TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Уставен утре треба да пресече за ДУП-от во Центар што ги опфаќа и атрактивните парцели на Водно

360 степени - 24.01.2023

На седницата која се одржа на 16 ноември 2022 година Уставниот суд поведе постапка по овој предмет и во меѓувреме го запре извршувањето на поединечни акти или дејствија што се преземаат врз основа на оспорената Одлука, односно воведе таканаречена ...

Уставниот суд утре ќе одлучува за ДУП во Центар

Канал5 - 24.01.2023

Уставниот суд утре ќе одлучува за ДУП во Центар, кој ги опфаќа и атрактивните парцели на Водно Уставниот суд утре на седница ќе одлучува за донесување конечна одлука по предметот во кој е оспорена Одлука за Детален урбанистички план донесена од ...

Уставниот суд утре ќе одлучува за ДУП во Центар, кој ги опфаќа и атрактивните парцели на Водно

Скопје инфо - 24.01.2023

Уставниот суд утре на седница ќе одлучува за донесување конечна одлука по предметот во кој е оспорена Одлука за Детален урбанистички план донесена од Советот на општина Центар од 2014-та година, а се однесува на Градска четврт Ј 07, која ги опфаќа ...

Утре Уставниот суд ќе одлучува за ДУП во Центар, кој ги опфаќа и атрактивните парцели на Водно

МКД - 24.01.2023

Утре Уставниот суд на седница ќе одлучува за донесување конечна одлука по предметот во кој е оспорена Одлука за Детален урбанистички план донесена од Советот на општина Центар од 2014-та година, а се однесува на Градска четврт Ј 07, која ги опфаќа ...

Уставниот суд утре ќе одлучува за ДУП во Центар

Press24 - 24.01.2023

Уставниот суд утре на седница ќе одлучува за донесување конечна одлука по предметот во кој е оспорена Одлука за Детален урбанистички план донесена од Советот на општина Центар од 2014-та година, а се однесува на Градска четврт Ј 07, која ги опфаќа ...

Уставниот суд утре одлучува за спорниот ДУП кој ги опфаќа атрактивните парцели на Водно

Слободен Печат - 24.01.2023

Уставниот суд на утрешната седница ќе донесе конечна одлука по предметот во кој е оспорена Одлука за Детален урбанистички план донесена од Советот на општина Центар во 2014-та година, а се однесува на Градска четврт Ј 07, која ги опфаќа Капиштец, ...

Уставен ќе одлучува за ДУП во Центар, опфаќа и парцели на Водно

Локално - 24.01.2023

Уставниот суд утре на седница ќе одлучува за донесување конечна одлука по предметот во кој е оспорена Одлука за Детален урбанистички план донесена од Советот на општина Центар од 2014-та година, а се однесува на Градска четврт Ј 07, која ги опфаќа ...

Уставниот суд утре ќе одлучува за ДУП во Центар, кој ги опфаќа и атрактивните парцели на Водно

MakPress - 24.01.2023

Уставниот суд утре на седница ќе одлучува за донесување конечна одлука по предметот во кој е оспорена Одлука за Детален урбанистички план донесена од Советот на општина Центар од 2014-та година, а се однесува на Градска четврт Ј 07, која ги опфаќа ...