TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Врховниот суд го потврди федералниот закон за контрола на оружјето

Глас на Америка - 21.06.2024

ВАШИНГТОН (АП) - Врховниот суд во петокот го потврди федералниот закон за контрола на оружјето кој има за цел да ги заштити жртвите од семејно насилство. По проширувањето на правата за оружје во 2022 година, судиите пресудија со 8-1 во корист на ...

Врховниот суд на САД го потврди законот кој не дозволува семејните насилници да поседуваат пиштоли

Вечер Прес - 21.06.2024

Американците на кои им е доделена заштитна мерка поради семејно насилство немаат право да поседуваат оружје, одлучи денеска Врховниот суд на САД, со што ја поништи неодамнешната одлука на федералниот суд во Њу Орлеанс и го напушти 30-годишниот закон ...

Врховниот суд на САД ја поддржа забраната за оружје за семејните насилници

Нетпрес - 21.06.2024

Врховниот суд на САД во петокот го поддржа федералниот закон кој ќе се смета за кривично дело лицата со историјат за семејно насилство на кои им е изречена со забрана или ограничување на пристап ди нивната жртва да поседуваат оружје, што се доживува ...

Врховниот суд го потврди законот за контрола на оружјето за заштита на жртвите од семејно насилство

ТВ21 - 21.06.2024

Врховниот суд на САД во петокот донесе одлука која ја потврдува важноста на федералниот закон за контрола на оружјето, кој цели да обезбеди заштита за жртвите од семејно насилство. Со однос од 8 кон 1, судиите решија да ја одржат во сила забраната ...

Бајден ја поддржа одлуката на Врховниот суд за забрана на огнено оружје во случаи на семејно насилство

Независен - 21.06.2024

Американскиот претседател Џо Бајден ја поздрави одлуката на американскиот Врховен суд со која се поддржува забраната за поседување оружје на лица на кои им е наложена забрана за семејно насилство.

Бајден: Жртвите на семејно насилство ќе продолжат да имаат суштинска заштита

Кумановски м. - 22.06.2024

Жртвите на семејно насилство во САД и нивните најблиски сепак „ќе можат да сметаат на суштинска заштита“, рече американскиот претседател Џозеф Бајден откако Врховниот суд го потврди законот со кој на насилниците со заштитна мерка им се забранува да ...

Бајден ја поддржа одлуката за забрана на огнено оружје во случаи на семејно насилство

Канал5 - 21.06.2024

Американскиот претседател Џо Бајден ја поздрави одлуката на американскиот Врховен суд со која се поддржува забраната за поседување оружје на лица на кои им е наложена забрана за семејно насилство.

Бајден ја поддржа одлуката за забрана на огнено оружје во случаи на семејно насилство

Денешен - 21.06.2024

Американскиот претседател Џо Бајден ја поздрави одлуката на американскиот Врховен суд со која се поддржува забраната за поседување оружје на лица на кои им е наложена забрана за семејно насилство.

Бајден ја поддржа одлуката на Врховниот суд за забрана на огнено оружје во случаи на семејно насилство

MakPress - 22.06.2024

Американскиот претседател Џо Бајден ја поздрави одлуката на американскиот Врховен суд со која се поддржува забраната за поседување оружје на лица на кои им е наложена забрана за семејно насилство.