TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Аерозагадувањето ги наполни клиниките, недостаток на опрема и кадар во болницата Козле

ТВ21 - 13.02.2018

Недостаток од медицинска опрема во детската болница Козле. Стотици пациенти дневно ја посетуваат оваа болница, а во моментов хоспитализирани се 86 деца. Причина за зголемениот број пациенти е загадениот воздух.

Телеком и Град Скопје донираа медицински апарати за Детската болница во Козле

Алсат-М - 13.02.2018

Македонски Телеком и Град Скопје донираа медицински апарати за Институтот за белодробни заболувања во Козле. Апаратите се во вредност од 10 илјади евра. Донацијата е реализирана од средствата кои беа планирани за дочек на Новата Година и кои потоа ...

Вирозите и грипот ги наполнија болниците

Телма - 13.02.2018

Грипот и вирозите се во пол ек. На детските оддленија се бара кревет повеќе. Периодот дневно се прегледуваат преку 100 деца. Ваквата состојба ќе потрае, прогнозираат лекарите. Амбулантите и болничките капацитети полни ќе останат до крајот на март.

Болничките капацитети преполни, вирусните инфекции и грипот земаат замав

Алфа - 13.02.2018

Болничките капацитети преполни , вирусните инфекции и грипот земаат замав. Најпогодени се дечињата. Болничките капацитети преполни , вирусните инфекции и грипот земаат замав. Најпогодени се дечињата.

Вирозата и аерозагадувањето ја преполнија детската болница Козле

Сител - 13.02.2018

Вирозите и аерозагадувањето постојано ја полнат болницата во Козле со болни деца. Секој ден лекарите прегледуваат по над 100 пациенти, а во моментот хоспитализирани се околу 90 деца со посериозни компликации. Толкав е и капацитетот на Установата.

Вирозите и загадениот воздух ги преполнија болниците

Фактор - 13.02.2018

Во период на вирози и аерозагадување постојано се полни детската болница Козле, која за жал има сѐ помал капацитет за згрижување на младите кои имаат потреба од хоспитализација. Сѐ помалку место има и на Клиниката за детски болести како и во другите ...

Донација – два апарати за дијагностика во болницата Козле

Телма - 13.02.2018

Телеком и Градот Скопје ги пренаменија финансиските средства, кои беа планирани за дочекот на Новата година, кој воопшто не се организираше. Парите се пренаменети за болните деца во болницата Козле, односно денеска беа донирани два апарати во ...

Грипот зема замав, аерозагадувањето ги полни клиниките

МРТ - 13.02.2018

Во Институтот за белодробни заболувања- Козле дневно има по 100-ина амбулантски прегледи. Околу 90-тина деца се хоспитализирани. Грипот зема замав, на удар се децата. Лекарите предупредуваат- честопати и обична настинка може да предизвика тешки ...

Донација на Македонски Телеком и Град Скопје за детската болница - Козле

Факултети - 13.02.2018

Македонски Телеком и Град Скопје, денес ја предадоа донацијата од два медицински апарати на Инситутот за белодробни заболувања кај децата – Козле. Донацијата е реализирана со пренамена на средствата кои беа планирани за прославата за Нова година и е ...

ЕКГ апарат, монитори и перфузор доби Детската болница Козле

+инфо - 13.02.2018

Медицинските апарати чинат 10.000 евра и се донација реализирана со пренамена на пари на Македонски телеком и Град Скопје за пречек на Нова Година. Дванаесетканален апарат ЕКГ, монитори за контрола на одредени параметри за следење на состојбата на ...

Вирозите ги наполнија болниците во Скопје

Press24 - 13.02.2018

Вирозите ги наполнија болничките капацитети во детските одделенија. Болницата Козле има преку сто прегледи дневно. Според директорот Ангелчо Андоновски ваквата состојбра ќе потрае до крајот март, пренесе Телма.

Со купување на еден од лебовите на парчиња на Жито Лукс донирате за медицинска опрема за децата со белодробни ...

Фактор - 13.02.2018

Нашиот најголем производител на леб, Жито Лукс започна акција со која ќе се обезбедат средства за набавка на медицинска опрема за четири здравствени институции во земјава, наменета за лекување деца со белодробни заболувања.

