TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Влада: Одобрено е финансирањето на фотоволтаичните електрани Осломеј и Битола преку ЕБОР

Опсервер - 14.09.2021

Владата на денешната седница го утврди текстот на Предлог-законот за гаранција на Република Северна Македонија за обврските по Договорот за заем за финансирање на проектот на Акционерското друштво за производство на електрична енергија „Електрани на ...

Влада: Одобрено е финансирањето на фотоволтаичните електрани Осломеј и Битола преку ЕБОР

Вечер Прес - 14.09.2021

Владата на денешната седница го утврди текстот на Предлог-законот за гаранција на Република Северна Македонија за обврските по Договорот за заем за финансирање на проектот на Акционерското друштво за производство на електрична енергија „Електрани на ...

Влада: Одобрено е финансирањето на фотоволтаичните електрани Осломеј и Битола преку ЕБОР

Слободен Печат - 14.09.2021

Владата на денешната седница го утврди текстот на Предлог-законот за гаранција на Република Северна Македонија за обврските по Договорот за заем за финансирање на проектот на Акционерското друштво за производство на електрична енергија „Електрани на ...

Одобрено е финансирањето на фотоволтаичните електрани Осломеј и Битола преку ЕБОР

Иновативност - 14.09.2021

Владата на денешната седница го утврди текстот на Предлог-законот за гаранција на Република Северна Македонија за обврските по Договорот за заем за финансирање на проектот на Акционерското друштво за производство на електрична енергија „Електрани на ...

Според владата фотонапонските електрани во Осломеј и РЕК Битола ќе придонесат и за нови вработувања

Тера - 15.09.2021

Владата на синоќешната седница го утврди и текстот на Предлог-законот за гаранција на Република Северна Македонија за обврските по Договорот за заем за финансирање на проектот на Акционерското друштво за производство на електрична енергија ...

АД ЕСМ долгорочно ќе изгради 1000 MW фотонапонски електрани

Frontline - 14.09.2021

АД ЕСМ долгорочно ќе изгради 1000 MW фотонапонски електрани како клучен дел од планот за енергетска трансформација, односно префрлање на производството на електрична енергија кон обновливи извори, рече денеска генералниот директор на АД ЕСМ, Васко ...

АД ЕСМ долгорочно ќе изгради 1000 MW фотонапонски електрани

Независен - 14.09.2021

АД ЕСМ долгорочно ќе изгради 1000 MW фотонапонски електрани како клучен дел од планот за енергетска трансформација, односно префрлање на производството на електрична енергија кон обновливи извори, рече денеска генералниот директор на АД ЕСМ, Васко ...

АД ЕСМ долгорочно ќе изгради 1000 MW фотонапонски електрани

Опсервер - 14.09.2021

– АД ЕСМ долгорочно ќе изгради 1000 MW фотонапонски електрани како клучен дел од планот за енергетска трансформација, односно префрлање на производството на електрична енергија кон обновливи извори, рече денеска генералниот директор на АД ЕСМ, Васко ...

АД ЕСМ долгорочно ќе изгради 1000 MW фотонапонски електрани

Канал5 - 14.09.2021

Работиме на ширење на нашето производно портфолио, пред се во делот на обновливите извори на енергија, изјави Ковачевски. АД ЕСМ долгорочно ќе изгради 1000 MW фотонапонски електрани како клучен дел од планот за енергетска трансформација, односно ...

АД ЕСМ долгорочно ќе изгради 1000 MW фотонапонски електрани

Бизнис Вести - 14.09.2021

АД ЕСМ долгорочно ќе изгради 1000 MW фотонапонски електрани како клучен дел од планот за енергетска трансформација, односно префрлање на производството на електрична енергија кон обновливи извори, рече денеска генералниот директор на АД ЕСМ, Васко ...

Ќе се градат 1000 MW фотонапонски електрани како дел од планот за енергетска трансформација

CivilMedia - 14.09.2021

АД ЕСМ долгорочно ќе изгради 1000 MW фотонапонски електрани како клучен дел од планот за енергетска трансформација, односно префрлање на производството на електрична енергија кон обновливи извори, рече денеска генералниот директор на АД ЕСМ, Васко ...

