TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

За желбите на Мерко и сега донесен закон ќе се менува

Република - 14.05.2022

Министерот за економија, Крешник Бектеши денеска во „10 минути“ на ТВ21 објави дека веќе е испратен предлог до Собранието во туристичките места да се работи и во недела. Бектеши рече дека се надева дека истиот предлог ќе добие поддршка од ...

Работа во недела по туристички места, Бектеши: Беше барање особено од Мерко

ТВ21 - 13.05.2022

Министерот за економија, Крешник Бектеши денеска во „10 минути“ на ТВ21 објави дека веќе е испратен предлог до Собранието во туристичките места да се работи и во недела. Бектеши рече дека се надева дека истиот предлог ќе добие поддршка од ...

Ќе стане ли неработната недела работна за малите трговци во туристичките центри?

Сител - 13.05.2022

По барањата на охридските и струшките дуќанџии недела да биде работен ден министерството за економија достави до Собранието Предлог за измени и дополнувања на Законот за трговија со кои се дава предлог во туристичките места сите трговци на мало да ...

Бомбастично најавуваниот проект „недела неработен ден“ дел по дел се укинува

Алфа - 13.05.2022

Жестока реакција од синдикатите, откако Министерот за економија најави дека во недела ќе работат и трговците од Охрид, Струга и другите туристички места . Од ССМ се жалат дека не биле консултирани и министерот под притисок на бизнисот го креирал ...

Ако наместо газдите во недела работат вработените, тогаш секоја недела да работат и  функционерите

Вечер Прес - 13.05.2022

Собранието треба да одлучи дали концептот за недела неработен ден ќе доживее измени, а во рацете на Уставниот суд е одлуката дали тој воопшто ќе опстане. Од почетокот на годинава во недела одмораат најголем дел од вработените, а останатите кои мора ...

ГАЗДИТЕ ВИДОА КАКО Е ДА СЕ РАБОТИ ВО НЕДЕЛА, И ВЕДНАШ СЕ ПИШМАНИЈА - ССМ со жестока реакција до Економија што ...

Фактор - 13.05.2022

Сојузот на синдикатите на Македонија со остра реакција до Министерството за економија, зошто го менува законот со кој трговските објекти на мало ќе смеат да работат во недела. „Министерството за економија веќе им овозможи на газдите сами да работат ...

ССМ е против законски измени за недела да биде работен ден во туристичките места

Lider - 13.05.2022

Сојузот на синдикати на Македонија не се согласува да се донесат законски измени кои би овозможиле недела да биде работен ден во туристичките центри. Постојното законското решение кое е на сила, велат од ССМ, е донесено по пат на дијалог, и тоа ...

ССМ е против законски измени за недела да биде работен ден во туристичките места

MakPress - 13.05.2022

Сојузот на синдикати на Македонија не се согласува да се донесат законски измени кои би овозможиле недела да биде работен ден во туристичките центри. Постојното законското решение кое е на сила, велат од ССМ, е донесено по пат на дијалог, и тоа ...

ССМ е против законски измени за недела да биде работен ден во туристичките места

Алсат-М - 13.05.2022

Сојузот на синдикати на Македонија не се согласува да се донесат законски измени кои би овозможиле недела да биде работен ден во туристичките центри. Постојното законското решение кое е на сила, велат од ССМ, е донесено по пат на дијалог, и тоа ...

ССМ е против законски измени за недела да биде работен ден во туристичките места

Независен - 13.05.2022

Сојузот на синдикати на Македонија не се согласува да се донесат законски измени кои би овозможиле недела да биде работен ден во туристичките центри. Постојното законското решение кое е на сила, велат од ССМ, е донесено по пат на дијалог, и тоа ...

ССМ е против законски измени за недела да биде работен ден во туристичките места

Бизнис Вести - 13.05.2022

Сојузот на синдикати на Македонија не се согласува да се донесат законски измени кои би овозможиле недела да биде работен ден во туристичките центри. Постојното законското решение кое е на сила, велат од ССМ, е донесено по пат на дијалог, и тоа ...

ССМ е против законски измени за недела да биде работен ден во туристичките места

Опсервер - 13.05.2022

-Со законските измени, ССМ и социјалните партнери обезбедија можност специјализираните продавници или киосци во туристичките места под услови со закон да работат, предвидена е и можноста за работа на моловите, штандови и киосци за време на спортски ...

ССМ е против тоа недела да биде работен ден во туристичките места

ММС - 13.05.2022

Сојузот на синдикати на Македонија не се согласува да се донесат законски измени кои би овозможиле недела да биде работен ден во туристичките центри. Постојното законското решение кое е на сила, велат од ССМ, е донесено по пат на дијалог, и тоа ...

ГАЗДИТЕ НА ДУЌАНИ ВО ТУРИСТИЧКИТЕ ЦЕНТРИ МОЖАТ ДА РАБОТАТ ВО НЕДЕЛА Синдикатите против предложение измени на законот за ...

+инфо - 13.05.2022

Најавениот Предлог-закон од Министерството за економија доколку е доставен до Собранието тоа е сторено без социјален дијалог и претставува потценување на претставниците на работниците и работниците во целина што е недозволиво, потенцираат од ССМ.