Вирозата и аерозагадувањето ја преполнија детската болница Козле

Вечер - 13.02.2018

Вирозите и аерозагадувањето постојано ја полнат болницата во Козле со болни деца. Секој ден лекарите прегледуваат по над 100 пациенти, а во моментот хоспитализирани се околу 90 деца со посериозни компликации. Толкав е и капацитетот на Установата.

Донација на Македонски Телеком и Град Скопје за детската болница - Козле

Црнобело - 13.02.2018

Македонски Телеком и Град Скопје, денес ја предадоа донацијата од два медицински апарати на Инситутот за белодробни заболувања кај децата – Козле. Донацијата е реализирана со пренамена на средствата кои беа планирани за прославата за Нова година и е ...

ЕКГ апарат, монитори и перфузор доби Детската болница Козле

Канал5 - 13.02.2018

Дванаесетканален апарат ЕКГ, монитори за контрола на одредени параметри за следење на состојбата на тешко болните деца и перфузор за давање прецизна терапија доби денеска Детската болница Козле.

Вирозите ги наполнија болничките капацитети во детските одделенија

Скопје инфо - 13.02.2018

Вирозите ги наполнија болничките капацитети во детските одделенија. Болницата Козле има преку сто прегледи дневно. Според директорот Ангелчо Андоновски ваквата состојбра ќе потрае до крајот март, пренесе Телма.

Со купување на еден од лебовите на парчиња на Жито Лукс донирате за медицинска опрема за децата со белодробни ...

Црнобело - 13.02.2018

Со дел од средствата што ќе се соберат со продажбата на кој било леб на парчиња на Жито Лукс, ќе се набави опрема за четири болници во Македонија кои третираат белодробни заболувања кај деца.

Вирозата и аерозагадувањето ја преполнија детската болница Козле, хоспитализирани околу 90 деца

Press24 - 13.02.2018

Вирозите и аерозагадувањето постојано ја полнат болницата во Козле со болни деца. Секој ден лекарите прегледуваат по над 100 пациенти, а во моментот хоспитализирани се околу 90 деца со посериозни компликации.

Донација на Македонски Телеком и Град Скопје за детската болница - Козле

Точка - 13.02.2018

Македонски Телеком и Град Скопје, денес ја предадоа донацијата од два медицински апарати на Инситутот за белодробни заболувања кај децата – Козле. Донацијата е реализирана со пренамена на средствата кои беа планирани за прославата за Нова година и е ...

ЕКГ апарат, монитори и перфузор доби Детската болница Козле

Слободен Печат - 13.02.2018

Дванаесетканален апарат ЕКГ, монитори за контрола на одредени параметри за следење на состојбата на тешко болните деца и перфузор за давање прецизна терапија доби денеска Детската болница Козле.

Со купување леб на парчиња на Жито Лукс донирате за медицинска опрема

+инфо - 13.02.2018

Со дел од средствата што ќе се соберат со продажбата на кој било леб на парчиња на Жито Лукс, ќе се набави опрема за четири болници во Македонија. Нашиот најголем производител на леб, Жито Лукс започна акција со која ќе се обезбедат средства за ...

Донација на Македонски Телеком и Град Скопје за детската болница - Козле

Скопје инфо - 13.02.2018

Македонски Телеком и Град Скопје, денес ја предадоа донацијата од два медицински апарати на Инситутот за белодробни заболувања кај децата – Козле. Донацијата е реализирана со пренамена на средствата кои беа планирани за прославата за Нова година и е ...

Детската болница во Козле доби ЕКГ апарат, монитори и перфузор

Press24 - 13.02.2018

Дванаесетканален апарат ЕКГ, монитори за контрола на одредени параметри за следење на состојбата на тешко болните деца и перфузор за давање прецизна терапија доби денеска Детската болница Козле.

Со купување на еден од лебовите на парчиња на Жито Лукс донирате за медицинска опрема за децата со белодробни ...

Женски магазин - 13.02.2018

Нашиот најголем производител на леб, Жито Лукс започна акција со која ќе се обезбедат средства за набавка на медицинска опрема за четири здравствени институции во земјава, наменета за лекување деца со белодробни заболувања.

