TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Буџетот за 2020 година 3,6 милијарди евра, рекордни инвестиции во човечкиот капитал

Фокус - 12.11.2019

Буџетот за наредната година ќе изнесува 3,615 милијарди евра, а во фокусот ќе биде човечкиот капитал, односно подобар здравствен, образовен и социјален систем и силна поддршка за раст на реалниот сектор.

Заев: Со новиот буџет ќе инвестираме во човечкиот капитал

Слободен Печат - 12.11.2019

Владата на денешната 164-та седница го усвои предлог буџетот за 2020 година. Премиерот Заев потенцираше дека во овој буџет ќе се инвестира во човечкиот капитал. – Реалниот раст на БДП ќе биде 3,8%, додека на приватната потрошувачка за идната година ...

Министерката Ангеловска: Ако не го зајакнеме човечкиот капитал, нема да имаме реална работна сила

Локално - 12.11.2019

Претставуваме реален буџет, проектиран е за 222,3 милијарди денари или 3,6 милијарди евра, што претставува раст од 5,6 отсто за разлика од годинава, рече министерката за финансии, Нина Ангеловска. „Вкупните расходи изнесуваат 3,9 милијарди евра.

Ангеловска: Во фокус на предлог-буџетот за 2020 година се инвестициите во човечки капитал

Макфакс - 11.11.2019

Во фокус на предлог-буџетот за 2020 година ќе бидат инвестициите во човечки капитал, односно во подобар здравствен, образовен и социјален систем и силна поддршка за раст реалниот сектор. Годинава инвестираме речиси 56% од вкупните буџетски расходи ...

Во Буџетот за 2020 година повеќе пари за граѓаните и за плати на работниците

Вечер Прес - 10.11.2019

Предлог-буџетот за 2020 година е скроен и се очекува на следната владина седница конечно да биде официјализиран. Проектираниот раст на економијата е 3,8 отсто, а буџетот фокусиран на инвестиции во човечки капитал.

Ангеловска го претстави предлог-буџетот: Инвестициите во човечки капитал во фокусот во 2020

Фактор - 11.11.2019

Во фокус на Предлог-буџетот за 2020 година ќе бидат инвестициите во човечки капитал, односно во подобар здравствен, образовен и социјален систем и силна поддршка за раст реалниот сектор. Годинава инвестираме речиси 56% од вкупните буџетски расходи ...

Ангеловска го претстави Предлог буџетот пред бизнис заедницата,НВО секторот,синдикатот и експертската јавност

Нова ТВ - 11.11.2019

Во фокус на Предлог буџетот за 2020 година ќе бидат инвестициите во човечки капитал, односно во подобар здравствен, образовен и социјален систем и силна поддршка за раст на реалниот сектор.

Ангеловска го претстави Предлог буџетот за 2020 година

Слободен Печат - 11.11.2019

Министерката за финансии посочи дека буџетскиот дефицит за 2020 година е определен на ниво од 2,3 отсто, односно на пониско ниво од годинава за која е проектиран дефицит од 2,5 проценти, и 2018 година кога е проектиран дефицит од 2,7 отсто.

Ангеловска: Во фокус на Предлог буџетот за 2020 година ќе бидат инвестициите во човечки капитал

А1 On - 11.11.2019

Во фокус на Предлог буџетот за 2020 година ќе бидат инвестициите во човечки капитал, односно во подобар здравствен, образовен и социјален систем и силна поддршка за раст на реалниот сектор.

Ангеловска го претстави предлог-буџетот: инвестициите во човечки капитал во фокусот во 2020

Телма - 11.11.2019

Во фокус на Предлог-буџетот за 2020 година ќе бидат инвестициите во човечки капитал, односно во подобар здравствен, образовен и социјален систем и силна поддршка за раст реалниот сектор. Годинава инвестираме речиси 56% од вкупните буџетски расходи ...

Новиот буџет Ангеловска го претстави пред бизнисмените, невладините, синдикатот и експертите

+инфо - 11.11.2019

Таа нагласи дека проекциите во буџетот се правени врз основа на предвиден раст за следната година од 3,8 проценти од БДП, кој се базира на растот на приватната потрошувачка, извозот и инвестициите – јавни и приватни.

Инвестициите ќе биле главен фокус: Ангеловска им го претстави предлог буџетот на бизнисмените

Република - 11.11.2019

Во фокус на Предлог буџетот за 2020 година ќе бидат инвестициите во човечки капитал, односно во подобар здравствен, образовен и социјален систем и силна поддршка за раст на реалниот сектор.

