TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Се сомневате ли дека ве шпионираат? Не сте далеку од вистината

Телефони.мк - 12.01.2019

Вработените на Ring имале пристап кон снимките на безбедносните камери, додека дел од директорите и инженерите имале пристап кон преносот во живо со таквите камери - сето тоа без знаење на корисниците.

Се сомневате дека ве шпионираат? Овој шокантен извештај покажува дека можеби сте во право

Точка - 11.01.2019

Во борба за освојување на паметните домови, “Amazon” минатата година ја презел компанијата “Ring” за повеќе од една милијарда долари, а истата произведува сигурносни камери и паметни ѕвона за врати со камери.

Се сомневате дека ве шпионираат? Овој шокантен извештај покажува дека можеби сте во право

USB - 13.01.2019

Вработените во Ring имале пристап до снимките од безбедносните камери, додека дел од директорите и инженерите имале пристап до пренос во живо од таквите камери – сето тоа без знаење на корисниците.