Донација на Македонски Телеком и Град Скопје за детската болница - Козле

Фактор - 13.02.2018

-Донирани медицински апарати во вредност од 10 000 евра -Донацијата е реализирана со пренамена на средствата планирани за дочекот на Нова година Македонски Телеком и Град Скопје, денес ја предадоа донацијата од два медицински апарати на Инситутот за ...

ЕКГ апарат, монитори и перфузор доби Детската болница Козле...

Н.Македонија - 13.02.2018

ЕКГ апарат, монитори и перфузор доби Детската болница Козле Дванаесетканален апарат ЕКГ, монитори за контрола на одредени параметри за следење на состојбата на тешко болните деца и перфузор за давање прецизна терапија доби денеска Детската болница ...

Со купување на еден од лебовите на парчиња на Жито Лукс донирате за медицинска опрема за децата со белодробни ...

МакМода - 13.02.2018

Со дел од средствата што ќе се соберат со продажбата на кој било леб на парчиња на Жито Лукс, ќе се набави опрема за четири болници во Македонија кои третираат белодробни заболувања кај деца.

Донација на Македонски Телеком и Град Скопје за детската болница – Козле

Женски магазин - 13.02.2018

Македонски Телеком и Град Скопје, денес ја предадоа донацијата од два медицински апарати на Инситутот за белодробни заболувања кај децата – Козле. Донацијата е реализирана со пренамена на средствата кои беа планирани за прославата за Нова година и е ...

Донација: Детската болница Козле доби ЕКГ апарат, монитори и перфузор

Нова ТВ - 13.02.2018

Дванаесетканален апарат ЕКГ, монитори за контрола на одредени параметри за следење на состојбата на тешко болните деца и перфузор за давање прецизна терапија доби денеска Детската болница Козле.

Со купување на еден од лебовите на парчиња на Жито Лукс донирате за медицинска опрема за децата со белодробни ...

Турлитава - 14.02.2018

Со дел од средствата што ќе се соберат со продажбата на кој било леб на парчиња на Жито Лукс, ќе се набави опрема за четири болници во Македонија кои третираат белодробни заболувања кај деца.

Донација на Македонски Телеком и Град Скопје за детската болница – Козле

Денар - 13.02.2018

Македонски Телеком и Град Скопје, денес ја предадоа донацијата од два медицински апарати на Инситутот за белодробни заболувања кај децата – Козле. Донацијата е реализирана со пренамена на средствата кои беа планирани за прославата за Нова година и е ...

ЕКГ апарат, монитори и перфузор доби Детската болница Козле

Република - 13.02.2018

Дванаесетканален апарат ЕКГ, монитори за контрола на одредени параметри за следење на состојбата на тешко болните деца и перфузор за давање прецизна терапија доби денеска Детската болница Козле.

Македонски Телеком и Град Скопје со донација за детската болница – Козле

Бизнис Инфо - 13.02.2018

Македонски Телеком и Град Скопје, денес ја предадоа донацијата од два медицински апарати на Инситутот за белодробни заболувања кај децата – Козле. Донацијата е реализирана со пренамена на средствата коишто беа планирани за прославата за Нова година ...

Донација на Македонски телеком и град Скопје за детската болница – Козле

iPortal - 13.02.2018

Македонски Телеком и Град Скопје, денеска ја предадоа донацијата од два медицински апарати на Инситутот за белодробни заболувања кај децата – Козле. Донацијата е реализирана со пренамена на средствата што беа планирани за прославата за Нова година и ...

Донација на Македонски Телеком и Град Скопје за детската болница – Козле

МакМода - 13.02.2018

Донирани медицински апарати во вредност од 10 000 евра Донацијата е реализирана со пренамена на средствата планирани за дочекот на Нова година Македонски Телеком и Град Скопје, денес ја предадоа донацијата од два медицински апарати на Инситутот за ...

Донацијата на Македонски Телеком и Град Скопје за Инситутот за белодробни заболувања кај децата – Козле

еМагазин - 13.02.2018

Македонски Телеком и Град Скопје, денеска ја предадоа донацијата од два медицински апарати на Инситутот за белодробни заболувања кај децата – Козле. Донацијата е реализирана со пренамена на средствата што беа планирани за прославата за Нова година и ...