АД ЕСМ долгорочно ќе изгради 1000 MW фотонапонски електрани

Кајгана - 14.09.2021

Скопје, 14 септември 2021 (МИА) – АД ЕСМ долгорочно ќе изгради 1000 MW фотонапонски електрани како клучен дел од планот за енергетска трансформација, односно префрлање на производството на електрична енергија кон обновливи извори, рече денеска ...

ЈАГЛЕНОТ ЌЕ СЕ ЗАМЕНУВА СО ВЕТЕР И СОНЦЕ Ковачевски најави изградба на 1.000 MW фотонапонски електрани

+инфо - 14.09.2021

Според директорот на АД ЕСМ над 70 проценти од производството моментно доаѓа од јаглен, и тоа е голем императив да се спроведе брза енергетска транзиција. АД ЕСМ долгорочно ќе изгради 1000 MW фотонапонски електрани како клучен дел од планот за ...

АД ЕСМ долгорочно ќе изгради 1000 MW фотонапонски електрани

Фактор - 14.09.2021

АД ЕСМ долгорочно ќе изгради 1000 MW фотонапонски електрани како клучен дел од планот за енергетска трансформација, односно префрлање на производството на електрична енергија кон обновливи извори, изјави генералниот директор на АД ЕСМ, Васко ...

АД ЕСМ долгорочно ќе изгради 1000 MW фотонапонски електрани

Вечер Прес - 14.09.2021

АД ЕСМ долгорочно ќе изгради 1000 MW фотонапонски електрани како клучен дел од планот за енергетска трансформација, односно префрлање на производството на електрична енергија кон обновливи извори, рече денеска генералниот директор на АД ЕСМ, Васко ...

С. Македонија мора да ја забрза енергетската транзиција: АД ЕСМ со најава за 1000 MW фотонапонски електрани

Мета - 14.09.2021

АД ЕСМ долгорочно ќе изгради 1000 MW фотонапонски електрани како клучен дел од планот за енергетска трансформација, односно префрлање на производството на електрична енергија кон обновливи извори, изјави генералниот директор на АД ЕСМ, Васко ...

АД ЕСМ долгорочно ќе изгради 1000 MW фотонапонски електрани

Иновативност - 14.09.2021

АД ЕСМ долгорочно ќе изгради 1000 MW фотонапонски електрани како клучен дел од планот за енергетска трансформација, односно префрлање на производството на електрична енергија кон обновливи извори, рече денеска генералниот директор на АД ЕСМ, Васко ...

АД ЕСМ долгорочно ќе изгради 1000 MW фотонапонски електрани

MakPress - 14.09.2021

АД ЕСМ долгорочно ќе изгради 1000 MW фотонапонски електрани како клучен дел од планот за енергетска трансформација, односно префрлање на производството на електрична енергија кон обновливи извори, рече денеска генералниот директор на АД ЕСМ, Васко ...

Фотоволтаици на старите рудници во РЕК Битола

Тера - 14.09.2021

Генералниот директор на АД ЕСМ, м-р Васко Ковачевски на енергетскиот форум МЕФ 2021 говореше за плановите за спроведување брза и праведна енергетска транзиција и за зголемување на портфолиото на АД ЕСМ со производни капацитети од обновливи извори.

Ковачевски за новото портфолио на ЕСМ, гасна електрана во РЕК “Битола“ и хидроелектрана “Чебрен“

Битола Њуз - 14.09.2021

Генералниот директор на АД ЕСМ, м-р Васко Ковачевски на енергетскиот форум МЕФ 2021 говореше за плановите за спроведување брза и праведна енергетска транзиција и за зголемување на портфолиото на АД ЕСМ со производни капацитети од обновливи извори.

Овие делови од Скопје денес без струја

4NEWS - 14.09.2021

ЕВН Македонија АД известува дека на ден 14.09.2021 година ( вторник ), без електрична енергија ќе ...