ССМ: Не смеат да се ускратат правата на работниците, бидејќи газдите почувствуваа што значи да се работи в недела

Н.Македонија - 13.05.2022

Сојузот на синдикати на Македонија не се согласува да се донесат законски измени кои би овозможиле недела да биде работен ден во туристичките центри. Постојното законското решение кое е на сила, велат од ССМ, е донесено по пат на дијалог, и тоа ...

Синдикатите не прифаќаат законски измени за недела да биде работен ден во туристичките места

МКД - 13.05.2022

Сојузот на синдикати на Македонија (ССМ) не се согласува да се донесат законски измени кои би овозможиле недела да биде работен ден во туристичките центри, бидејќи постојното законско решение кое е на сила е донесено по пат на дијалог, и тоа ...

ССМ против законските измени за недела да биде работен ден во туристичките места

Локално - 13.05.2022

Сојузот на синдикати на Македонија (ССМ) не се согласува да се донесат законски измени кои би овозможиле недела да биде работен ден во туристичките центри. -Со законските измени, ССМ и социјалните партнери обезбедија можност специјализираните ...

ССМ е против законски измени за недела да биде работен ден во туристичките места

Канал5 - 13.05.2022

Сојузот на синдикати на Македонија не се согласува да се донесат законски измени кои би овозможиле недела да биде работен ден во туристичките центри. Постојното законското решение кое е на сила, велат од ССМ, е донесено по пат на дијалог, и тоа ...

ССМ е против законски измени за недела да биде работен ден во туристичките места

Бриф - 13.05.2022

Сојузот на синдикати на Македонија не се согласува да се донесат законски измени кои би овозможиле недела да биде работен ден во туристичките центри. Постојното законското решение кое е на сила, велат од ССМ, е донесено по пат на дијалог, и тоа ...

ССМ е против законски измени за недела да биде работен ден во туристичките места

Либертас - 13.05.2022

Сојузот на синдикати на Македонија не се согласува да се донесат законски измени кои би овозможиле недела да биде работен ден во туристичките центри. Постојното законското решение кое е на сила, велат од ССМ, е донесено по пат на дијалог, и тоа ...

ССМ е против законски измени за недела да биде работен ден во туристичките места

24 Вести - 13.05.2022

Сојузот на синдикати на Македонија не се согласува да се донесат законски измени кои би овозможиле недела да биде работен ден во туристичките центри. Постојното законското решение кое е на сила, велат од ССМ, е донесено по пат на дијалог, и тоа ...

ССМ е против законски измени за недела да биде работен ден во туристичките места

Република - 13.05.2022

Сојузот на синдикати на Македонија не се согласува да се донесат законски измени кои би овозможиле недела да биде работен ден во туристичките центри. Постојното законското решение кое е на сила, велат од ССМ, е донесено по пат на дијалог, и тоа ...

ССМ е против законски измени за недела да биде работен ден во туристичките места

ТВ21 - 13.05.2022

Сојузот на синдикати на Македонија не се согласува да се донесат законски измени кои би овозможиле недела да биде работен ден во туристичките центри. Постојното законското решение кое е на сила, велат од ССМ, е донесено по пат на дијалог, и тоа ...

ССМ е против законски измени за недела да биде работен ден во туристичките места

4NEWS - 13.05.2022

Сојузот на синдикати на Македонија не се согласува да се донесат законски измени кои би овозможиле недела да биде работен ден во туристичките центри. Постојното законското решение кое е на сила, велат од ССМ, е донесено по пат на дијалог, и тоа ...

ССМ е против законски измени за недела да биде работен ден во туристичките места

CivilMedia - 13.05.2022

Сојузот на синдикати на Македонија не се согласува да се донесат законски измени кои би овозможиле недела да биде работен ден во туристичките центри. Постојното законското решение кое е на сила, велат од ССМ, е донесено по пат на дијалог, и тоа ...

ССМ против идејата во туристичките места да се работи во недела

Вечер Прес - 13.05.2022

Сојузот на синдиактите на Македонија, кој беше иницијатор за прогласување на недела за неработен ден и дополнително и платен за работниците кои на тој ден мора да се на работните места, остро реагира на изјавата на министерот за економија Крешник ...

ССМ: Недела не треба да биде работен ден за работниците, а газдите да одмараат

Deutsche Welle - 13.05.2022

Газдите почувствуваа што значи да се работи во недела - не смее да им се ускрати таквото право и повторно да се дозволи работниците да им работат, а тие да одмараат, велат од ССМ. Предлогот да им се дозволи на дуќанџиите во да работат и во недела ги ...

Сојузот на синдикати на Македонија е против законски измени за недела да биде работен ден во туристичките места

еМагазин - 13.05.2022

Сојузот на синдикати на Македонија (ССМ) не се согласува да се донесат законски измени кои би овозможиле недела да биде работен ден во туристичките центри. Постојното законското решение кое е на сила, велат од ССМ, е донесено по пат на дијалог, и ...

Бектеши: Работа во недела по туристички места, беше барање особено од Мерко

Локално - 14.05.2022

Министерот за економија, Крешник Бектеши во „10 минути“ на ТВ21 објави дека веќе е испратен предлог до Собранието во туристичките места да се работи и во недела. Бектеши рече дека се надева дека истиот предлог ќе добие поддршка од опозицијата ...