Ангеловска го претстави Предлог буџетот пред бизнис заедницата, невладиниот сектор, синдикатот и експертската јавност

Сител - 11.11.2019

Во фокус на Предлог буџетот за 2020 година ќе бидат инвестициите во човечки капитал, односно во подобар здравствен, образовен и социјален систем и силна поддршка за раст на реалниот сектор.

Ангеловска го претстави Предлог буџетот пред бизнис заедницата, невладиниот сектор, синдикатот и експертската јавност

Канал5 - 11.11.2019

Во фокус на Предлог буџетот за 2020 година ќе бидат инвестициите во човечки капитал, односно во подобар здравствен, образовен и социјален систем и силна поддршка за раст на реалниот сектор.

Ангеловска го претстави Предлог буџетот пред бизнис заедницата, невладиниот сектор, синдикатот и експертската јавност

Бриф - 11.11.2019

Во фокус на Предлог буџетот за 2020 година ќе бидат инвестициите во човечки капитал, односно во подобар здравствен, образовен и социјален систем и силна поддршка за раст на реалниот сектор.

Во фокус на предлог-буџетот за 2020 година се инвестициите во човечки капитал

Н.Македонија - 11.11.2019

Во фокус на предлог-буџетот за 2020 година ќе бидат инвестициите во човечки капитал, односно во подобар здравствен, образовен и социјален систем и силна поддршка за раст на реалниот сектор.

Ангеловска: Инвестициите во човечкиот капитал се во фокусот на Предлог буџетот за 2020 година

МКД - 11.11.2019

Инвестициите во човечки капитал, односно во подобар здравствен, образовен и социјален систем и силна поддршка за раст на реалниот сектор се во фокусот на Предлог буџетот за 2020 година, најави министерката за финансии Нина Ангеловска.

Ангеловска го претстави Предлог буџетот пред бизнис заедницата, невладиниот сектор, синдикатот и експертската јавност

4NEWS - 11.11.2019

Во фокус на Предлог буџетот за 2020 година ќе бидат инвестициите во човечки капитал, односно во подобар здравствен, образовен и социјален систем и силна поддршка за раст на реалниот сектор.

Ангеловска го претстави Предлог буџетот пред бизнис заедницата, невладиниот сектор, синдикатот и експертската јавност

Вечер Прес - 11.11.2019

Во фокус на Предлог буџетот за 2020 година ќе бидат инвестициите во човечки капитал, односно во подобар здравствен, образовен и социјален систем и силна поддршка за раст на реалниот сектор.

Ангеловска го презентираше Предлог-буџетот за 2020 година

Р.С.Европа - 11.11.2019

Министерката за финансии Нина Ангеловска денеска го презентираше Предлог-буџетот за 2020 година пред бизнис заедницата, граѓанските организации и експертската јавност, при што истакна дека во фокус на буџетот за идната година ќе бидат инвестициите ...

Ангеловска го претстави Предлог буџетот пред бизнис заедницата, невладиниот сектор, синдикатот и експертската јавност

ММС - 11.11.2019

Во фокус на Предлог буџетот за 2020 година ќе бидат инвестициите во човечки капитал, односно во подобар здравствен, образовен и социјален систем и силна поддршка за раст на реалниот сектор.

Ангеловска го претстави Предлог буџетот пред бизнис заедницата, невладиниот сектор, синдикатот и експертската јавност

Локално - 11.11.2019

Во фокус на Предлог буџетот за 2020 година ќе бидат инвестициите во човечки капитал, односно во подобар здравствен, образовен и социјален систем и силна поддршка за раст на реалниот сектор.

Ангеловска го претстави Предлог буџетот за 2020 година: Приоритет за раст и напредок на земјата е човечкиот капитал

iPortal - 11.11.2019

Во фокус на Предлог буџетот за 2020 година ќе бидат инвестициите во човечки капитал, односно во подобар здравствен, образовен и социјален систем и силна поддршка за раст на реалниот сектор.

АНГЕЛОВСКА: Растот на нето платите во 2020 г. е проектиран на 6,3 отсто

Денешен - 11.11.2019

Растот на нето платата во 2020 година, додаде, е проектиран на 6,3 отсто, што се темели на ефектите од зголемувањето на минималната плата, која ќе порасне за 2.000 денари од декември годинава, но и растот на платите во приватниот сектор, поддржани ...

