TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Во Бугарија укинат карантинот за граѓаните од ЕУ, Србија и Македонија

А1 On - 01.06.2020

Директорите на регионалните здравствени инспекторати ја укинаа наредбата за задолжителен карантин на лицата кои влегле на територијата на Република Бугарија во периодот од 20.05.2020 до 31.05.2020 година, а се од земјите членки на Европската унија, ...

Во Бугарија укинат карантинот за граѓаните од ЕУ, Србија и Северна Македонија

Frontline - 01.06.2020

Сите лица што влегуваат во Бугарија од овие земји, како и од сите трети земји, со исклучок на Србија и Северна Македонија, ќе бидат ставени во карантин за период од 14 дена во домот или друго сместување каде што лицето ќе посочи дека ќе престојува.

Бугарија го укина карантинот за нас

+инфо - 01.06.2020

Тоа се однесува на граѓаните за кои причината за карантинот не е контакт со лице заразено со ковид-19, се наведува во новата наредба на бугарскиот министер за здравство Кирил Ананиев. Директорите на регионалните здравствени инспекторати ја укинаа ...

Нема карантин ако македонски државјани одат во Бугарија

Независен - 01.06.2020

Директорите на регионалните здравствени инспекторати ја укинаа наредбата за задолжителен карантин на лицата кои влегле на територијата на Република Бугарија во периодот од 20.05.2020 до 31.05.2020 година, а се од земјите членки на Европската унија, ...

Бугарија го укина карантинот за граѓаните од ЕУ, Србија и Северна Македонија

Слободен Печат - 01.06.2020

За државјани на 9 европски земји останува задолжителниот карантин од 14 дена. Директорите на регионалните здравствени инспекторати ја укинаа наредбата за задолжителен карантин на лицата кои влегле на територијата на Република Бугарија во периодот од ...

Бугарија го укина карантинот за граѓани од Северна Македонија

360 степени - 01.06.2020

Бугарија ја укина наредбата за задолжителен карантин на лица кои влегле од ЕУ, Србија и Северна Македонија на бугарска територија. Тоа се однесува на граѓаните за кои причината за карантинот не е контакт со лице заразено со Ковид-19, се наведува во ...

Во Бугарија укинат карантинот за граѓаните од ЕУ, Србија и Северна Македонија

Опсервер - 01.06.2020

Софија, 1 јуни 2020 () – Директорите на регионалните здравствени инспекторати ја укинаа наредбата за задолжителен карантин на лицата кои влегле на територијата на Република Бугарија во периодот од 20.05.2020 до 31.05.2020 година, а се од земјите ...

Бугарија го укина карантинот за државјани на Македонија

Фокус - 01.06.2020

Директорите на регионалните здравствени инспекторати ја укинаа наредбата за задолжителен карантин на лицата кои влегле на територијата на Република Бугарија во периодот од 20.05.2020 до 31.05.2020 година, а се од земјите членки на Европската унија, ...

Бугарија го укина карантинот за граѓаните од ЕУ, Србија и Македонија

Press24 - 01.06.2020

Директорите на регионалните здравствени инспекторати ја укинаа наредбата за задолжителен карантин на лицата кои влегле на територијата на Република Бугарија во периодот од 20.05.2020 до 31.05.2020 година, а се од земјите членки на Европската унија, ...

Во Бугарија укинат карантинот за граѓаните од ЕУ, Србија и Македонија

Сител - 01.06.2020

Директорите на регионалните здравствени инспекторати ја укинаа наредбата за задолжителен карантин на лицата кои влегле на територијата на Република Бугарија во периодот од 20.05.2020 до 31.05.2020 година, а се од земјите членки на Европската унија, ...

Бугарија го укина карантинот за државјани на Македонија

Република - 01.06.2020

Директорите на регионалните здравствени инспекторати ја укинаа наредбата за задолжителен карантин на лицата кои влегле на територијата на Република Бугарија во периодот од 20.05.2020 до 31.05.2020 година, а се од земјите членки на Европската унија, ...

Во Бугарија укинат карантинот за граѓаните од ЕУ, Србија и Македонија

ТВ21 - 01.06.2020

Директорите на регионалните здравствени инспекторати ја укинаа наредбата за задолжителен карантин на лицата кои влегле на територијата на Република Бугарија во периодот од 20.05.2020 до 31.05.2020 година, а се од земјите членки на Европската унија, ...

