TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Транспарентноста и кадарот битен за ефикасни судски постапки и пресуди, смета претседателот на Основниот суд Штип

ММС - 23.02.2021

Транспарентноста во работата, редовните средби со медиумите и претставување на реалната состојба на работата на судот е еден од начините да се доближи до граѓаните и секако враќање на довербата во правосудството, вели претседателот на Основниот суд ...

Штипските судии лани решиле 16.119 предмети

Опсервер - 23.02.2021

– Штипскиот Основен суд спаѓа во редот на ажурните судови, лани судиите успеале да решат 16.119 предмети. Претседателот на Основниот суд во Штип, Ѓорѓи Андонов на денешната средба со новинарите истакна дека во 2020 година примиле 16.017 предмети, а ...

Штипските судии лани решиле 16.119 предмети

MakPress - 23.02.2021

Штипскиот Основен суд спаѓа во редот на ажурните судови, лани судиите успеале да решат 16.119 предмети. Претседателот на Основниот суд во Штип, Ѓорѓи Андонов на денешната средба со новинарите истакна дека во 2020 година примиле 16.017 предмети, а ...