Ангеловска го претстави Предлог буџетот пред бизнис заедницата, невладиниот сектор, синдикатот и експертската јавност

Либертас - 11.11.2019

– Во фокус на Предлог буџетот за 2020 година ќе бидат инвестициите во човечки капитал, односно во подобар здравствен, образовен и социјален систем и силна поддршка за раст на реалниот сектор.

Ангеловска го претстави Предлог буџетот пред бизнис заедницата, невладиниот сектор, синдикатот и експертската јавност

Опсервер - 11.11.2019

Во фокус на Предлог буџетот за 2020 година ќе бидат инвестициите во човечки капитал, односно во подобар здравствен, образовен и социјален систем и силна поддршка за раст на реалниот сектор.

Буџетот за 2020 година ќе изнесува 3,6 милијарди евра – Заев: Вложуваме во човечкиот капитал

ТВ21 - 12.11.2019

Буџетот за наредната година ќе изнесува 3,615 милијарди евра, а во фокусот ќе биде човечкиот капитал, односно подобар здравствен, образовен и социјален систем и силна поддршка за раст на реалниот сектор.

Буџетот за 2020 година 3,9 милијарди евра

Алсат-М - 12.11.2019

Буџетот за наредната година ќе изнесува 3,9 милијарди евра, а во фокусот ќе биде човечкиот капитал, односно подобар здравствен, образовен и социјален систем и силна поддршка за раст на реалниот сектор.

Буџетот за 2020 година 3,6 милијарди евра, рекордни инвестиции во човечкиот капитал

24 Вести - 12.11.2019

Буџетот за наредната година ќе изнесува 3,615 милијарди евра, а во фокусот ќе биде човечкиот капитал, односно подобар здравствен, образовен и социјален систем и силна поддршка за раст на реалниот сектор.

Министерката Ангеловска: Овогодинешниот буџет е наменет за човечкиот капитал

iPortal - 12.11.2019

Претставуваме реален буџет, проектиран е за 222,3 милијарди денари или 3,6 милијарди евра, што претставува раст од 5,6 отсто за разлика од годинава, рече министерката за финансии, Нина Ангеловска. „Вкупните расходи изнесуваат 3,9 милијарди евра.

Буџетот за 2020 година 3,6 милијарди евра, рекордни инвестиции во човечкиот капитал

Сител - 12.11.2019

Буџетот за наредната година ќе изнесува 3,615 милијарди евра, а во фокусот ќе биде човечкиот капитал, односно подобар здравствен, образовен и социјален систем и силна поддршка за раст на реалниот сектор.

Буџетот за 2020 година 3,9 милијарди евра

еМагазин - 12.11.2019

Предлог-буџетот за 2020 година изнесува 3,9 милијарди евра, информираше денеска министерката за финансии Нина Ангеловска на прес-конференцијата со премиерот Зоран Заев во Владата. Најголем дел од средствата, како што истакна таа, ќе бидат вложени во ...

Буџетот за 2020 година 3,6 милијарди евра – власта најавува рекордни инвестиции во човечкиот капитал

ММС - 12.11.2019

Буџетот за наредната година ќе изнесува 3,615 милијарди евра, а во фокусот ќе биде човечкиот капитал, односно подобар здравствен, образовен и социјален систем и силна поддршка за раст на реалниот сектор.

Ангеловска: Инвестираме во квалитетни идни генерации

Слободен Печат - 12.11.2019

Ако не го зајакнеме човечкиот капитал, нема да имаме реална работна сила, потенцираше министерката за финансии, Нина Ангеловска. Според министерката, владата веќе почнала со националната стратегија за вложување во човечкиот капитал.

Буџетот за 2020: 3,6 милијарди евра – инвестиции во човечкиот капитал

Либертас - 12.11.2019

Буџетот за наредната година ќе изнесува 3,615 милијарди евра, а во фокусот ќе биде човечкиот капитал, односно подобар здравствен, образовен и социјален систем и силна поддршка за раст на реалниот сектор.

ЗАЕВ ЗА БУЏЕТОТ ЗА 2020: За секој денар од 3,6 милијарди евра водевме сметка да биде искористен во полза на нашите ...

Денешен - 12.11.2019

Буџетот за наредната година ќе изнесува 3,615 милијарди евра, а во фокусот ќе биде човечкиот капитал, односно подобар здравствен, образовен и социјален систем и силна поддршка за раст на реалниот сектор.