Во Бугарија укинат карантинот за граѓаните од ЕУ, Македонија и Србија

Нетпрес - 01.06.2020

Директорите на регионалните здравствени инспекторати ја укинаа наредбата за задолжителен карантин на лицата кои влегле на територијата на Бугарија во периодот од 20-ти до 31-ви мај, а се од земјите членки на Европската унија, од Србија и Македонија.

Во Бугарија укинат карантинот за граѓаните од ЕУ, Србија и Северна Македонија

Либертас - 01.06.2020

– Директорите на регионалните здравствени инспекторати ја укинаа наредбата за задолжителен карантин на лицата кои влегле на територијата на Република Бугарија во периодот од 20.05.2020 до 31.05.2020 година, а се од земјите членки на Европската ...

Бугарија го укина карантинот за граѓани од Северна Македонија

iPortal - 01.06.2020

Директорите на регионалните здравствени инспекторати ја укинаа наредбата за задолжителен карантин на лицата кои влегле на територијата на Република Бугарија во периодот од 20.05.2020 до 31.05.2020 година, а се од земјите членки на Европската унија, ...

Во Бугарија укинат карантинот за Македонците и за граѓаните на овие земји

Курир - 01.06.2020

Директорите на регионалните здравствени инспекторати ја укинаа наредбата за задолжителен карантин на лицата кои влегле на територијата на Република Бугарија во периодот од 20.05.2020 до 31.05.2020 година, а се од земјите членки на Европската унија, ...

Бугарија го укина карантинот за државјани на Македонија

Скопје24 - 01.06.2020

Директорите на регионалните здравствени инспекторати ја укинаа наредбата за задолжителен карантин на лицата кои влегле на територијата на Република Бугарија во периодот од 20.05.2020 до 31.05.2020 година, а се од земјите членки на Европската унија, ...

Во Бугарија укинат карантинот за граѓаните од ЕУ, Србија и Македонија

4NEWS - 01.06.2020

Директорите на регионалните здравствени инспекторати ја укинаа наредбата за задолжителен карантин на лицата кои влегле на територијата на Република Бугарија во периодот од 20.05.2020 до 31.05.2020 година, а се од земјите членки на Европската унија, ...

Во Бугарија укинат карантинот за граѓаните од ЕУ, Србија и Северна Македонија

Вечер Прес - 01.06.2020

Директорите на регионалните здравствени инспекторати ја укинаа наредбата за задолжителен карантин на лицата кои влегле на територијата на Република Бугарија во периодот од 20.05.2020 до 31.05.2020 година, а се од земјите членки на Европската унија, ...

Бугарија го укина карантинот за граѓаните од Македонија

Фактор - 01.06.2020

Во Бугарија е укинат карантинот за граѓаните од ЕУ, Србија и Северна Македонија. Директорите на регионалните здравствени инспекторати ја укинаа наредбата за задолжителен карантин на лицата кои влегле на територијата на Република Бугарија во периодот ...

Бугарија го укина карантинот за македонски државјани

Р.С.Европа - 01.06.2020

Директорите на регионалните здравствени инспекторати ја укинаа наредбата за задолжителен карантин на лицата кои влегле на територијата на Бугарија во периодот од 20 до 31 мај, а се од земјите членки на Европската унија, од Србија и Северна ...

ДОБРА ВЕСТ ОД СОФИЈА: Бугарија го укина карантинот за туристите од Македонија

Денешен - 01.06.2020

Директорите на регионалните здравствени инспекторати ја укинаа наредбата за задолжителен карантин на лицата кои влегле на територијата на Република Бугарија во периодот од 20.05.2020 до 31.05.2020 година, а се од земјите членки на Европската унија, ...

Укинат карантинот за Македонија и Србија при влез во Бугарија

MakPress - 02.06.2020

Директорите на регионалните здравствени инспекторати ја укинаа наредбата за задолжителен карантин на лицата кои влегле на територијата на Република Бугарија во периодот од 20.05.2020 до 31.05.2020 година, а се од земјите членки на Европската унија, ...

Бугарија го укина карантинот за државјани на Македонија!

Магазин - 02.06.2020

Директорите на регионалните здравствени инспекторати ја укинаа наредбата за задолжителен карантин на лицата кои влегле на територијата на Република Бугарија во периодот од 20.05.2020 до 31.05.2020 година, а се од земјите членки на Европската унија, ...