TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ДАНЕЛА ПРОТИВ ЗАКОНОТ Управен суд со пресуда за незаконско назначување на детективот Алексов на чело на МКЦ

+инфо - 06.06.2023

Алексов стана „привремен директор“ по само два дена работно искуство во онаа институција во која дојде од приватниот сектор каде што со дипломата за детектив се занимавал со обезбедување. Решението на градоначалничката на Скопје Данела Арсовска за ...

Управен суд пресуди – Арсовска незаконски го назначила Алексов за директор на МКЦ

Р.С.Европа - 06.06.2023

Незаконско е решението за назначување на дипломираниот детектив Никола Алексов за в.д. директор на МКЦ, утврди Управниот суд. Од Градот Скопје побара да го поништи решение. Но, Алексов и натаму си доаѓа на работа велат вработените.

Пресуда на Управен суд: Арсовска незаконски го назначила в.д. директорот на МКЦ, детективот Алексов

Слободен Печат - 06.06.2023

Управниот суд утврди дека е незаконско решението за назначување на дипломираниот детектив Никола Алексов за в.д. директор на МКЦ и побара од Град Скопје да го поништи решение. Според вработените и Алексов и натаму си доаѓа на работа, а градската ...

Данела против законот: Спротивно на судската одлука детективот реизбран за директор на МКЦ

Нова ТВ - 05.06.2023

Пишува: Ана Василевска Никола Алексов, детектив по професија кој беше именуван за вршител на должноста директор на Младинскиот културен центар а чие нерегуларно поставување го утврди Управниот суд со пресудата на 28 април, е повторно именуван на 20 ...

Данела против законот: Спротивно на судската одлука детективот реизбран за директор на МКЦ

Frontline - 05.06.2023

Пишува: Ана Василевска Никола Алексов, детектив по професија кој беше именуван за вршител на должноста директор на Младинскиот културен центар а чие нерегуларно поставување го утврди Управниот суд со пресудата на 28 април, е повторно именуван на 20 ...

Спротивно на судската одлука, детективот реизбран за директор на МКЦ

Локално - 05.06.2023

Никола Алексов, детектив по професија кој беше именуван за вршител на должноста директор на Младинскиот културен центар а чие нерегуларно поставување го утврди Управниот суд со пресудата на 28 април, е повторно именуван на 20 мај со решение од ...

Пресуда на Управен суд: Арсовска незаконски го назначила в.д. директорот на МКЦ, детективот Алексов

Скопје инфо - 06.06.2023

Управниот суд утврди дека е незаконско решението за назначување на дипломираниот детектив Никола Алексов за в.д. директор на МКЦ и побара од Град Скопје да го поништи решение. Според вработените Алексов и натаму си доаѓа на работа, а градската ...

Данела против законот: Спротивно на судската одлука детективот реизбран за директор на МКЦ

Zoom - 06.06.2023

Пишува: Ана Василевска Никола Алексов, детектив по професија кој беше именуван за вршител на должноста директор на Младинскиот културен центар а чие нерегуларно поставување го утврди Управниот суд со пресудата на 28 април, е повторно именуван на 20 ...

Управен суд со пресуда: Арсовска незаконски го назначила в.д. директорот на МКЦ, детективот Алексов

Република - 07.06.2023

Управниот суд утврди дека е незаконско решението за назначување на дипломираниот детектив Никола Алексов за в.д. директор на МКЦ и побара од Град Скопје да го поништи решение. Според вработените и Алексов и натаму си доаѓа на работа, а градската ...

Колегиумот на МКЦ ја повикува Антикорупциска: Арсовска се крие од Законот, судот утврди дека директорот е незаконски ...

Нова ТВ - 06.06.2023

Пишува: Ана Василевска Со поништувањето на мандатот на в.д директорот на Младинскиот културен центар Никола Алексов, со пресудата на Управен суд практично се поништуваат сите одлуки и решенија кои ги донел од моментот на неговото назначување.

Управен суд пресуди – Арсовска незаконски го назначила Алексов за директор на МКЦ

Независен - 06.06.2023

Незаконско е решението за назначување на дипломираниот детектив Никола Алексов за в.д. директор на МКЦ, утврди Управниот суд. Од Градот Скопје побара да го поништи решението. Но, Алексов и натаму си доаѓа на работа велат вработените.