TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Хрватска се подготвува за воведување на еврото

Иновативност - 12.10.2017

Хрватската народна банка веќе подготви стратегија за воведување на еврото како валута, а истата содржи анализа на користа и можните ризици од влегувањето во еврозоната. Со ова, националната хрватска валута – куна, би заминала во историјата.

Хрватска почнува со постапката за воведување на еврото

Шеталиште - 12.10.2017

Спонзорирано од СН ФИНАНСИИ Евростратегијата ќе послужи како темел за јавна расправа за воведување на евро, што официјално ќе ја отвори хрватскиот премиер Андреј Пленковиќ. Хрватската народна банка подготви стратегија за воведување на евро што ...