Инфо - 13.08.2019

Кинеската национална банка објави дека нејзините виртуелни пари наскоро би можеле да се најдат во оптек. Кинеските дигитални пари – ChinaCoin, нема да бидат класична криптовалута, бидејќи ги разви Кинеската национална банка со поддршка на ...

Кинескa дигитална валута ChinaCoin наскоро во оптек

Вечер - 13.08.2019

Кинеската национална банка објави дека нејзините виртуелни пари наскоро би можеле да се најдат во оптек. Кинеските дигитални пари – ChinaCoin, нема да бидат класична криптовалута, бидејќи ги разви Кинеската национална банка со поддршка на ...

Кинеските дигитални пари наскоро во оптек

Centar - 13.08.2019

Кинеската национална банка објави дека нејзините виртуелни пари наскоро би можеле да се најдат во оптек. Кинеските дигитални пари – ChinaCoin нема да бидат класична криптовалута бидејќи ги разви Кинеската национална банка со поддршка на ...